• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božinov u Humskoj: Restart karijere!

Šampion Srbije predstavio zvučno pojačanje. "Kao u Juventusu, čak su i boje iste", poručio je Bugarin na promociji.

 Božinov u Humskoj: Restart karijere!  Izvor: MONDO

Dan pre početka priprema, na stadionu u Humskoj gore svetla u kancelarijama.

Valerij Božinov, poznati bugarski napadač, prihvatio je jutros ponudu Partizana, rezervisao kartu i doleteo u Beograd, pravo na promociju pred novinarima.

Leće, Fiorentina, Juventus, Mančester siti, Parma, Sporting, Leće, Verona, Levski, Ternana... Partizan! To je spisak klubova u biografiji napadača rođenog 1986. godine u Bugarskoj.

Ono što prethodna uprava crno-belih nije uspela - aktuelna jeste. Božinov je stigao među prvake Superlige i odmah poželeo da se ovdašnjoj javnosti predstavi na srpskom jeziku.

"Želja mi je bila da igram za najveći klub u Srbiji. Veoma sam srećan što sam ovde", počeo je bugarski napadač na srpskom, a zatim se prebacio na engleski:

"Verujte mi, emotivno sam uzbuđen i ne mogu sada da pričam na srpskom. Dajte mi mesec dana da naučim jezik kao što su to učinili Ivanov i Bandalovski", zatražio je.

Sa kim se konsultovao da li da prihvati ponudu?

"Juče sam se čuo sa Ivanom Ivanovim i bez razmišljanja mi je rekao 'nemoj ništa da čekaš, potpiši ugovor, to je najbolji klub u Srbiji, sa najboljim navijačima'. Objasnio mi je, što mi je kasnije i trener MIlinković potvrdio, da je Partizan velika familija i da se unutar nje rešava svaki problem".

Broj "86" od danas zauzet

Valerij Božinov nosiće broj "86", što predstavlja poslednje dve cifre godine njegovog rođenja, a ujedno je, kako je sam rekao, njegov srećan broj, s kojim je na dresu postigao mnogo golova.

Novi fudbaler Partizana rekao je novinarima da se oseća odlično, ali da ne može u ovom trenutku da kaže u procentima koliko je spreman.

"Sve sam bolji i sjajno se osećam. Nisam pravio veliku pauzu, jer se prvenstvo u Italiji nedavno završilo. Nadam se da ću se pripremiti za veliku sezonu, u kojoj je cilj plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, a titula je prioritet".

Način rada i pritisak koje nosi "teški" crno-beli dres dobro su mu poznati.

"U Partizanu se računaju samo pobede, baš kao i u Juventusu. Isto je, čak i boje", podsetio je Božinov na svoj period proveden u slavnom torinskom klubu.

Na pitanje da li bi voleo da u grupnoj fazi Lige šampiona, ovog puta - sa Partizanom, bude upravo u grupi sa Juventusom i Mančester sitijem, za koji je takođe nastupao, odgovorio je:

"Nadam se tome i voleo bih".

Upitan je i da li bi baš on voleo da svojim golovima uvede ekipu u elitu:

"Nadam se tome i voleo bih, ali Partizan je tim, a ne samo Valerij. Da bi Valerij dao gol, moram da dobijem pas, a akcija mora da se završi posle učinka celog kolektiva. Da bismo pobeđivali moramo da budemo složni".

Božinov je prethodnih godina takođe bio meta šampiona iz Humske. Ono što nije pošlo za rukom upravi na čelu sa Draganom Đurićem jeste sadašnjem predsedniku Zoranu Popoviću i njegovim saradnicima.

Potpisu ugovora prisustvovao je direktor kluba Miloš Vazura, kao i menadžer Vojislav Dragović.

"Ne bih o prošlosti. Sada su me ponovo pozvali trener, sportski direktor i menadžer, objasnili mi sve o Partizanu i nisam mogao da odbijem. Bandalovski mi je, takođe, sve najlepše rekao o klubu - da se isključivo teži pobedama i najvišim sportskim rezultatima. Dolazak u Partizan mogao bih da nazovem i kao 'restart svoje karijere'".

Hoće cimera iz Srbije

Valerij Božinov i Ivan Bandalovski, novi bugarski tandem u Partizanu, bili su cimeri u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali i u 'A' reprezentaciji.

Božinov ne bi imao ništa protiv da ponovo deli sobu sa desnim bekom, međutim smatra da je mnogo bolje da mu cimer bude fudbaler iz Srbije.

"Bolje da budem sa nekim momkom iz Srbije, da bih naučio jezik", rekao je na promociji.

Na poslednje akcije bugarske reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2016, nekadašnji napadač Lećea nije dobio poziv. Do sada je sakupio 43 nastupa u državnom dresu, uz šest golova.

"Selektor me nije zvao, to je život. U ovom trenutku, najvažnije mi je da se što bolje pripremam, odigram dobro, nametnem se golovima i da ponovo zaslužim poziv. Neka mi se dogodi isto što i Bandalovskom, koji se posle samo dve utakmice u Partizanu vratio u reprezentaciju. Ako tako bude - biće super".

Božinov je na konferenciji naglasio da nije usputno u Partizanu i da namerava da ostavi dublji trag, što je i bio jedan od saveta Ivana Ivanova kada ga je pitao za mišljenje o klubu iz Humske.

"U ovom momentu, fokusiran sam na Partizan i na to da pobeđujem sa njim. Ne razmišljam o tome gde bih mogao posle".

Bugarski fudbaler upitan je i koji deo karijere bi voleo da mu se ponovi u Partizanu.

"Možda Leće... Zaista ne razmišljam o prošlosti. Jutros mi je srce reklo 'Valerij, potpiši za Partizan'. Zvao sam šefa, za dva minuta su mi bile gotove karte i krenuo sam ka Beogradu", objasnio je napadač crno-belih, koji će već u ponedeljak biti u SC Teleoptik, sa ostatkom ekipe.

Trener šampiona Srbije Zoran Milinković takođe je prisustvovao konferenciji.

"Božinov ima sve reference da igra u velikom klubu kao što je Partizan. To govori njegovo iskustvo, golovi i brojni klubovi za koje je igrao. Partizan ima sjajno iskustvo sa bugarskim fudbalerima, tako da sam siguran da će Božinov biti veliko pojačanje. Preporučili su nam ga igrački i ljudski kvaliteti. Znam da je imao ponude bogatih azijskih klubova, ali je ipak izabrao Partizan".

Božinov je treće pojačanje crno-belih, posle Nikole Trujića i Marka Jevtovića, a trener Milinković je, odlazeći sa konferencije, najavio nove dolaske u Partizan narednih dana, kao što je MONDO pisao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC