• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez i Bandalovski nisu stranci u Superligi

Autor mondo.rs

IO FSS prihvatio da pored četiri strana igrača u klubovima Superlige, dozvoli i mogućnost da dva igrača sa prostora bivših jugosloevsnkih republika nemaju status stranaca.

 Io FSS usvojio novo pravilo o strancima u Superligi Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Partizan i Crvena zvezda dobili su zajedničku bitku!

Od naredne sezone, kao što je MONDO najavio, igrači iz bivših republika SFRJ neće se računati kao stranci u Superligi Srbije! Tačnije, ne svi...

Reflektori sada obavezni od "proleća"!

"U skladu sa zaključcima Zajednice Superlige, prihvaćena je inicijativa da se obaveznost imanja reklektora na stadionima gde se igraju utakmice ovog takmičenja produži za šest meseci, dakle do početka prolećnog dela sezone."

IO FSS usvojio je predlog Zajednice Superlige o izmenama Pravilnika o takmičenju u kom klubovi mogu da koriste četvoricu "pravih" stranaca i još dvojicu igrača sa prostora SFRJ.

"Prihvaćeno je da se pored četiri strana igrača u klubovima Superlige (koji mogu da budu u protokolu), dozvoli i mogućnost da dva igrača sa prostora bivših jugosloevsnkih republika nemaju status stranaca", stoji u saopštenju Izvršnog odbora FSS, koji je u utorak održan u Staroj Pazovi.

Crvena zvezda će tako u protokolu kao jednog od dvojice fudbalera sa prostora SFRJ moći da uvrsti Luisa Ibanjeza, jer Argentinac ima i hrvatsko državljanstvo. Od igrača iz bivših jugoslovenskih republika među crveno-belima bez srpskog pasoša su Petar Orlandić (Crna Gora) i Danijel Avramovski (Makedonija). Za četiri mesta u protokolu boriće se Mbođ (Senegal), Matos (Brazil), Idan Vered (Izrael i Rumunija), Džoš Parker (Engleska i Antigva i Barbuda) i Hugo Vieira (Portugal).

Dvojno, od čega je jedno srpsko državljanstvo, imaju Savo Pavićević (Crna Gora), Stefan Đorđević (Portugal), Mihailo Ristić (BiH) i Vukan Savićević (Crna Gora).

Za Partizan će kao "domaći stranci" nastupati Ivan Bandalovski (Bugarska i Makedonija), Gregor Balažic (Slovenija) i Stefan Aškovski (Makedonija), ali će mladi fudbaler ponovo na pozajmicu. Valeri Božinov (Bugarska i Italija) i Fabrisio (Brazil) su za sada jedini stranci van prostora SFRJ, što znači da uprava kluba iz Humske ima još dosta prostora za dovođanje inostranih pojačanja, ako se gleda samo novi propis FSS.

Kamerunac Oumaru Abubakar i Crnogorac Petar Grbić imaju i srpske pasoše.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC