• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu nema spasa?

Autor mondo.ba

Ukoliko Fudbalski klub Borac ne bude pronašao rješenje za dobijanje licence za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone do zakazane Skupštine 1. jula , biće proglašen stečaj!

 Borcu nema spasa? Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi, tri dana prije 89. rođendana (osnovan 4. jula 1926. godine) mogli bi zauvijek da nestanu sa fudbalske mape BiH i Evrope!

Predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić ponovio je za "Glas Srpske" da će Borac otići u stečaj ako u najkraćem roku ne pronađe 300.000 KM jer mora da plat oko 240.000 KM duga bivšim igračima i trenerima, kao i 60.000 Km za ljekarske preglede, pripreme, putovanja...

"Riječ je o dugovima i reprogramima prema bivšem treneru Bogdanu Petkoviću, Milanu Vukelji, te igračima Marku Maksimoviću, Nemanji Bilbiji, Bojanu Markoviću, Ognjenu Raduloviću, Darku Đajiću, Vuletu Trivunoviću, Borisu Raspudiću i Darku Maletiću. uglavnom, s 300.000 Km riješili bismo pitanje nastupa u Premijer ligi BiH naredne sezone", rekao je Ilić.

Na prethodnoj Skupštini "Velikana iz Platonove" oformljen je petočlani pregovarački tim, koji se obratio svim relevantnim subjektima u Republici Srpskoj kako bi se pronašlo rješenje za spas kluba.

"Ali, još se nije desio nikakav kontakt, tako da je situacija bezizlazna. Najviše sam razočaran odnosom Grada Banjaluka, privrednika u gradu na Vrbasu i Vlade Republike Srpske, kojima izgleda Borac nije potreban. Pozivali smo bivše igrače, veterane, ali niko nije u situaciji da nam pomogne. Ne možemo vući više nikakve poteze, moja jedina obaveza je da sazovem 1. jula Izbornu skupštinu kluba", razočaran je doskorašnji prvi čovjek Banjalučana.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Prema njegovim riječima, iako postoji interesovanje španskih, belgijskih, austrijskih i čeških klubova za tri fudbalera Borca Aleksandra Subića, Srđana Bečelića i Tonija Jovića, klub ne smije da čeka na njihovo eventuelno obeštećenje.

"Gotovo je sigurno da će bar neko od njih, a možda i sva trojica da napuste Gradski stadion i da ćemo za njih dobiti odštetu obzirom da imaju važeće ugovore, Borac ne smije da čeka! Ako želimo da 'Velikan iz Platonove' još postoji moramo naći 300.000 KM. U suprotnom, 1. jula će biti proglašena likvidacija", zaključio je Ilić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC