• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav će tim imati Crvena zvezda (drugi deo)

Autor mondo.rs

Kako stvari stoje, isti kao u prolećnom delu prošle sezone, samo bez Darka Lazovića.

Dve nedelje je prošlo od prethodnog osvrta na prelazni rok u Crvenoj zvezdi, a promena nema.

Nešto više od dve nedelje ostalo je do prve utakmice u sezoni 2015/16. i jedino novo lice koje će se u petak, za kada je zakazan početak priprema, pojaviti na stadionu Rajko Mitić je trener Miodrag Božović.

Strategu u kojeg crveno-beli polažu ogromne nade javiće se isti igrači koji su 24. maja završili sezonu pod komandom Nenada Lalatovića. Čak će ih biti i manje, pošto je Darko Lazović prešao u Đenovu, Džošui Parkeru se gubi trag (za čime ne žale na "Marakani"), dok je deo tima odsutan zbog reprezentativnih obaveza. Nije poznato da li će se Miloš Bosančić i Aleksandar Katai pojaviti na "prozivci", jer je prvi sporazumno raskinuo saradnju, međutim, još nije pronašao klub, a drugom je istekla pozajmica, ali je navodno izrazio želju da "odjavi" Olimpijakos i ostane u Zvezdi.

Ovakvo stanje stvari bilo bi sjajno da se dogodilo godinu dana ranije, pa da je šampionska generacija ostala na okupu. Sada, tim koji je jedva osvojio drugo mesto u ligi, dok je u Kupu eliminisan već u osmini finala, teško da uliva nadu navijačima u uspešnu sezonu.

Svi se slažu da su pojačanja neophodna, ali osim oporavljenog Aleksandra Lukovića, koji bi tek sredinom jula trebalo da počne sa ozbiljnim treninzima, i ranije angažovanog Vladimira Jovovića, novih igrača u petak neće biti u svlačionici.

Nezvanično se moglo čuti da će Milan Rodić biti uz crveno-bele od prvog dana priprema, međutim, u četvrtak je ta informacija demantovana, tako da levi bek Zenita i dalje ostaje samo "prvi pik" crveno-belih.

Uz njegovo ime, najčešće se pominju Rade Krunić i Mijat Gaćinović, ali na "Marakani" izgleda i dalje vagaju da li je bolje odrešiti kesu za njih dvojicu ili opet rizikovati sa strancima.

Upravo je neodlučnost i najveći problem aktuelnog rukovodstva, jer posle Salamija i Parkera, u Zvezdi znaju da nemaju pravo na grešku u izboru stranog igrača, a opet, domaći klubovi se izgleda više ne "pecaju" na ponude procenata i slične dogovore kada su u pitanju kvalitetni igrači iz Srbije.

Dodatan problem mogao bi da stvori i potencijalni odlazak golmana Predraga Rajkovića, kao i neophodan odmor igračima koji su sa omladinskom i mladom reprezentacijom Srbije.

Vremena je sve manje, prva utakmica igraće se 2. jula u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a koga će Miodrag Božović tada poslati na teren, biće interesantno videti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC