• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gospodo iz FS BiH dokle ćete šutjeti?"

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Široki Brijeg oglasio se saopštenjem u petak povodom događanja prije i nakon finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Olimpika na "Koševu".

Prije finalnog meča dogodila se pomalo bizarna situacija, domaći "vukovi" su prilikom intoniranja državne himne bili okrenuti na jednu, a ekipa sa "Pecare" uključujući i sudijsku trojku na čelu sa Ognjenom Valjićem, na drugu.

To je u pojedinim medijima u Sarajevu dovelo do tvrdnji da su igrači Blaža Sliškovića i banjalučki arbitri namjerno bili okrenuti na drugu stranu "kako bi okrenuli leđa zastavi BiH".

Poslije meča, bilo je i koškanja i uvreda na račun gostiju iz Hercegovine sa tribina, slična stvar dogodila se i tokom juniorskog finala Kupa BiH i zbog svega se u petak oglasio Široki Brijeg saopštenjem preko svog zvaničnog sajta.

"Široki Brijeg traži službeno saopštenje Fudbalskog saveza BiH o tome ko zapravo (ni)je poštivao protokol na finalnim utakmicama Kupa BiH za seniore (Olimpik - Široki Brijeg) i juniore (Sarajevo - Široki Brijeg) 27. i 28. maja. Naime, u sarajevskim medijima podigla se neviđena haranga, uz hrpu laži na račun igrača Širokog Brijega o njihovom navodnom neprimjerenom ponašanju tokom intoniranja himne BiH, kao i prilikom dodjele medalja i pehara.

Fudbaleri Širokog Brijega (i seniori, i juniori) postupili su u skladu sa protokolom, kao i sudije obje utakmice, što se lijepo vidi i na objavljenim fotografijama i video zapisima, te su se za vrijeme intoniranja himne BiH, mirno i dostojanstveno, bili okrenuti prema svečanoj loži.

Naši igrači i vođstvo bili su zasuti hrpom uvreda ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstva kada su pokušali primiti medalje, a pritom su i gađani različitim predmetima s tribina.

Policija je intervenisala tek nakon što je na tou insistirao naš direktor gosp. Josip Bevanda i omogućila prolaz do svečane lože. Umjesto izvinjenja zbog svega, u sarajevskim medijima potpuno izvrću cijelu priču i objavljuju kako je, eto, naš igrač Goran Zakarić gađao navijače!?

Ne smijemo ni pomisliti što bi sve bilo da se i najmanji dio ovoga dogodio na našoj 'Pecari' (gdje je sve na obje utakmice finala Kupa bilo organizovano na evropskom nivou).

Sramota je da se ovakve stvari događaju na finalnim utakmicama Kupa BiH i da se, umjesto svečanosti fudbala, na najprljaviji način pokušava baciti ljaga na Široki Brijeg.

Gospodo iz Saveza, hoćete li i dalje šutjeti ili ćete se usuditi reći istinu o svemu?", navodi se u saopštenju Širokobriježana.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

"Gospoda" a suti, bas me cudi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC