• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u Almatiju – posle OSAM sati leta!

Autor mondo.rs

Dva sata čekanja na aerodromu u Bakuu, šest sati u vazduhu, pasoška kontrola u 1 noću po lokalnom vremenu, počinak – ako sve bude bilo u redu – oko 2. Utakmica već u 20 časova.

 Zvezda u Almatiju Izvor: iStock

Zvezda stigla, na evro-azijsko gostovanje!

U 21:10, pardon u 1:10, sleteli su fudbaleri Crvene zvezde u Kahastan, u Almati, gde će za manje od 19 časova od tog trenutka igrati utakmicu u kojoj će biti, u velikoj meri, određen dalji tok sezone.

Posle osam sati i 10 minuta leta iz Beograda, preko Bakua u Azerbejdžanu gde je avion "Air Serbia" morao da "tankuje" gorivo (čekalo se skoro dva časa), crveno-beli su stali pred carinike sa pasošima u rukama, a odatle produžili pravo u hotel, na počinak.

"Konačno", povikali su fudbaleri Zvezde po sletanju na krajnje odredište.

Već u četvrtak u 16 časova po našem, a 20 po lokalnom vremenu, kada vrućina bude počela malo da popušta, momci Miodraga Božovića moraće sebe da ubede i da su sveži i orni i raspoloženi i naoštreni za najmanje 90 minuta borbe sa Kairatom, koji je posle takođe teškog puta u svoj grad vratio pobedu od 2:0.

Let Beograd - Baku (dva sata pauze zbog dopune goriva) - Almati, počeo je u 13 časova po srpskom, a završen u jedan sat iza ponoći po lokalnom vremenu (četiri sata razlike u vremenskim zonama).

Zbog dugog puta i kasnog dolaska na odredište, trener Miodrag Božović odlučio je da pošalje igrače direktno u hotel na spavanje, tako da će se ekipa upoznati sa terenom Centralnog stadiona tek malo pred utakmicu.


Uprkos tome što su, ako se uzme u obzir dužina leta u satima, mogli da prevale znatno više od 4.697 kilometara puta, trener Božović i igrači bili su lepo raspoloženi po sletanju, uvereni da će sutra napraviti nešto veliko.

Vodeći se iskustvom sticanim tokom rada u Rusiji, gde dugačka putovanja nisu retkost, Božović je procenio da bi uobičajeni trening veče pre duela više škodio neko koristio igračima. Zato su crveno-beli poslednji put akcije uigravali pre dolaska na Aerodrom Nikola Tesla, na pomoćnom terenu svog stadiona.

Putnike iz Beograda u Almati dočekalo je identično vreme kao u Beogradu - veoma toplo.

Božović je na put poveo 19 fudbalera:

Golmane Predraga Rajkovića i Damira Kahrimana, odbrambene igrače Marka Petkovića, Zorana Rendulića, Dušana Anđelkovića, Miloša Cvetkovića, Mamadua Mbođa i Vukašina Jovanovića, veziste Vukana Savićevića, Aleksandra Kovačevića, Sašu Stojanovića, Mihajla Ristića, Aleksandra Kataija, Idana Vereda, Džošuu Parkera, Marka Grujića i Nenada Gavrića, kao i napadače Luku Jovića i Petra Orlandića.

Njihov meč protiv Kairata teško da će biti prenošeno uživo putem TV ekrana, tako da ostanite uz MONDO.

Izvor: MONDO


Naš reporter Jovan Terzić, kao i ostali, stigao je u Kazahstan. Uskoro šalje neke tekstove!

Čekamo!

ČITAJTE JOŠ:

O prenosu utakmice Kairat - Crvena zvezda

Zvezda u Kazahstanu: Kraj ili početak priče?

Delije poručile igračima: U kontraofanzivu!

"Grof" otkazao trening u Kazahstanu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC