• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Smanjili dug, vratili se u Evropu...

Autor mondo.rs

Čelnik Crvene zvezde posle godinu dana provedenih u klubu kaže da je prethodna godina bila najteža u istoriji Crvene zvezde, ali i veoma uspešna u vidu poslovanja.

 Terzić: Smanjili dug, vratili se u Evropu... Izvor: MN PRESS

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, u razgovoru za "Novosti", otkriva koliko je pomogao klubu iz Ljutice Bogdana tačno godinu dana od kada je došao u klub.

"Posle uvida finansijskih revizora u poslovne knjige kluba, njihov zaključak je bio da Crvenoj zvezdi preti bankrot koji ćemo teško izbeći. Sada, 12 meseci kasnije, mogu sa ponosom da vam kažem da Zvezda nije bankrotirala i da neće bankrotirati", počeo je čelnik crveno-belih.

Zvezda je za godinu dana drastično smanjila dug i povratila licencu za nastup u Evropi.

"Smanjili smo dug na 43 miliona evra, sa jasnim planom kako da ga snanjujemo iz godine u godinu. Ono što je najvažnije, izmirili smo skoro 10 miliona evra dugova bivšim igračima i klubovima i dobili smo licencu za UEFA takmičenja. A imamo i plan kako da dalje nastavimo sa stabilizacijom kluba", dadaje Terzić.

"U decembru prošle godine smo održali sednicu Skupštine na kojoj je usvojena strategija stabilizacije i razvoja Crvene zvezde. Najveći deo usvojene strategije se realizuje. Korak po korak. Uveren sam da ćemo uz stabilizaciju kluba ove godine ostvariti i glavni cilj - stvaranje tima i osvajanje šampionske titule", naglasio je Terzić samo nekoliko dana pošto su na prvenstvenoj utakmici protiv Mladosti iz Lučana navijači sa severne tribine postavili niz pitanja upravi Zvezde.

"Zvezdaška javnost ne zna da je iza nas godina štednje, stezanja kaiša, kresanja budžeta, godina smanjenja rashoda. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je sezona iza nas najteža godina u istoriji Crvene zvezde! Iskreno smatram da je veliki uspeh postignut što se Zvezda uopšte takmičila i uz to se borila za titulu do pred kraj sezone. U jednoj rečenici ću reći suštinu: mi smo permanentno bili u raskoraku između želja i mogućnosti, između želje da osvojimo titulu i surove realnosti da nemamo novac za to. Mi smo funkcionisali u nemogućim uslovima, maltene bez ikakvih finansijskih sredstava. Za takmičenje smo na rasploganju imali ukupno 1.400.000 evra, a za realizaciju ciljeva je bilo potrebno 10 puta više".

"Svi ostali prihodi koje smo ostvarili morali su biti utrošeni za vraćanje nasleđenih dugova. Ovu sezonu smo izgurali sa manje od 1.400.000 evra, to se nije dogodilo nikada u istoriji Crvene zvezde", podvukao je Terzić u intervjuu "za Novosti".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC