• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se zagrejala za Kairat

Autor mondo.rs

Crveno-beli u poslednjoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji ubedljivo savladali ekipu Karpati iz Ukrajine - 4:1.

Crvena zvezda ostvarila je i treću pobedu na pripremama u Sloveniji.

Pobedili su ekipu Karpati rezultatom 4:1 i tako napravili dobru uvertiru za meč kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kairata iz Kazahstana.

Strelci za Zvezdu bili su Džošua Parker u 21, Petar Orlandić u 34, Aleksandar Katai u 37. i Luka Jović u 85. minutu, dok je jedini gol za Karpate postigao Plastun u osmom minutu meča.

Crvena zvezda poeča je u sastavu Kahriman, Cvetković, Pavićević, Rendulić, Anđelković, S. Stojanović, Savićević, Katai, Gavrić, Parker i Orlandić, a u nastavku trener Miodrag Božović ukazao je priliku svim igračima sa klupe Mbođu, Đorđeviću, Mijailoviću, M. Stojanoviću, Ahčinu, Avramovskom, Ristiću, Jovoviću, Živkoviću i Joviću, osim golmanu Vićiću, koji nije ulazio u igru.

Meč Crvena zvezda - Karpati u Krškom sa tribina su posmatrali nekadašnji trener tima iz Ljutice Bogdana Slaviša Stojanović i Argentinac Luis Ibanjez, kojeg Miodrag Božović želi da dovede u Beograd.

Prvu pravu priliku na meču imali su Ukrajinci, koji su pogodili prečku, ali ne i mrežu. Nakon toga crveno-beli su preuzeli inicijativu i vrlo brzo došli do vođstva. Savićević je u 21. minutu pronašao Anđelkovića na levom boku, a ovaj centrirao na drugu stativu gde je spreman bio Parker, koji je glavom zatresao mrežu.

Rival je brzo nakon toga izjednačio nakon slobodnog udarca sa desne strane i loše reakcija odbrane Zvezde, Plastun je neometano poslao loptu u Kahrimanovu mrežu sa peterca.

Ipak, Zvezda nije dugo čekala na vođstvo. Katai je u 34. minutu sjajno pronašao Orlandića na drugoj stativi, a napadač Zvezde bio je precizan. Samo tri minuta kasnije, Savićević je asistirao Kataiu koji je snažno poslao loptu u suprotan ugao golmana Ukrajinaca.

U nastavku bilo je šansi na obe strane, a onda je Jović postavio konačan rezultat utakmice. Mbođ se iskupio nakon greške i pokrenuo kontranapad koji je nastavio Živković uposlivši Ristića na levom boku, a ovaj je dodao loptu do Jovića koji je bio precizan iz kaznenog prostora.

Zvezda je tako upisala novi trijumf na pripremama, nakon što je prethodno ubedljivo slavila protiv niželigaša Slovenj Gradeca (11:0) i Krke (4:0).

Crveno-beli se sutra vraćaju u Beograd iz Slovenije, a 2. jula očekuje ih početak takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U prvom meču prvog kola u Beogradu dočekaće Kairat iz Almatija, a sedam dana kasnije očekuje ih revanš u Kazahstanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC