• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobar, loš, zao u Zvezdi: Klinci su ok,nemaju lovu

Autor mondo.rs

Miodrag "Grof" Božović od danas je zvanično trener Zvezde. Pred njega je postavljen cilj - titula! On kaže: "Radujem se izazovu". Pročitajte još neke vrlo zanimljive izjave bivšeg igrača, a sada trenera Zvezde!

 Dobar, loš, zao u Zvezdi: Klinci su ok,nemaju lovu Izvor: MN PRESS

Smeh u Zvezdi, posle sumorne sezone!

Izuzetno posećenu i zanimljivo predstavljnje novog trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića, 21 u poslednjih 12 godina, otvorio je generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

On je kratko predstavio ciljeve stavljenje pred Božovića i ekipu, a po važnosti razvrstao ih je ovako:

- šampionska titula;

- finansijska sanacija;

- podizanje kvaliteta Omladinske škole.

Nakon što je čuo direktora, Božović je spremno prihvatio izazov.

"Ni kad sam odlazio u Rusiju nisam znao šta me čeka, pa tako ne mislim da je katastrofa ni što sad nisam upućen u snagu drugih. Smatram da Crvena zvezda u ovoj ligi treba da igra ne obazirući se na druge".

Novinari su podsetili Božovića da su od 2009. godine bili postavljeni crveni tepisi za četvoricu velikih zvezdaša - Vladimira Petrovića-Pižona, Roberta Prosinečkog, Aleksandra Jankovića i Nenada Lalatovića - ali da nijedan nije otišao uzdignuta čela.

Hteo na pauzu, ali...


Božović je priznao da je razmišljao da napravi pauzu naredne sezone, od recimo šest meseci... "Tačno je da sam hteo da napravim pauzu, ne baš od godinu dana, ali od šest meseci da... Imam problem sa diskushernijom i mislio sam da se tome posvetim, ali leđa su mi bolje, nisam mogao da odbijem Zvezdu. Prihvatio sam poziv jer mi je to bila želja. A tačno je i da sam kao igrač, dva dana nakon što sam sahranio oca, igrao utakmicu. Tada je direktor bio Vladimir Cvetković, Cvele me je pozvao i pitao: 'Da li si za života uradio sve da tvoj otac bude ponosan?', rekao sam: 'Jesam', posle čega mi je odgovorio: 'Odlično, sad se spremi i igraj. I igrao sam..."


Božović je imao spreman odgovor. Rekao je: "Ali, svi su živi".

Kada je sačekao da se umiri smeh u prostoriji, dodao je: "Da propadnem ne mogu. Mogu da budem samo prvi ili drugi. A drugi nisam bio nikad".

Želeći da čuju ko je, zapravo, iz Zvezdine uprave najzaslužniji za dolazak Crnogorca u Zvezdu, na pitanje ko, novinari su dobili odgovor:

"Ja sam".

Usledilo je potpitanje: "Kakva je onda uloga Ivana Adžića, nekadašnjeg sportskog direktora Zvezde?".

Božović je odgovorio: "Velika, naravno".

Čuvši da je Božoviću u Rusiji telefon zvonio po taktovima ruske himne, novinari su pitali bivšeg igrača Zvezde da li mu sada mobilni telefon zvoni sa srpskom ili Zvezdinom himnom?

I na to je Crnogorac imao spreman odgovor:

"Zvoni na taktovima muzike iz filma 'Dobar, loš, zao'".

...
Izvor: YouTube


Da li takav tip čeka igralče Zvezde na treninzima, saznaćemo 12. juna na prozivci za novu sezonu u kojoj Crvena zvezda bez obzira na to ko će doći u narednih 10 dana ulazi sa jako mladim timom.

Na pitanje da li ga raduje to što će raditi sa mladim i talentovanim igračima, Božović je odgovorio:

"A kog trenera to ne raduje? Svako bi trebalo da se raduje takvom izazovu, usoatlom lakše je provoditi vreme sa mladim igračima, jer mlad igrač hoće da uči, nije 'namazan', a i nema lovu, pa mora više da se trudi. Stariji igrač je kao pas pred smrt, hoće da ujede gazdu".

Upitan da prokomentariše kako će se braniti od uticaja raznih menadžera i da li je već kontaktirao menadžere među svojim prijateljima oko pojačanja, rekao je:

"Ne znam od kakvih to uticaja ovde moram da se branim. I menadžeri su ljudi, a ako imaju dobrog igrača onda su i poželjni, jer nam je interes da u klubu imamo dobre igrače. Iako danas prosečni koštaju tri miliona evra, a znate kakva je situacija. A, što se preporuka tiče... Svi su danas menadžeri, odete u mesaru po meso, a vlasnik vam kaže: 'Imam igrača za vas, ne igra, ali je dobar. Ne voli ga trener'. Tako da..."

Božović je dodao...

"U žiovotu sam imao dve želje, da postanem trener Budućnost i Crvene zvezde. Prvu sam ispunio, sada i drugu, i veoma sam srećan što sam se vratio u klub u kojem sam igrao. Kao igrač nisam ostavio veliki trag u Zvezdi, nadam se da ću sada imati više sreće", rekao je.

Crnogrski trener otkrio je da je 2009. godine bio na korak od prelaska u Crvenu zvezdu, ali da ga je sprečio predugovor sa Dnjeprom.

"Tadašnji sportski direktor Ivan Adžić želeo je da me dovede kako bih vodio ekipu do kraja prevenstva, nekih dva - tri meseca. Imao sam potpisan predugovor sa Dnjeprom, ali sam od Ukrajinaca tražio da ih preuzmem na početku sledeće sezone. Dogovorio sam se sa Zvezdom, slavio, ali Dnjepar mi nije dozvolio", naveo je Božović.

O nadimku...


"Nadimak Grof od Montenegra sam dobio od Vrbice i Brade (poznatih novinara dnevnog lista Sport Mirka Vrbice i Jovana Jovanovića), jer sam kao igrač Zvezde stalno na stadion dolazio u odelu, s kravatom".

Prema njegovim rečima, ima spisak želja kada su potencijalna pojačanja u pitanju, ali ne želi da licitira sa imenima.

"Potreban nam je novac za pojačanja, a vrlo je teško za mali novac dovesti dobrog igrača, pošto prosečan vredi tri miliona evra. Zato ćemo morati dobro da razmislimo i napravimo pravi izbor. Trebaće nam 25 igrača za igru na tri fronta, ali smatram da je bolje dovesti jednog dobrog nego četiri neupotrebljiva samo da bi pojačala konkurenciju", rekao je Božović.

On je istakao da ne poznaje previše trenutno ekipu crveno-belih, ali da ima vremena za to.

"Dosta igrača znam, ali ostale ne, a to je i dobro jer... Svi kreću od nule i igraće najbolji", rekao je Božović i poručio da je želeo da naprvi pauzu u trenerskoj karijeri, ali da poziv Crvene zvezde nije mogao da odbije.

Božović je istakao da je svestan da će ga samo dobri rezultati zadržati na klupi.

"Treneri su potrošna roba i kada nema rezultata on je kriv, ako njega ne bude, ne može da se pravda na loše vreme, uslove, teren... Svestan sam da od trenera dosta zavisi, ali ne mogu ništa da izgubim".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC