• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović napustio klupu Partizana

Šampion Srbije, Partizan, ostao je bez trenera! Slaviša Jokanović i crno-bijeli su u subotu i zvanično raskinuli saradnju.

 Jokanović napustio klupu Partizana Izvor: MONDO

Umjesto njega ekipu će voditi Goran Stevanović. Potvrdu razlaza sa Partizanom dao je sam Jokanović u saopštenju, objavljenom na sajtu beogradskog kluba.

"Poštovani navijači Partizana i ljubitelji fudbala, želim da vam saopštim da je sporazumno raskinut ugovor između kluba i mene i da više nisam trener prvog tima. Naravno, član kluba sam bio i ostaću i pomoći ću crno-bijelima uvijek kada se to od mene traži i očekuje", stoji u Jokanovićevom pismu.

"Prije svega, zahvaljujem se prethodnom i sadašnjem predsjedniku kluba, Upravnom odboru i sportskom direktoru što su mi, u jednom delikatnom trenutku za Partizan ukazali povjerenje da budem trener jednog od najvećih klubova u ovom dijelu Evrope. Dalje, zahvaljujem se svojim najbližim saradnicima iz stručnog štaba prvog tima i ostalim zaposlenima u klubu na profesionalnom i veoma korektnom odnosu koji mi svakodnevno bio dragocjena pomoć i podrška u radu. Posebnu zahvalnost dugujem navijačima koji su sve nas neiscrpno i bezrezervno bodrili na svim utakmicama i u svim prilikama. Konačno, na kraju spominjem one koji su najzaslužniji za ostvarene rezultate – igrače. Partizan trenutno ima na raspolaganju skup talentovanih fudbalera, vaspitanih i poštenih momaka, divnih sportista. Sa njima sam uspostavio perfektan odnos i najveća dobit za mene će biti ukoliko oni imaju osjećaj da su zahvaljujući saradnji sa mnom napredovali u svojim karijerama".

Jokanović se u saopštenju za javnost osvrnuo i na učinjeno tokom vremena kada je bio trener Partizana.

"Iskoristio bih ovu priliku da podsjetim sportsku javnost na naše rezultate u posljednjih 20 mjeseci, bez želje da za sebe prisvajam najveće zasluge za to. Dvije uzastopne duple krune, po prvi put u istoriji kluba, i dva uzastopna plasmana u ligaški dio evropskih kupova – Kupa UEFA i UEFA evropske lige - imaju poseban značaj jer su ostvareni nakon kriznog perioda koji je uzdrmao klub do temelja. Ponosan sam što sam bio na spisku onih koji su učestvovali u tim rezultatima koji će, vjerujem, ostati u istoriji Partizana zabilježeni kao osnov dugoročne stabilizacije i napretka. Posebno bih skrenuo pažnju na afirmaciju i razvoj mladih igrača što je jedini ispravan koncept rada našeg kluba. U proteklom periodu u Partizanu su nastupali brojni mladi igrači, postali članovi reprezentativnih selekcija, skrenuli na sebe pažnju inostranih klubova, uključujući i one najveće i najuspješnije. Omladinska škola našeg kluba glavni je pokretač razvoja srpskog fudbala i vjerujem da će moji nasljednici nastaviti da hrabro i odlučno tim dječacima pružaju šansu da zaigraju na najvažnijim utakmicama i takmičenjima".

"Neću reći ništa novo ako istaknem da je biti trener Partizana velika čast i još veća obaveza. U ispunjavanju te obaveze dao sam sve od sebe i, vjerujem, ostavio trajan trag u klubu. Molim navijače da podrže crno-bijele momke i mog nasljednika na mjestu trenera, jer sam siguran da oni posjeduju potencijal za još bolje rezultate i igre u budućnosti", stoji u pismu koje je potpisao Jokanović.

Na mjestu sportskog direktora ostaje Ivan Tomić, a Partizan bi naredne nedelje trebalo da održi sjednicu Upravnog odbora kluba na kojoj će biti razmatrana novonastala situacija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC