• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"'Zmajevi' nisu htjeli Zukanovića u Brazilu"

Autor mondo.ba

Tomislav Piplica, bivši trener golmana Bosne i Hercegovine, izjavio je da reprezentativci a ne tadašnji selektor "zmajeva" Safet Sušić, nisu željeli Ervina Zukanovića na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

  Piplica je "Sport Avazu" ispričao do sada nepoznate detalje tokom priprema "zmajeva" u Americi, a prije nego će krenuti na Mundijal u Brazil.

"Ja se rijetko oglašavam, ali nisam više mogao da ćutim. Želim da se zna prava istina. I igrači znaju. Zašto ćute? Znate i vi novinari. I navijači, i Savez. Nije pošteno da samo jedan čovjek visi, da samo ispašta naš najuspješniji selektor Safet Sušić. Ja svima mogu pogledati u oči", izjavio je Piplica.

ZUKANOVIĆ: NE ZANIME ME!

Fudbaler Kjeva, koji je ovog ljeta povezivan sa Interom, ne želi da priča na temu Mundijala. "Ne zanima me to. Moji odgovori na sve to je teren i uspjeh".

Bivši član stručnog štaba BiH je dodao da i Ervin Zukanović zna zbog čega nije putovao u Brazil i da bi bilo pošteno da javno prizna da nije Sušić kriv.

"Neka i Ervin bude pošten i stane u zaštitu selektora. I on zna zašto nije putovao u Brazil. Viza i odbijenica je jedna strana medalje, nije dobio i to je OK. Trebao je da dođe naknadno u Brazil, ali je krenuo sa izjavama, počeo je ‘udarati’ po Savezu i onda su se svi digli protiv njega. FS BiH ga je suspendovao, a igrači su jednoglasno tražili da ne dolazi u Brazil. To je prava istina. Zašto sada igrači ćute? Svima je to poznato, pitajte ih. I novinari su to znali, ali kao da je svima odgovoralo da ‘visi’ Sušić", dodao je Piplica.

Zukanović je odlaskom Papeta sa kormila "zmajeva" postao ponovo reprezentativac BiH kod aktuelnog selektora Mehmeda Baždarevića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC