• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez došao u Zvezdu zbog titule!

Autor mondo.rs

Promocija Argentinca održana na stadionu Crvene zvezde. Govori hrvatsko-srpski, sluša narodnjake, voli navijače i nada se tituli.


Zbog revanš utakmice u Kazahstanu protiv Kairata promocija dugo čekanog pojačanja Crvene zvezde Luisa Ibanjeza obavljena je tek u subotu.

Argentinac je konačno stao pred novinare kao fudbaler crveno-belih, čiji je član tek nekoliko dana, ali zbog ukazanog gostoprimstva ima osećaj kao da je godinama deo bivšeg šampiona Evrope.  

"Srećan sam što sam u Zvezdi i jedva čekam da počne prvenstvo. Sjajno sam prihvaćen i od prvog dana imam osećaj kao da sam dugo deo Zvezde", bilo je prvo obraćanje Luisa Ibanjeza predstavnicima medija.

Narodnjaci...

"Slušam argentinsku muziku, ali slušam i narodnjake...", odgovorio je Ibanjez na pitanje koju muziku voli. "Naučićeš sada sve narodnjake", nadovezao se sportski direktor Blažo Raosavljević, a za ljubitelje rok muzike kestenje iz vatre vadio je portparol Marko Nikolovski. "Ima Beograd dobru i Rock 'n Roll scenu..."

Ibanjez je potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-belima, što je ispraćeno velikim aplauzom prisutnih u sali. Zvezda je dobila fudbalera čiju igru karakterišu probojnost, brzina i dobar prekid.

Pregovori vicešampiona Srbije i Ibanjeza trajali su duže od očekivanog, ali je ugovor, na zadovoljstvo obe strane, na kraju potpisan.

"Došao sam u Srbiju da osvojim titulu sa Zvezdom", jasan je cilj novog Zvezdinog levog beza.

"Trenirao sam, nisam dirao loptu mesec i po dana, ali sada je sve u redu i dobro se osećam. Mislim da sam spreman za prvo kolo i meč sa OFK Beogradom. Na treneru je, ipak, da odluči da li ću da budem na terenu", rekao je Ibanjez.

Debi Argentinca očekuje se već u nedelju, kada Crvena zvezda u prijateljskom meču dočekuje Mordoviju.


 Luisa su u Hrvatskoj, gde je sedam godina igrao za Dinamo iz Zagreba, prozvali Lučo.

"Lučo mi je nadimak iz Dinama. Ostao je do danas".

Bad bleu boysima, navijačkoj grupi koja podržava "modre" iz Zagreba, nije se svidela odluka Ibanjeza da izabere Beograd i Crvenu zvezdu za naredno odredište u karijeri. Na pojedinim navijačkim forumima čak su se pojavile i pretnje da se više "ne vraća u Hrvatsku".

"Ne plašim se. Moj posao je da igram fudbal. Dinamu sam dao sve, a od danas dajem sve za Zvezdu", diplomatski je odgovorio Argentinac ne želeći da priča o hapšenju bivšeg poslodavca Zdravka Mamića: "Želim samo o Zvezdi da razgovaram".

Bolji od Roberta Karlosa

"Toliko smo pričali o njemu i na kraju je došao", rekao je na početku promocije sportski direktor Blažo Raosavljević. "Kao da je Roberto Karlos...", dobacio je neko od prisutnih "I bolji je, videćete", u svom stilu je odgovorio čelnik Zvezde.

 Delije?

"Trudiću se da me prihvate i da ćemo lepo sarađivati. Navijači su jedan od razloga što sam ovde. Sviđa mi se kako se navija na utakmicama, gledao sam ih na Youtubeu, gledao sam fudbalske i košarkaške utakmice".

Učešće crveno-belih u Evropi završeno je rano.

"U prvoj utakmici nismo imali sreće. Ostali smo bez igrača na početku i uveren sam da bi bilo drugačije da nije isključen Savo Pavićević. Nije mi krivo što sam potpisao. I da sam znao da će Zvezda da ispadne isto bih učinio".

Ibanjez je prvi fudbaler posle Roberta Prosinečkoh koji je iz Dinama prešao u Zvezdu.

"Ne mogu da se poredim sa tako velikom zvezdom. Nadam se da ću barem malo uspeti kao on", poželeo je defanzivni fudbaler.











Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC