• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Zvezde kakav se retko viđa!

Autor mondo.rs

Crveno-beli od 0:2 na poluvremenu stigli do pobede 6:2 protiv OFK Beograda.

 Preokret Zvezde kakav se retko viđa! Izvor: MN PRESS

Nepisano pravilo da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu potvrdila je utakmica Crvene zvezde i OFK Beograda.

U prvom kolu Superlige Srbije za sezonu 2015/16. "romantičari" su imali dva gola prednosti posle prvog poluvremena, ali su na kraju poraženi 2:6!

Do velikog preokreta crveno-beli su stigli za svega desetak minuta, pošto su po povratku sa odmora ubrzo poveli 4:2 golovima Mamadua Mbođa u 49, Luke Jovića u 51. i Vukana Savićevića u 53. (iz penala) i 57. minutu. Konačan rezultat postavio je Džošua Parker, koji je bio precizan u 78. i 94. minutu.

Strelci za OFK Beograd bili su Komnen Andrić u 17. i Dejan Dražić u nadoknadi prvog poluvremena.

Nesvakidašnji preokret viđen je u utakmici koja je po mnogo čemu bila specifična. Počelo je promenom cene ulaznica sa, za ovakav meč enormnih, 500 dinara na 300, zatim je usledila kontroverzna izjava trenera "romantičara" i četvrte "Zvezdine zvezde", Vladimira Petrovića Pižona, koji je rekao da zbog jakih emocija prema crveno-belim bojama ne može da vodi "romantičare" u ovoj utakmici.

Posebna tema bilo je vreme odigravanja utakmice na dan kada je ljudima savetovano da iz zdravstvenih razloga ne izlaze iz stanova.

Uprkos vrućini, meč je odigran, iako se uoči njegovog početka razmišljalo o odlaganju.


A jako sunce je, izgleda, "udarilo u glavu" prvo igrače Crvene zvezde, a potom i OFK Beograda.

Navijači Crvene zvezde tokom utakmice istakli su transparent "Omladinska škola - nema protekcije. Treba da bude pravilo za budućnost, za sve", čime su stavili do znanja rukovodstvu kluba i novom rukovodstvu omladinskog pogona, na čelu sa Draganom Mladenovićem, da žele "čista posla" u radu sa mladim fudbalerima.

Delije su, takođe, pevale pesmu "Ne treba nam plaćena titula, država cela zna da je lopovčina Karadžić Tomislav", aludirajući na čudesan preokret na Vračaru.

Jer, kako drugačije objasniji ovakav preokret...

Što se tiče igre, tim Crvene zvezde ponovo je pokazao problem sa realizacijom (uprkos šest postignutih golova), ali i veliku "rupu" u odbrani i to najviše od igrača za kojeg se očekivalo da bude pojačanje - Zorana Rendulića. Bivši štoper Čukaričkog kasnio je da zatvori igrače OFK Beograda kod oba primljena gola...

Što se tiče Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire, takođe novajlija u crveno-belom dresu, njih dvojica su nagovestili da bi mogli da osvoje srca navijača u budućnosti. U Ibanjezu, Zvezda je konačno dobila igrača koji ume da uputi centaršut vredan gol-šanse, dok je Vijeira sa nekoliko poteza demonstrirao zavidnu tehniku.

Videćemo da li će tako igrati i narednog vikenda, na mnogo težem gostovanju u Gornjem Milanovcu.

OFK BEOGRAD: Čupić (53. Čančarević) - Liščević (46. Batinica), Savić, Planić, Zlatković - Antić, Cuckić (64. Janković) - Dražić, Ješić, Andrić - Jovanović.

CRVENA ZVEZDA: Rajković - Cvetković, Mbođ, Rendulić, Ibanjez - Kovačević (65. Grujić), Savićević - Gavrić (60. Ristić), Katai, Vijeira (67. Parker) - Jović.

TOK UTAKMICE (OFK Beograd - Crvena zvezda 2:6):

KRAJ!

- GOOOL, 2:6! Ponovo se Džošua Parker upisao u strelce. U nadoknadi utakmice iskoristio je dodavanje Ibanjeza i iz peterca poslao loptu ispod golmana Čančarevića.

- Srđan Jovanović je produžio meč za četiri minuta.

- Još jedan gol Parkera, samo minut posle prvog, ali je poništen zbog ofsajd pozicije. Glavom je zatresao mrežu na centaršut Ibanjeza.

- GOOOL, 2:5! Još jedan pogodak crveno-belih. U 78. minutu u strelce se upisao Džošua Parker, što je ispraćeno i aplauzima i zvižducima. Vukan Savićević je lepo proigrao napadača, a on uspeo da obiđe Čančarevića i pošalje loptu u mrežu.

- Nema mnogo uzbuđenja posle preokreta crveno-belih. Igrači Zvezde rutinski čuvaju prednost, a posao im olakšava igrač više na terenu.

- Vijeira, ipak, izlazi sa terena u 67. minutu. Umesto njega u igru će Džošua Parker, koji je dočekan zvižducima publike.

- Nastaviće Vijeira meč, ali ne i Aleksandar Kovačević. Od 65. minuta umesto njega je na terenu Marko Grujić..

- Oštar start Savića na Vijeiru u 62. minutu. Portugalcu se ukazuje lekarska pomoć, a videćemo da li će moći i da nastavi meč.

- Prva izmena u timu Crvene zvezde. Od 60. minuta umesto Nenada Gavrića igraće Mihailo Ristić.

- GOOOL, 2:4! Drugi gol Vukana Savićevića u meču! Snažno je šutirao iskosa sa leve strane u 57. minutu, a lopta je zakačila Ješića i promenila smer...

2:4
Izvor: YouTube


- Izmena na golu OFK Beograda u 53. minutu. Izgleda da se Stevan Čupić povredio, tako da će umesto njega među stativama stajati Ognjen Čančarević.

- GOOOL, 2:3! Preokret Crvenoj zvezdi doneo je Vukan Savićević udarcem sa bele tačke u 53. minutu. Poslao je Čupića u jednu, a loptu u drugu stranu...

2:3
Izvor: YouTube


- Penal za Crvenu zvezdu u 52. minutu i crveni karton za Bogdana Planića! Kapiten OFK Beograda kao poslednji igrač odbrane oborio je Uga Vijeiru, tako da dileme nije bilo...

- GOOOL, 2:2! Ekspresno izjednačenje Crvenoj zvezdi donosi Luka Jović u 51. minutu, na asistenciju Kataija.

2:2
Izvor: YouTube


- Umalo izjednačenje u 50. minutu! Katai je šutirao iz prve sa osam-devet metara, ali preko prečke.

- GOOOL, 2:1! Mamadu Mbođ je upisao prvenac u dresu Crvene zvezde. Ibanjez je odlično centrirao u 49. minutu, a Senegalac ostao potpuno sam u petercu OFK Beograda, tako da mu nije bilo teško da udarcem glavom pošalje loptu u mrežu.

gol
Izvor: YouTube


- Na početku prvog poluvremena moglo je da bude 2:1, ali i 3:0. Posle neiskorišćene šanse Kataija u 47. minutu, na drugoj strani je uzvratio Dražić. "Promešao" je defanzivce crveno-belih, ali je šutirao preko gola.

- Drugo poluvreme počelo je izbacivanjem Miodraga Božovića sa klupe! Trener Crvene zvezde je, izgleda, nastavio sa protestima, što je pomoćni arbitar prijavio Srđanu Jovanoviću, a on je Božoviću pokazao da se preseli na tribine.

Da li je Božović protestovao opravdano ili ne, nemoguće je reći pošto se TV kamere na stadionu ne nalaze na dobrom mestu da otklone dilemu da li je bilo ofsajd pozicije kod drugog gola OFK Beograda.

Poluvreme.

- GOOOL, 2:0! U drugom minutu nadoknade prvog poluvremena OFK Beograd stiže do drugog gola! Strelac je Dejan Dražić, koji je, po mišljenju sudija, ne i trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića koji je žustro protestvovao, uspešno izbegao ofsajd zamku na dugačko dodavanje Nikole Cuckića, pobegao Renduliću, obišao Predraga Rajkovića i poslao loptu u mrežu...

2:0
Izvor: YouTube


- Najbolja prilika za Zvezdu da postigne gol u dosadašnjem toku utakmice viđena je u 42. minutu! Vijeira je odlično primio loptu, "lažnjacima" stvorio sebi poziciju za šut, ali umesto da to i učini, ili doda Gavriću koji je bio ispred njega, odigrao je unazad za Kataija, čiji je udarac bio izblokiran.

- Sjajna "žabica" Ibanjeza sa skoro 30 metara, međutim, Čupić je uspeo "paradom" da sačuva svoj gol.

- Tek drugi pokušaj "romantičara" viđen je u 34. minutu. Dražić je pokušao sa distance, ali je Rajković sigurno intervenisao.

- Dobra pozicija za Luku Jovića u 33. minutu, ali je mladi napadač bio za malo neprecizan. Šutirao je iz prve...

- Zvezda je nastavila da napada i posle primljenog gola, ali bez konkretne prilike. Pogodak je, za sada, bio jedina šansa koju su stvorili igrači OFK Beograda. U toku je 31. minut.

- Tražili su crveno-beli penal u 26. minutu, ali se nije čula pištaljka. Gavrić je prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, gde je Vijeira pao posle starta Milana Savića. Po mišljenju Srđana Jovanovića nije bilo faula...

- Evo i prve pauze da se igrači osveže zbog visoke temperature. Kratkotrajni prekid sudija Jovanović je dozvolio u 24. minutu.

- GOOOL, 1:0! OFK Beograd vodi od 17. minuta sjajnim udarcem Komnena Andrića.  Bivši član Zvezde (prvi deo prošle sezone), a sada kapiten "romantičara", Bodan Planić, lepo je proigrao saigrača. Rendulić je kasnio da ga blokira...

1:0
Izvor: YouTube


- Crveno-beli pojačavaju pritisak. Posle Gavrića i Savićevića, zapretio je i Vijeria, ali je njegov šut u 11. minutu blokiran.

- Dve šanse za Crvenu zvezdu u 10. minutu. Prvo je Gavrić pokušao posle centaršuta Kataija iz kornera, ali je Čupić uspešno intervenisao, a potom je u nastavku akcije šutirao Vukan Savićević, međutim, preko gola.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta.

- Utakmica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulog Gorana Gogića, bivšeg igrača Crvene zvezde i člana šampionskog tima iz pretprošle sezone.

- Zapadna tribina, na kojoj su smeštene Delije, odlično je popunjena, ali je istočna prilično prazna. Najvatrenije pristalice OFK Beograda, Plava Unija, kao i prošle sezone, bojkotuju utakmice koje njihov klub igra kao domaćin na stadionu Obilića, a na ogradi je ponovo okačena poruka "Rešenje za Omladinac - hitno", koja se odnosi na sređivanje Omladinskog stadiona na Staroj Karaburmi.



- Glavni sudija je Srđan Jovanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC