• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vered za MONDO: Moram da isključim YouTube!

Autor mondo.rs

Novi fudbaler Crvene zvezde Idan Vered sprema se za debi i "beži" od video klipova atmosfere na "Rajku Mitiću", da bi sačuvao mir.



Došao u subotu, prvi trening odradio u nedelju – debi u četvrtak!

Izraelac Idan Vered teško da je imao burniju nedelju u karijeri, nakon što je prvi put napustio Izrael i potpisao za Crvenu zvezdu.

Hoćeš li uspeti da se spremiš do početka utakmice?

"Nije lako, ali koristim svaki dan da treniram i popravljam formu, mada znam da je vremena malo", rekao je Vered za MONDO i dodao:

"Nastaviću da radim i videćemo, ako osetim da je moje telo spremno i da mogu, tako ću i reći treneru. Ako budem ne budem spreman i to ću mu reći, bolje je onda da ne igram. Pričaćemo pred meč i zajedno odlučiti".

Posle samo jednog treninga, trener Miodrag Božović ukazao ti je veliko poverenje odlukom da baš tebe "dopiše" na spisak registrovanih za debi u sezoni.

"To mi je bilo potrebno, veoma!", rekao je glasno, klimajući glavom.

"U poslednje dve godine malo sam igrao, malo nisam, malo ulazio s klupe, malo bio u drugom planu... Sve je to uticalo na samopouzdanje. Sve što mi je trebalo u ovom trenutku bilo je poverenje trenera i dobio sam ga, praktično, čim sam došao, jer je mene registrovao za utakmicu... Dobar je osećaj osetiti se važnim, to je motiv više".

Levo ili desno?

"Mogu da igram i levo i desno, ali i u sredini. Na svim tim pozicijama sam igrao u Izraelu. Tri godine na levoj strani, četiri na desnoj, a povremeno, kada je trebalo, i u sredini. Gde trener kaže – tu ću igrati...", slegao je ramenima igrač za kojim su stigle brojne pohvale iz otadžbine.

Jedna od njih glasila je: "Ne brinite, momak je bolji od Darka Lazoviča". U kojoj meri je ovo tačno, navijači će se uskoro uveriti, a Vered će imati motiv više i prepreku više da se prikaže u najboljem svetlu, jer...

...malo je igrao u poslednje vreme. Zašto?

"Kad sam prešao u Makabi iz Haife i potpisao petogodišnji ugovor, sve je počelo dobro. Igrao sam dobro, osvojili smo titulu, plasirali se u Evropu, igrali protiv velikih ekipa, davao sam golove u važnim utakmicama protiv Šalkea, Steaue, Genka... Tada sam teško povredio rame i morao sam na operaciju. Pauzirao sam sedam meseci i tada počeo polako da se vraćam u ritam, ali nije bilo lako", pričao je Vered.



"Prvo sam počinjao s klupe, igrao, nisam igrao... Dve godine su prošle tako, ne mogu da kažem da je bilo mnogo loše, jer sam dao osam golova. Međutim, osećam da je sad trenutak za pravi povratak, verujem u sebe, u svoje telo i glavu, verujem i da ću u Zvezdi biti bolji, da ću biti onaj stari igrač!"

Zašto Beograd, a ne Bukurešt?

"Imao sam dve ponude iz Izraela, ali sam ih odbio jer je moj san bio da igram u Evropi. Prvi se javio trener Dinama iz Bukurešta, koji mi je rekao da želi da me dovede, otišao sam tamo i upoznao se sa svima, video terene, stadion, saigrače... Mogu da kažem da sam već skoro bio potpisao, nedostajao je jedan dan da se sve završi, ali je tada stigao poziv odavde, iz Zvezde, zbog čega sam stao i razmislio, uporedio sve, shvatio da me zove veći klub od Dinama...", rekao je i dodao:

"Zapravo, shvatio sam da me zove najveći klub na Balkanu. Na kraju, bio je to lak izbor. Došao sam, video stadion, pričao sa trenerom, nije bilo teško odlučiti se..."

Da li si znao nešto o Zvezdi pre dolaska?

"Uh, znao sam... Znao sam...", nasmejao se.

"U Izraelu svi znaju da je Zvezda veliko ime, ali takođe pričao sam sa Šaranovim, Stojkovićem, Stanojevićem... Svi su mi rekli da je to veliki klub sa sjajnim navijačima, a nakon što sam na YouTube kanalu gledao utakmice, shvatio sam da su to najbolji navijači u Evropi".

Poruka navijačima?

"Želim da zajedno uzmemo titulu".

Jedan od igrača koji ti je preporučio dolazak u Zvezdu je i Vladimir Stojković. Da li ste se čuli od tada?

"Da, da... Zvao sam ga i rekao mi je da je to najbolji izbor za mene, da je ovo veliki klub i da nisam pogrešio".

Postoji li nešto što si sam otkrio, a što nije moglo da se čuje ili nađe na YouTube kanalu?

"Naravno. Ovde su svi ovde veoma fini i dragi ljudi, svi koje sam sreo, pre svih saigrači. Odmah su me prihvatili, svi kažu: 'Hej, dođi ovamo', samo ti priđe neko i zagrli i kaže: 'Dobro došao, videćeš da će biti sve dobro ovde'. Ne mogu da kažem da nisam to očekivao, jer nisam znao šta da očekujem, ali sam stvarno prijatno iznenađen", kaže Vered.

Četvrtak se bliži?

"Ne mogu da dočekam. Spremam se za to... Moraću manje da gledam klipove na internetu. Ludilo. Ne mogu da dočekam da zaigram za njih", rekao je na kraju intervjua za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC