• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA suzila spisak na 10 najboljih

Autor mondo.rs

Objavljena imena desetorice igrača koji su posle prvog kruga glasanja ušli u uži izbor za nagradu ’Fudbaler sezone u Evropi’.

Evropska fudbalska federacija skratila je izbor za najboljeg igrača sezone 2014/15. na deset imena.

To su Đanluiđi Bufon, Eden Azar, Lionel Mesi, Nejmar, Pol Pogba, Andrea Pirlo, Kristijano Ronaldo, Luis Suarez, Karlos Tevez i Arturo Vidal.

Članovi UEFA žirija uskoro treba da se izjasni u drugom krugu glasanja, a trojica igrača sa najviše poena obezbeđuju učešće na finalnoj manifestaciji u Monte Karlu.

Tom prilikom, u velelepnom Grimaldi forumu, glasa se uživo i bira se najbolji fudbaler UEFA za sezonu 2014/15. Trofej brani portugalski as iz Real Madrida - Kristijano Ronaldo.

Među fudbalerima koji su nominovani u prvom krugu glasanja nalazi se i srpski reprezentativac iz Čelsija Nemanja Matić, ali nije imao dovoljan broj poena da se nađe među ’desetoricom veličanstvenih’.

Podsetimo da je ovaj izbog pokrenut na inicijativu predsednika UEFA Mišela Platinija, kako bi oživeo duh nekadašnje Zlatne lopte Frans fudbala. Sve do prelaksa pod okrilje FIFA, to je bio najpošteniji i najobjektivniji izbor za najboljeg fudbalera sveta.

Upravo iz tog razloga, prvi čovek evropskog fudbala je insistirao da u žiriju budu isključivo novinari, po jedan iz svake zemlje članice UEFA, a predstavnik Srbije je naš kolega kolumnista Nebojša Petrović.

Prvi osvajač 2011. bio je Lionel Mesi, godinu dana kasnije Ćavi, 2013. je trijumfovao Frank Riberi, a prošle godine konačno Kristijano Ronaldo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC