• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda se oprostila od Gorana Gogića

Autor mondo.rs

Emotivan govor kapitena i Gogićevog dugogodišnjeg saigrača Predraga Rajkovića na komemoraciji održanoj na stadionu Rajko Mitić.

Tužno je bilo u utorak, 14. jula 2015, na stadionu Rajko Mitić.

Crvena zvezda se opraštala od člana šampionske generacije iz sezone 2013/14, Gorana Gogića, koji je nedavno preminuo tokom treninga u kineskom Đingdau.

Tokom komemorcije u Medija centru emotivan govor održao je kapiten i dugogodišnji Gogićev saigrač, prvo u Jagodini, zatim i u Zvezdi, Predrag Rajković.

"Trebalo bi sada da se od tebe oprostim, a meni se ne oprašta. Trebalo bi nešto da kažem, a meni se samo ćuti. Trebalo bi da pogledam tvoju sliku, a ja bih da te zagrlim... Rekoše mi "ti si kapiten, ti si sa njim igrao, ti ćeš se u time saigrača i svlačionice obratiti". A ja, ja bih sa tobom na teren, da osvojimo još jednu titulu za našu Zvezdu... Neću ni reč reći o tome kakav si bio čovek i igrač, to svi znaju. Neću da kvarim pričajući o tome, suvišno je. Neću ni da pričam o tome koliko si voleo ove naše boje, ovu našu Marakanu. Koliko si srećan i ushićen bio kad smo zajedno kretali iz Jagodine. Ti da se vratiš, a ja da se uverim zašto mi toliko pričaš o Crvenoj zvezdi. Gde su razlozi tvoje ljubavi prema njoj... Sad mi je sve jasno. Hvala ti što si mi obogatio život i karijeru. Što si mi pokazao kako izgleda dobar i častan čovek. Vaspitavaću decu da liče makar malo na Gorana Gogića, i nikada te, nikada, neću zaboraviti. Živećeš dok živim ja, dok živi tvoja porodica i svi tvoji prijatelji, a ima ih, minimum četiri miliona... Neka ti je večna slava", rekao je Rajković kroz suze.


Okupljenima se obratio i predsednik kluba Svetozar Mijailović:

"Niko od Zvezdaša nije mogao ni da zamisli da ćemo se od tebe opraštati na ovakav način. Verovali smo da ćemo se još dugo družiti i deliti radosti. Bio si veliki Zvezdaš, voleo si Zvezdu, ali i svi u Zvezdi su voleli tebe. Bio si omiljen. Blage naravni, neumornog duha. Prerano si nas napustio, i ostala je velika, velika tuga. Neka ti je večna slava i hvala".

Sahrana Gorana Gogića održaće se u Kuli, a tačan termin biće naknadno objavljen.

Gogić je pored šampionske titule sa Zvezdom tokom karijere osvojio i Kup Srbije, igrajući za Jagodinu. On je preminuo 3. jula 2015, u 30. godini, tokom treninga. U kineski Đingdau je stigao janauara 2015 i za klub je odigrao 15 utakmica.

Karijeru je, posle fudbalskog školovanja u Crvenoj zvezdi, započeo u ubskom Jedinstvu, a nastupao je za Čukarički, Napredak, Javor, Jagodinu, Crvenu zvezdu i Đingdau.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC