• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Grujić odbio da ode iz Crvene zvezde

Autor mondo.rs

Već smo pisali o tome da je Crvena zvezda u situaciji da mora da prodaje igrače, kako bi obezbedila novac za sezonu 2015/16, ali i kada stignu ponude - igrači nisu zainteresovani za odlazak.

 Marko Grujić odbio da ode iz Crvene zvezde Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U trenutku kada je značajan deo "procenata" od ugovora Luke Jovića i Mihaila Ristića uveliko prodat, Crvena zvezda novac za funkcionisanje u sezoni 2015/16 pokušava da obezbedi prodajom još jednog tinejdžera – Marka Grujića.

MONDO je već pisao o tome da je prodaja Grujića i veoma traženog kapitena, naravno tinejdžera Predraga Rajkovića, skoro pa prioritet čelnika Crvene zvezde u trenutku kada je kompletan novac od "Gasproma" i ostalih sponzora avansno potrošen na UEFA licencu, a u međuvremenu dogodilo se to da – Grujić ne želi da ode.

Kao retko koji mladić s ovih prostora, visoki vezista insistira na tome da ostane u Srbiji i da se bori za dres Crvene zvezde, a prema pisanju "Sporta" nedavno je odbio ponudu Hamburga, a potom i Čelsija, koji bi ga kao i gro mladih igrača iz svih krajeva sveta (između ostalih i Danila Pantića) otkupio, pa prosledio na pozajmicu.

"Postoje dve odlične ponude, ali nam je Marko rekao da želi da ostane bar još godinu dana", rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić za "Sport".

"Pre naše želje da zadržimo mlade igrače važnija nam je egzistencija kluba na duže staze. Posle plaćanja evropske licence u poslednja tri meseca nismo inkasirali ni dinar. Zna se da dugujemo zaposlenima plate i da treba namiriti još dospelih obaveza", dodao je Terzić.

Nezvanično, Zvezda bi za Grujića, koji još nije ostavio dublji trag u prvom timu, mogla da dobije između milion i po i dva miliona evra, što je svakako manje od onoga koliko bi vezista vredeo na kraju ove sezone, pod uslovom da dobije šansu i iskoristi je.

Ali, nakon što je na licencu za takmičenje u Evropi, prema Terzićevim rečima, potrošeno oko deset miliona evra, uz angažovanje nekolicine igrača iz inostranstva koji nisu ni stigli da zaigraju u kvalifikacijama za Ligu Evrope, rana eliminacija i okretanje domaćim takmičenjima već 9. jula napravili su dar-mar u Ljutice Bogdana.

Pojačanja su stigla, osmu godinu zaredom klub nije uspeo da se domogne grupne faze nekog evropskog takmičenja, a novca od sponzora nema bar do 2016. godine.

OLIMPIJAKOS – ZVEZDA PONOVO?


"Bratski" klubovi Olimpijakos i Crvena zvezda mogli bi opet da se sretnu u revijalnom meču. Iz Grčke je u Ljutice Bogdana stigao poziv za odmeravanje snaga na "Karaiskakisu" pred otvaranje takmičarske sezone u toj zemlji. Termin i dalje nije dogovoren, a zbog toga što je u Srbiji prvenstvo startovalo rano, moguće je da će se dve crveno-bele ekip

Momci Miodraga Božovića u nedelju u 17 časova počinju superligaški napad na titulu prvaka Srbije (gostovanje na Vračaru ekipi OFK Beograda), uz kadrovske probleme, naročito u odbrambenim redovima. Novajlije Luis Ibanjez i Ugo Vieira registrovani su za 1. kolo, a omladinac Nenad Cvetković rođen 6. januara 1996. godine potpisao je profesionalni ugovor.

"Grof", u nameri da donese Zvezdi prvu startnu pobedu još od 2009. godine kada je trener bio sadašnji šef struke OFK Beograda, Vladimir Petrović Pižon, neće moći da računa na nespremnog Bruna Matosa, povređenog Sava Pavićevića i bolesnog Marka Petkovića, dok Petar Orlandić od ranije nije u kombinaciji za tim, posle potresa mozga koji je doživeo na treningu.

Promene u takmičarskom sastavu Crvene zvezde pred sezonu 2015/16 donele su i promene na dresovima. Upražnjenu "desetku", koju je u klubu privremeno ostavio Daniel Avramovski, pozajmljen igrač OFK Beogradu, uzeo je Aleksandar Katai, dok je mladi vezista Marko Grujić zadužio "osmicu", broj koji je pet sezona bio na leđima Darka Lazovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC