• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Poznata kuhinja i retorika KK Partizan!

Autor mondo.rs

"Sve je ovo dobro poznata kuhinja Partizana i FSS", rekao je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

 Terzić: Poznata kuhinja i retorika KK Partizan! Izvor: MN PRESS

Vanredna konferencija za medije u Fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Dan posle utakmice 1. kola Superlige u kojoj su crveno-beli, na Vračaru, pobedili gradskog rivala OFK Beograd rezultatom 2:6 (poluvreme 2:0), sa adrese Ljutice Bogdana 1a nešto posle 10 časova stigao je poziv na "press".

"Vaš domaćin i sagovornik na konferenciji biće generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić", napisano je.

Evo šta je sve Terzić rekao i šta se događalo pre, za vreme i posle utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda:

13:40 - Terzić: "Kao najveći klub na ovim prostorima, Crvena zvezda će učiniti sve da se spuste tenzije i pozvati ljude iz Partizana na razgovor". Ubrzo posle ove izjave konferencija je i završena.

13:38 - Terzić: "Da je Zvezda gubila 2:0 na poluvremenu i izgubila, ne bi se digla ovolika frka. Da li se digla prašina kad je Partizan gubio od Čuke 2:0 pa pobedio 3:2?"

(Terzić je verovatno mislio na utakmicu od prošle godine u kojoj je Partizan poveo 1:0, Čukarički do poluvremena preokrenuo na 1:2, a Partizan potom pobedio rezultatom 4:2)

13:36 - O Šapićevom tvitu...

Terzić: "Izuzetno ga cenim kao jednog od najboljih vaterpolista sveta, ali stvarno ne mogu da komentarišem njegovo pisanje na Twitteru".

13:34 - Pitanje: Imate li dokaze da je sudijskoj organizaciji bilo naređeno da Partizan bude šampion šest puta?

Terzić: "A, imate li vi dokaze da je juče bilo namešteno? Svi znamo pod čijom je kontrolom sudijska organizacija i da je ona u službi Partizana".

13:32 - O tome što je novinar Danasa, Željko Pantić, napisao da je Terzić ulazio u svlačionicu OFK Beograda. Da li je tačno da je bio?

"On novinar? Željko Pantić je plaćenik Tomislava Karadžića i to kažem javno pred kamerama".

13:31 - Terzić: "Da li nam smetaju kritike Zvezdinih navijača po forumima? Sve to može da bude spinovano. Najveća bruka je kada predsednik FSS ne sme da dođe na stadion Crvene zvezde, i kada isto tako ode na stadion Partizana i bude dočekan kao Bog. Kada odete na Kalenić pijacu i morate da vodite obezbeđenje sa sobom, to dovoljno govori ko je i šta je Tomislav Karadžić".

13:30 - Terzić: "Nisam čovek kladionice niti sam ikada ušao u nju. Ne znam šta znači iz jedan u dva i sedam plus".

13:28 - Terzić: "Da li je liga održiva posle ovoga? Kakva je, takva je, naša je. A, moramo učiniti da bude sa poštenijim i ispravnijim akterima. Fudbal je uvek bio i biće ogledalo odnosa u društvu. Mi smo spremni za pregovore sa Partizanom i FSS, ali nadam se sa nekim drugim ljudima u tim klubovima i organizacijama".

13:27 - Terzić: "Pa neka dođe ta UEFA. Spremni smo za svaku istragu, ali u prethodnih osam šampionata, koji su doveli Crvenu zvezdu na ivicu bankrota. Čistiji smo i od Tomislava Karadžića i od Milorada Vučelića i sigurno im nećemo prepustiti Crvenu zvezdu tek tako".

13:26 - Terzić: "To je sve preslikana retorika iz KK Partizan".

13:25 - Terzić: "Oni takvi prljavi  i pokvareni našli se da pričaju o Crvenoj zvezdi!?"

13:23 - Terzić: "Ima bezbroj takvih utakmica. Ponavljam, sportski rezultati su jedini spas za funkcionisanje kluba, a Partizanu je omogućeno da ih ostvaruje kroz brojne prijateljske utakmice. A, videli smo taj Partizan kad izađe u Evropu, tamo nema Karadžića da pomogne".

13:20 - Terzić: "Nemojte da pominjemo medijskog manipulatora Vučelića. On se našao da kaže da je pobeda Zvezde kriminal!? Ne razumem kako se to namešta utakmica, kada nekome daš šest golova? Još u startu je bila priča da je Terzić došao iz OFK Beograda i da će zato biti namešteno. Nemojte da se podsećamo na utakmicu Partizan - Novi Pazar sa početka prošle sezone i Partizan - Voždovac ovog proleća..."

13:18 - Terzić: "Vrlo dobro mi znamo Karadžića i da je spreman na pakt s đavolom da bi ostao na vlasti. Nemojte da podsećamo na sve utakmice u prethodnih 7-8 godina i na finale Kupa Partizan - Vojvodina. Da ne podsećamo da je Vojvodina tada povukla ekipu s terena, a potom nije kažnjena. Je l' to znači da je bilo neregularnosti, ako joj je dato da organizuje finale Kupa već sledeće sezone?"

13:17 - Terzić: "Ako hoćete, pogledajte utakmicu Vojvodina - Čukarički. Nikad nisam video četiri čudnija gola i da ne verujem u ispravnost ljudi iz tih klubova mislio bih da je namešteno".

13:16 - Terzić: "Na osnovu čega je general Mirkov ocenio da je Zvezdina pobeda neregularna, a Čukina i Partizanova jeste regularna?".

13:15 - Terzić: "Čaršijske priče bile su da je Partizan pod okriljem Tomislava Karadžića igrao prijateljske utakmice i ulazio u svaku sezonu sa 20-30 bodova više od Zvezde. A sada su se oni setili da nešto pričaju... Zato mi pozivamo UEFA i Interpol da istražuju".

13:14 - Terzić: "Zvezda poziva UEFA i Interpol i domaću policiju i tužilaštvo da istraži sve što je moguće u srpskom fudbalu. Ali, ne od juče, nego od kada je Karadžić predsednik FSS".

13:13 - Terzić: "A, vidim, čudno im je kad Zvezda da tri gola sa igračem više? Dosta nam je više i Mirkova i Karadžića i njihovih izjava"

13:12 - Terzić: "Nastupili su tako brzo da bi sve izgledalo da je sve što dolazi iz Crvene zvezde loše i da ne valja. Sve je to dobro poznata kuhinja Partizana i Fudbalskog saveza Srbije. General Mirkov nema običaj da se oglašava posle utakmica, nisam video da se oglasio u petak posle tri gola za Partizan za 10 minuta, protiv kluba čiji je vlasnik bio i član Skupštine Partizana".

13:11 - Terzić: "Takvim komentarima štete ugledu lige koji ionako nije sjajan ali ne zbog jednog aktera. Karadžić i Mirkov kao da su imali spremne istupe da bi se diskreditovala Crvena zvezda uoči izbora u FSS.

13:09 - Terzić: "Odlučili smo se na konferenciju zbog raznih medijskih spekulacija i izjava gospode Mirkova i Vučelića. Želimo da iznesemo osvrt na srpski fudbal od kada je Karadžić na njegovom čelu. Karadžić i Mirkov trebalo bi da se suzdrže bilo kakvih komentara dok god ne budu imali čvrste dokaze da je bilo nečasnih radnji".

13:08 - "Auuuu, šta je ovo, kakva je ovo gužva?", rekao je Terzić kada je ušao.

13:07 - U sali za konferencije pojavio se Terzić u društvu predsednika Svetozara Mijailovića i sportskog direktora Blaža Raosavljevića.

13:06 - Posle treninga, pred novinarima se pojavio fudbaler Vukan Savićević, koji je govorio o utakmici na Vračaru.

13:05 - Otprilike u isto vreme, medijima je dostavljen poziv na konferenciju za medije na kojoj će govoriti direktor Terzić.

13:04 - Nešto posle 10 časova, kada je trening prvotimaca Crvene zvezde već počeo, postalo je jasno da ga neće voditi trener Miodrag Božović, već njegovi saradnici. Kasnije, novinarima je saopšteno da se Božović ukočio, da je klupski lekar otišao da mu da injekciju i da je to razlog zbog kog nije bio na stadionu u vreme treninga.

13:03 - Narednog jutra, pre puta u Gruziju, potpredsednik Partizana Milorad Vučelić žestoko je optužio aktere utakmice OFK Beograd - Crvena zvezda i rekao da je na Vračaru viđen "čist kriminal".

Doveo je u pitanje i svoj odnos sa Terzićem.

Izvor: MN PRESS



13:01 - Nedugo posle utakmice, komesar za bezbednost FSS Milivoj Mirkov izjavio je za SOS kanal da je "UEFA pratila utakmicu OFK - Zvezda" i da će "biti pokrenut postupak".

13:00 - Legenda našeg vaterpola, ali i Crvene zvezde, Aleksandar Šapić,  napisao je na Twitteru posle utakmice da je na Vračaru viđena - sramota.

12:57 - Treneri Božović i Petrović nisu davali izjave posle utakmice, tačnije nisu se pojavili na konferenciji za medije.

12:54 - Pre nego što je meč počeo, zvanična lica izmerila su 50 stepeni Celzijusovih na centru igrališta, ali nije bilo pomeranja - plavo-beli i crveno-beli su zaigrali utakmicu, koja će - ispostaviće se - izazvati broje oprečne komentare i teške optužbe.

OFK Beograd je poveo 2:0, imao i šansu za 3:0, posle čega je na poluvremenu trener Crvene zvezde Božović žustro reagovao kod sudija i zaradio isključenje na startu drugog dela, a onda je usledila serija golova crveno-belih za brzih 2:4, uz crveni karton za Bogdana Planića i jedanaesterac za goste. Završeno je rezultatom 2:6.

12:52 - Utakmica OFK Beograd - Crvena zvezda nije bila samo u fokusu javnosti zbog peckanja crveno i crno-belih i odluke Petrovića da ne vodi aktivno meč, već i zbog toga što se znalo da će u nedelju, u 17 časova, biti pakleno vruće, a nije bilo odlaganja meča.

Time je Zajednica Superlige ugrozila zdravlje igrača i ostalih aktera susreta.

12:48 - Atmosfera u Beogradu već je bila podgrejana i pre početka meča na Vračaru, u nedelju u 17.00, po izmerenih 50 stepeni Celzijusovih, jer je između ostalog trener Partizana Zoran Milinković poručio su se "neke ekipe već proglasile za prvaka" i poručio toj "gospodi" da prvenstvo "tek treba da se igra".

Ovako mu je odgovorio kolega iz Crvene zvezde, Miodrag "Grof" Božović.

12:47 - Uoči gostovanja gradskom rivalu, FK Crvena zvezda održao je sednicu Skupštine kluba, na kojoj je saopštena visina duga, a generalni direktor Terzić obratio se zvezdaškoj javnosti i poručio da ove sezone nema alibija za eventualno neosvajanje titule prvaka.

12:46 - Reporter Monda javlja da vlada veliko interesovanje za konferenciju i da je u sali već 20-ak novinara i snimatelja.

Izvor: MONDO



12:45 - Iz Crvene zvezde reagovali su takođe i podsetili da je Pižon samo jedan u nizu zvezdaša koji nisu mogli i želeli da se suprotstave svom klubu.

12:44 - Petrović se kasnije izvinio navijačima OFK Beograda, "Plavoj uniji" i obrazložio svoju odluku.

12:43 - Mnogo bure u javnosti izazvala je utakmica između OFK Beograda i Crvene zvezde i pre nego što je počela. Pre svega zbog odluke trenera domaćina i legende gostujućeg kluba, Vladimira Petrovića Pižona, da ne vodi aktivno meč, već da mirno sedi na klupi i prepusti saradnicima da odrade posao.





Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC