• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroji Olimpica: Srećno, ali zasluženo!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Dvojica najzaslužnijih igrača Olimpica za osvajanje Kupa BiH, Veldin Muharemović i Dino Hamzić, ističu da je sreća nagradila njihov trud, ali da sasvim zasluženo idu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

 Heroji Olimpica: Srećno, ali zasluženo! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Heroj susreta u finalu Kupa BIH, koji je pripao ekipi Olimpica, bio je čuvar mreže "vukova" Dino Hamzić.

"Fenomenalan je osjećaj. Ne mogu da vjerujem da smo osvojili ovaj kup, s obzirom na to da smo gubili i bili s igračem manje", rekao je za MONDO Dino Hamzić i dodao da su, ipak, na kraju zasluženo došli do pehara.

Golman najmlađeg sarajevskog premijerligaša istakao je da je ovaj trofej velika stvar za mladi klub s Otoke.

Podsjećamo, nakon što je regularnih 90 minuta uzvratnog susreta finala Kupa Bosne i Hercegovine između Olimpica i Širokog Brijega završen rezultatom 1:1, baš kao i sedam dana ranije na Pecari, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Više sreće imali su igrači Olimpica koji su nakon odbrane Hamzića osvojili prvi trofej u historiji kluba i tako izborili plasman na evropsku scenu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Na početku je bilo pet jedanaesteraca, bio sam blizu da odbranim na prvom, a ostali su dobro šutali. Na kraju nas je sreća nagradila jer smo bili bolja ekipa", kazao nam je Hamzić.

Jedan od najzaslužnijih za osvojeni pehar je kapiten tima Veldin Muharemović Lede koji je bio strijelac za "vukove" i na Pecari kada je bilo 1:1, a pogodio je za poravnanje i u uzvratnom susretu na stadionu Asim Ferhatović Hase. Muharemović je bio i pogodio i jedanaesterac, nakon regularnog dijela utakmice.

"Osjećam se predivno! U klupskoj historiji od 23 godine prvi put se desilo da osvojimo nešto. Ovo je velika stvar za klub. Iako smo imali igrača manje pokazali smo zube. Kroz cijeli tok ovoga kupa pokazali smo da smo bolja ekipa", kazao je Muharemović za MONDO.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Po završetku utakmice uslijedilo je veliko slavlje, a radost s igračima podijelila je i uprava tima.

"Osjećam predivno. Sanjali smo o ovome i svi u klubu su sve podredili tome da uspijemo doći do titule. Trofej poklanjamo svim onim ljudima koji su bili uz nas sve ovo vrijeme", kazao nam je popularni Lede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC