• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi o navijačima Hrvatske: Bolesni fašisti

Engleski "San" optužio Hrvatski fudbalski savez da kroz pjesme Tomsona propagira fašizam!

 Englezi o navijačima Hrvatske: Bolesni fašisti Izvor: MONDO

Opasno se zakuvala atmosfera pred meč Engleske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, toliko da je list "San" (The Sun) optužio čelnike Hrvatskog fudbalskog saveza da koriste "bolesnog fašističkog mrzitelja" Marka Perkovića-Tomsona kako bi podstakli svoje fudbalere na veću borbu!

U članku "Sick Heil", list ističe da se pjesme Marka Perkovića, koje obiluju mržnjom i koje veličaju zločine ustaša i genocid, puštaju uoči utakmica koje Hrvatska igra kao domaćin.

"Te njegove bolesne slogane uzvikuje hiljade fanova", isti oni koji će u srijedu biti na utakmici na stadionu Vembli, navodi "San".

List podsjeća da je Emil Heski bio na udaru hrvatskih navijača koji su mu uzvikivali razne pogrdne slogane i oponašali majmune svaki put kad bi dobio loptu u prethodna dva duela reprezentacija Engleske i Hrvatske.

"Perkovića, čiji je nadimak Tomson po mitraljezu koji je korišćen u ratu na Balkanu, obožavaju navijači Hrvatske. Oni često nose uniforme nacističkog pokreta ustaša koji su, kao njemačke marionete, upravljale Hrvatskom tokom Drugog svjetskog rata. A pjesme koje se puštaju sa razglasa maksimirskog stadiona imaju za cilj da dodatno zapale atmosferu", piše "San".

List podsjeća i na izjavu selektora Hrvatske Slavena Bilića koji je priznao da se u svlačionici puštaju Tomsonove pjesme kako bi podigao moral svojim igračima, među kojima je i napadač Arsenala Eduardo da Silva.

Novinari britanskog lista bili su na utakmici koji je Hrvatska odigrala u subotu protiv Bjelorusije i tvrde da je i tada bilo fašističkih slogana.

Ipak, navodi list, nema naznaka da hrvatski fudbaleri dijele Tomsonove stavove i ističe da je i Bilić ranije osudio ekstremnu desnicu u svojoj zemlji i fašističku prošlost.

"San" je pitao Hrvatski fudbalski savez zašto se Tomsonove pjesme puštaju uoči utakmica reprezentacija i zašto su navijačima Hrvatske dozvoljeni nacistički pozdravi. Takođe, pitao je i zašto se smatra dozvoljenim da se nacionalni tim povezuje sa pjevačem koji glorifikuje genocid.


Umjesto tog dobili su sljedeći odgovor od portarpola Hrvatskog saveza: "Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da će Hrvatska pobijediti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC