• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan D" za Borac!

Autor mondo.ba

"Ukoliko do sutra (utorak) ne obezbijedimo sredstva, izlaza neće biti za banjalučki klub", ponovio je predsjednik Borca u ostavci Draško Ilić.

 Utorak je Dan D za banjalučki Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  "U ovom trenutku život Borca košta oko 320.000 KM i ukoliko do novca ne dođemo do utorka, biće kasno", rekao je u ponedjeljak predsjednik banjalučkog kluba u ostavci za "Nezavisne novine".



Ilić je prošle sedmice imao sastanke sa gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrima u Vladi RS i sve je manje nade da će dobiti pomoć kako bi obezbijedili sredstva neophodna za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone.

"Nije bilo kontakata bez obzira na naše apele na sve strane. To sada znači da su svi digli ruke od Borca i neće nam preostati ništa drugo nego da proglasimo stečaj. Upozoravali smo na ovo i pokušali smo da probudimo javnost, ali izgleda da nismo uspjeli", kazao je Ilić koji je istakao da je pričao sa čelnim ljudima grada Banjaluka, predstavnicima vlasti, privrednicima, bankarima, ali pomoć zasad nije stigla.

Banjalučki klub je prije nekoliko dana proslavio 89 godina postojanja i utorak će biti najvažniji dan u dugoj istoriji kluba iz Platonove.

"Ukoliko do sutra ne obezbijedimo sredstva, izlaza neće biti. Ukoliko novac legne prekosutra, biće kasno jer moramo da dostavimo u Savez dokaze o uplati kao i potpise potražilaca da su primili novac. Uradili smo sve što smo mogli i što je u našoj moći", izjavio je Ilić i dodao da niko od potražilaca nije nazvao i rekao da želi da stopira isplatu.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Samo živ Borac može da vrati dugovanja. Niko nas nije nazvao i rekao da je Borac u ovom trenutku važniji od para, ali ni sada nije kasno za to. Jasno je da, ukoliko sutra ne pronađemo novac, niko neće moći da naplati svoja potraživanja."

Kako sada stvari stoje, Borac broji svoje posljednje sate, ali čelnici kluba i dalje ne gube nadu iako je situacija više nego kritična.

"Ukoliko nas neko nazove i ponudi pomoć, to će biti najsrećniji dan za nas", jasan je Ilić, koji je istakao da će pozvati potražioce da se strpe još sutra, a ukoliko se stvari ne poprave:

"Neće nam ostati ništa drugo nego da javnost obavijestimo da nismo pronašli rješenje."

U ponedjeljak je održano i ročište povodom duga koji Borac ima prema FK Džaja. Draško Ilić, predsjednik Banjalučana, istakao je da je proces otvoren i da je sada u prvom planu dokazivanje stvarnog duga koji crveno-plavi imaju prema Džaji.



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC