• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionski hod - pravac Bukurešt!

Autor mondo.rs

Partizan je u Goriju sigurnom igrom pobedio Dilu 2:0 i plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.


A, sada, pravac - Bukurešt!

Ako se ne dogodi iznenađenje i Trenčin nadoknadi dva gola minusa iz Slovačke, srpski šampion Partizan narednog utorka igraće prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue.

Crno-beli su u revanšu protiv prvaka Gruzije Dile izveli pobednički marš kroz Staljinov rodni grad Gori - 2:0 (1:0).

Posle 1:0 iz Beograda, rezultat i više nego dovoljan da se zakaže dvomeč sa slavnim rumunskim klubom, 28. jula na Nacionalnom stadionu u Bukureštu, bez prisustva publike, i nedelju dana kasnije u Humskoj, pred, verovatno, prepunim tribinama.

U Goriju je tinjala neizvesnost do 37. minutu, kada je Darko Brašanac fenomenalnim udarcem, posle asistencije Nemanje Petrovića, pogodio mrežu Dile i praktično dao konačan odgovor na pitanje ko će u treće kvalifikaciono kolo za Ligu šampiona.


Dila je u nastavku meča krenula nešto ofanzivnije ka golu Partizana, što je crno-belima otvorilo dosta prostora u napadu. Posle nekoliko neiskorišćenih šansi, Omaru Abubakar je u 64. minutu savladao Olekseja Ševčenka i na taj način stavio tačku na ovaj dvomeč.

Partizan je za 180 minuta protiv šampiona Gruzije pokazao da je daleko kvalitetnija ekipa i zasluženo ide u narednu rundu takmičenja, u kojoj, za razliku od 2. kola, u slučaju neuspeha postoji prilika za popravni u kvalifikacijama za Ligu Evrope.


DILA GORI: Ševčenko, Kurtsilava, Bagajev, Kvakadze, Navalovski, Papava (od 46' Mašukov), Iluridze (od 46' Kvirkvia), Dzaria, Gvalia, Modebadze, Martsvaladze (od 82' Eristavi).

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Petrović - Brašanac (od 80' S. Ilić), Jevtović, Babović - Oumaru (od 87' Šaponjić), Božinov (od 68' Ninković), A. Živković.


UŽIVO:

U poslednjoj deceniji evropskih utakmica, a bilo ih je mnogo, ne pamti se kada je Partizan nadigrao nekog kao Dila Gori u Beogradu. Tačnije, u Humskoj odavno nije gostovala defanzivnija profesionalna ekipa.

Uprkos svemu tome, "parni valjak" je u Gori odneo samo gol prednosti 1:0. Mogao je tim Zorana Milinkovića da upiše daleko ubedljiviji trijumf, ali su brojne prilike ostale neiskorišćene.

Šef stručnog štaba Partizana neće ništa menjati u taktici za revanš. Jedina razlika u postavi srpskog šampiona je izostanak Nikole Ninkovića i pojavljivanje Andrije Živkovića u napadu.

Očigledno da je Milinković rešio da u Staljinovom gradu napadne Dilu i što pre postigne pogodak, koji bi crno-belima praktično doneo prolazak u 3. kolo i dva duela sa Steauom.


Partizan
Izvor: YouTube

Pratitet tekstualni prenos na MONDU.

TOK UTAKMICE

KRAJ! Partizan je rutinski završio posao i igraće u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

90 - Igraće se još tri minuta.

88 - Najbolja prilika za domaćina, prečka! Eristani je, samo nekoliko minuta posle ulaska u igru, odlično izveo slobodan udarac sa 18 metara, iskosa, a prečka je zaustavila njegov udarac.

86 - Poslednjih nekoliko minuta igraće i Ivan Šaponjić. Izašao je strelac drugog gola Abubakar Oumaru.

85 - Partizan umešno i rutinski privodi utakmicu kraju.

81 - Lep solo prodor Ninkovića, napravio je "lažnjak" i potom šutirao u donji levi ugao gola Ševčenka, ali je golman Dile lako zaustavio taj udarac.

79 - U igru ulazi Saša Ilić, umesto strelca prvog gola Darka Brašanca. Grupa Grobara sa tribina uzvikuje dobro poznatu pesmu: "... jer je Sale samo jedan".

73 - Živković - Oumaru, idealna prilika posle "duplog pasa", ali nema trećeg gola za Partizan. Kamerunac je za "dlaku" bio neprecizan.

69 - Živko Živković u poslednjem trenutku izbija loptu ispred napadača Dile.

68 - Ulazi Ninković, Božinov ide na klupu!

64 - GOOOL! Partizan vodi 2:0! Ovaj put Oumaru nije pogrešio. Perfektan pas Andrije Živkovića, kao nešto pre toga Babovića, Kamerunac je pretvorio u kapitalnih 2:0. Partizan je na putu za Bukurešt i meč sa Steauom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Bravo crno-beli!

Pfc
Izvor: YouTube



- U ekipi Partizana žute kartone imaju Balažic i Brašanac.

58 - Kakva prilika za Oumarua!!! Mogao je Kamerunac da reši sve u Goriju. Napad Partizana kroz sredinu završio se lepom asistencijom Stefana Babovića i zicerom Abubakara. Ševčenko je maestralno reagovao i sačuvao mrežu.

57 - Navalovski takođe proverava šut, a Živko mora da boksuje loptu u korner.

54 - Martsvaladze je pokušao iz daljine, nije bio precizan. Ostaje rezultat 1:0 za Partizan.

51 - Dila pokušava da igra ofanzivno, Partizan za sada bez problema odoleva napadima Gruzijaca na početku drugog dela.

46 - Mašukov i Kvirkvia su na terenu, a izašli su Papava i Iluridze.

- Počinje drugo poluvreme, spremaju se dve izmene u domaćem sastavu.

- Završeno je prvo poluvreme. Partizan je bolji i zasluženo vodi.

44 - Najbolja prilika za Dilu. Modebadze je ostao sam posle kornera, odlično zahvatio loptu glavom, ali nije bio dovoljno precizan. Lopta je očešala stativu. Opuštanje crno-belih moglo je skupo da ih košta.

- Čuju se Grobari! Izgleda da su tek sada ušli na stadion.

39 - Oumaru šutira...

37 - GOOOL! Strelac je Darko Brašanac! Akcija Partizana trajala je nešto duže, konačno, loptu je na levoj strani dobio Nemanja Petrović. Mladi levi bek napravio je dva driblinga, izbacio direktne čuvare i onda povratnom loptom na 10-11 metara servirao idealnu poziciju za Brašanca. Udarac "veziste" bio je snažan i neodbranjiv. Iskupio se Brašanac za odbranjen gol Dile u Beogradu.

Pogledajte vodeći gol Partizana u 37. minutu revanš utakmice sa Dila Gorijem. Strelac Darko Brašanac, asistent Nemanja Petrović
Izvor: YouTube



30 - Pola sata igre, nema golova!

- Čak sedmorica igrača Partizana bila su na polovini Dile dok je domaćin pokušavao da organizuje napad.

- Teren u Goriju, barem preko streama, deluje savršeno.

25 - Gvalia je ostao sam i nije se dvoumio da li da šutira sa 25 metara. Bilo je vrlo opasno, lopta je prošla pored stative.

24 - Dila je imala priliku. Posle prekida malo je nedostajalo da crno-beli postignu autogol. A zatim je domaćin stvorio novu gužvu ispred Živkovića. Partizan se odbranio.

18 - Odlična prilika za Živkovića, pokušao je sa ivice kaznenog prostora da plasira loptu u golmanov desni ugao i opet je bio neprecizan.

15 - Partizan ima loptu, a Dila vreba iz kontre. Upravo posle jedne takve šutirao je Iluridze, ali je Živković bio dobro postavljen i uhvatio je loptu.

9 - Andrija Živković je tukao iz daljine i bio je zamalo neprecizan. Partizan ima više loptu u posedu i često je na polovini Gruzijaca.

- Stadion u Goriju je ispunjen do poslednjeg mesta, prisutno je oko 5.000 gledalaca.

- Utakmica je počela

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC