• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Dug pada na 39 miliona evra, cilj titula

Autor mondo.rs

Skupština FK Crvena zvezda zasedala je na stadionu "Rajko Mitić". Govorili su Mijailović, Terzić, Džajić...

Sednica Skupštine Crvene zvezde, koja je trebalo da bude održana 2. jula, na dan prve utakmice protiv Kairata, ali je otkazana zbog nedostatka kvoruma, počela je u subotu nešto posle 12 časova.

Od 146 delegata prisutno je njih 75.


Stefan Pantović, zamenik generalnog direktora, podneo je finansijski izveštaj za 2014. godinu.

Neto klupski dug 1. juna ove godine bio je 41.134.000 evra, a očekuje se da do decembra bude smanjen na 39 miliona evra.

Prema Pantovićevim rečima, prihodi od transfera igrača u sezoni 2013/14 iznosili su 5,7 miliona evra, dok su u sezoni 2014/15 pali na 882.000 evra.

Ukupni novčani rashodi za 2014. godinu iznose 9.386.318 evra, a prihodi 7.655.909 evra.

Kao jednu od otežavajućih okolnosti u funkcionisanju kluba naveo je neigranje u Evropi.

Predsednik Zvezde Svetozar Mijailović konstatovao je da je klupski dug na svom vrhuncu iznosio čak 52 miliona evra i da je smanjen "najviše zahvaljujući generalnom sponzoru Gaspromu i ljudima koji su omogućili nastavak saradnje sa tom kompanijom".

"Bitno je da smo izmenili strukturu nasleđenog duga i da smo namirili veliki broj dugova prema bivšim igračima", dodao je Mijailović.

Analizirajući učinak na sportskom planu, podsetio je da je izvršeno podmlađivanje tima, ali da nije odbranjena titula prvaka Srbije.

"Atmosfera u kojoj smo radili je bila jako teška, a ono čime sam nezadovoljan i za šta snosim odgovornost je to što nisam uspeo da usmerim energiju članova uprave na to kako stvoriti moćan tim, jer je on osnova svakog jakog kluba. Energiju smo često trošili na neke stvari za koje se nije ispostavilo da su ključne u funkcionisanju kluba i nadam se da ćemo to uspeti da promenimo".

Planovi za nastupajuću sezonu su jasni.

"Osvajanje titule, razvoj Omladinske škole i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja", poručio je Svetozar Mijailović.


Izveštaj je podneo i Nadzorni odbor FK Crvena zvezda. U njemu je, između ostalog, skrenuta pažnja rukovodstvu kluba da se striktno vodi računa o finansijskoj disciplini prilikom transfera, jer je bilo slučajeva koji se ne mogu podvesti pod domaćinsko poslovanje.

Predloženo je da se prilikom dovođenja nekog igrača uradi opširna analiza i da stručni štab i medicinski deo tima iznesu svoja zapažanja.

Izlaganja generalnog direktora Zvezdana Terzića i počasnog predsednika Dragana Džajića izdvojili smo kao posebno zanimljiva...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC