• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Terzić pigmej, Pižon častan sportista

Autor mondo.rs

Potpredsednik Partizana ostao je pri svom stavu, rekavši da "nikada nije gledao" utakmicu kao OFK - Zvezda.

Milorad Vučelić bez ustezanja je u ponedeljak ujutru prokomentarisao zbivanja na utakmici prvog kola Superlige OFK Beograd - Crvena zvezda (2:6). Usledila je replika Zvezdana Terzića na konferenciji za novinare, a uveče se, ovog puta iz Gruzije, gde su crno-beli doputovali na revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona, ponovo oglasio Vučelić.

On je utakmicu koju su crveno-beli dobili sa 6:2, iako su na poluvremenu gubili 0:2, nazvao "kriminalom i jednim od najtužnijih i najtežih trenutaka za srpski fudbal", na šta je Terzić odgovorio kritikama na račun čelnika FSS i Partizana.

Potpredsednika "večitog" rivala nazvao je "medijskim manipulatorom" i podsetio na njegov politički angažman u periodu vladavine Slobodana Miloševića.

Vučelić je novinarima u Tbilisiju rekao da je potpuno zaokupljen predstojećom Partizanovom utakmicom protiv Dile Gori i da reaguje na Terzićevu izjavu samo zato što je direktno pomenut...

"Došlo je do nesporazuma. Ja sam reagovao više učestvujući u žalosti, zbog toga što je žrtva juče bio sport, fudbal i takmičenje. Izrazio sam saučešće zbog teškog udarca koji je doživeo srpski fudbal. Nisam imenovao klub koji je to učinio, niti bilo kog pojedinca. Zašto se neko prepoznao u svemu tome", rekao je Vučelić.

"To sam nazvao kriminalom ne zato što sam želeo da optužim bilo koga, nego zato što je načinom na koji je igrana utakmica ugroženo javno dobro. Kad se ugrozi javno dobro onda svaki građanin mora da reaguje. To je bio smisao mog reagovanja", dodao je on.

Vučelić je rekao i da "ne misli da je Terzić najbolji čovek da brani obraz i čast Zvezde".

"Obraz i čast Zvezde su branili mnogi pre njega, sa kojima sam ja bio i ostao prijatelj. Onda kada sam ja bio Zvezdin drag gost, taj čovek nije mogao ni da priđe toj tribini. Njegovo pominjanje devedesetih i Slobodana Miloševića je zaista nešto što je krajnje nedostojno. Čovek koji je pravi pigmej i to u svakom pogledu - i intelektualnom, bez obzira na njegovu titulu - nema pravo (da priča), niti on ima pojma o tome šta se tada dešavalo".

"Partizan devedesetih godina nije nameštao nikakve utakmice, niti on to zna. Ovakva utakmica nikada se nije igrala. Nikada ja nisam ovakvu utakmicu gledao", naveo je Vučelić.

On je dodao da će sa Terzićem razgovarati tek kada se objasni utakmica odigrana na stadionu Obilića u nedelju.

"Reagujem jer sam prozvan lično. On nije shvatio da je to izraz saučešća, nego se ponaša kao neki pravednik, a za to nema nikakvog osnova. Neka položi prvo račun za sve što je radio juče, a onda možemo da razgovaramo. Kada položi taj račun biće prilike za razgovor. Od toga niko ne beži", rekao je on.

Trener OFK Beograda Vladimir Petrović nije želeo da vodi ekipu protiv svog bivšeg kluba, što Vučelić sada doživljava u potpuno drugačijem svetlu, nego koji dan ranije.

"On nije želeo kao častan i veliki sportista da učestvuje u ovakvom nameštanju. Pominjanje Karadžića je bacanje prašine u oči javnosti. Srpski fudbal je juče doživeo jedan od najtežih trenutaka".

Revanš Dila Gori - Partizan na programu je u utorak od 14.30 po centralnoevropskom vremenu. Prvak Srbije u prvom meču je stekao prednost od 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC