• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incident u Skugriću, prekinut baraž meč

Autori mondo.ba Autori SRNA

Duel trećeligaša Skugrića i Sloge iz Trna prekinut je zbog masovne tuče navijača oba tima. Srećom, bez teže povrijeđenih.

Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Baraž meč vicešampiona Regionalne lige Republike Srpske, grupa "Centar" i "Zapad", Skugrića i Sloge iz Trna, prekinut je u 32. minutu pri vođstvu gostiju 1:0 zbog masovne tuče koja je izbila oko terena igrališta "Grabici".

Prvi susret baraža, koji je trebalo da odluči koja ekipa će biti novi drugoligaš, tako nije priveden kraju, a mnogo posla imaće Disciplinska i Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Prema riječima očevidaca, gostujući navijači napali su domaće, kao i pripadnike policije.

"U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, koji su obezbjeđivali ovu sportsku manifestaciju, upotrijebili su i sredstva sile prema licima koji su se oglušili o izdatu naredbu da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira. Tokom intervencije, dva policijska službenika zadobila su tjelesne povrede udarcem tupim predmetom, a na isti način oštećeno je i službeno policijsko vozilo. Postoji sumnja da je i određeni broj lica koji su učestvovali u tuči, takođe, zadobili tjelesne povrede", saopšteno je iz CJB Doboj.

U Skugriću su bili obaviješteni da na utakmicu stiže 50-ak navijača iz Trna, ali je meč obezbjeđivali svega pet policajaca.

"Obavijestili smo Policijsku stanicu Modriča i poslali su pojačan broj policajaca. Mi smo angažovali značajan broj redara. Međutim, navijači gostujućeg tima su, odmah po dolasku na stadion, napali policajce. Odbili su platiti ulaznice i mi smo prešli preko toga. Kada su smješteni na prostor predviđen za njih, počeli su da vrijeđaju, da prozivaju i da psuju ranijeg predsjednika, dr Milana Jelića, a čovjek je preminuo prije osam godina", izjavio je službeni predstavnik domaćih Radivoje Filipović.

Upravni odbor Sloge iz Trna ogradio se od incidenta na utakmici u Skugriću kod Modiče u kojem je u tuči navijača Sloge domaćeg Skugrića povrijeđeno više lica.

Upravni odbor Sloge izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo kao i zbog odluke Fudbalskog kluba Skugrić da ne prihvate nastavak utakmice.

"Nama je žao zbog njihove takve odluke, jer je naša želja bila da odigramo taj susret kao i revanš koji je bio planiran za srijedu, 17. juna, u Trnu", navodi se u saopštenju Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloga iz Trna.

U Upravnom odboru smatraju da Fudbalski klub Skugrić nema iskustvo sa organizacijom ovakvih utakmica koje su, po njihovom mišljenju, uvijek rizične.

Upravni odbor ističe da su ponašanje fudbalera oba tima i suđenje bili više nego korektni, a sportskim prijateljima iz Fudbalskog kluba Skugrić izražava zahvalnost na prijateljskom dočeku i ispraćaju.

Više navijača i dva policajca povrijeđeni su juče tokom fudbalske utakmice baraža za popunu Druge lige Republike Srpske, koja se odigravala u mjestu Skugrić, opština Modriča.

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj ranije danas saopšteno je da je u fizičkom sukobu učestvovalo 60 lica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC