• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Remi najpravedniji ishod

"Ne kažem da bih potpisao remi da mi je neko ponudio prije utakmice ali bih razmislio", kaže kapiten, koji je upisao 84. nastup za Srbiju.

 Stanković: Remi najpravedniji ishod Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije u fanastičnom ambijentu stadiona u Ljutice Bogdana, pred oko 50.000 navijača, nije uspjela da ovjeri plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali je uspjela da odigra veoma dobro i osvoji bod protiv veoma jake selekcije Francuske (1:1).

Iako su osjećanja bila pomiješana poslije završetka meča, reprezentativci Srbije generalno su se složili da je ostvaren dobar rezultat.

Na drugoj strani, istorijski meč je opravdao očekivanja, i poslije više godina, Beograd je ponovo priredio pravi spektakl, i to fudbalski.

Kapiten Dejan Stanković ponovo je bio pravi vođa tima, iako mnogi nisu znali da je duel odigrao pod visokom temperaturom.

"Mislim da je neriješen rezultat najpravdeniji ishod meča. Iako u dosadašnjem toku kvalifikacija možda nisu blistali, Francuzi su potvrdili da su veoma kvalitetna selekcija i pokazali se u pravom svjetlu. Zato je bod koji smo osvojili veoma važan i daje nam velike šanse da se plasiramo na Mundijal. Ne kažem da bih potpisao remi, da mi je neko ponudio prije utakmice, ali bih sigurno razmislio o tome. Sada imamo još jedan važan zadatak da ovjerimo ovaj remi protiv Rumunije i tako i definitivno obezbijedimo put u Južnu Afriku", istakao je Stanković.

On je upisao 84 nastup za nacionalni tim i izjednačio se na trećem mjestu vječne liste sa Draganom Stojkovićem Piksijem. Budući da je sigurno da će odigrati i dva preostala meča u kvalifikacijama, on će preteći i Dragana Džajića (85 puta igra za reprezentaciju), pa će ispred njega biti samo Savo Milošević, koji je plavi dres nosio 102 puta.



Povrijeđeno 16 navijača


Duel "orlova" i "pijetlova" privukao je veliku pažnju javnosti. Karte za taj meč prodate su nedeljama unaprijed, interesovanje je bilo ogromno, a sudeći prema tome da je srpska nacija uvijek voljela fudbal, a naročito reprezentaciju, i ostali navijači širom zemlje, koji su bili uskraćeni za put u Beograd, mogli su da uživaju u čarolijama svojih ljubimaca na velikim video bimovima instaliranim na trgovima više gradova širom Srbije.

I na samom stadionu nije imala gdje "igla da stane". Sudeći prema gužvi, sve je proteklo u najboljem redu.

Predsjednik klinike "Anlave" dr Slobodan Ivanović izjavio je da je na utakmici povrijeđeno 16 navijača.

Četiri lica, od kojih je jedan pripadnik Žandarmerije, pomoć su potražila u Urgentnom centru Kliničkog centra Sbije. Svi su zadodobili lakše tjelesne povrede. Jedan povrijeđeni zatražio je pomoć od ortopeda, a trojica od neurohirurga, saopšteno je iz Urgentnog centra.

Ivanović je kazao da je 10 navijača povrijeđeno na stadionu, navodeći da su u pitanju povrede zadobijene od uboda na šipke ograde ili pada niz stepenice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC