• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Partizan ne sme nikom da preti

Autor mondo.rs

Bez euforije u taboru crno-belih posle druge pobede nad Dilom Gori. Steaua je "drugi nivo", ali šansa postoji.

Kapiten Saša Ilić smatra da je Partizan "rutinski" savladao Dilu Gori (2:0) u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i dodao da je sada pred crno-belima mnogo teži posao.

"Zbog uslova u kojima smo igrali i početka utakmice u 16.30 po lokalnom vremenu, jeste bilo teško, ali na terenu je to bila rutinska igra i rutinska pobeda Partizana. Bili smo favoriti pre dvomeča, tako da smo samo potvrdili da smo kvalitetnija ekipe od Dile. Presudio je prvi gol Brašanca, posle toga je sve bilo lakše", rekao je Ilić novinarima u Goriju.

Crno-beli se okreću narednom protivniku, a to je bolji iz duela Steaua - Trenčin, gde Rumuni u sredu brane 2:0 iz prvog susreta i to na svom stadionu, tako da su veliki favoriti za prolaz.

"Pred nama je sada daleko ozbiljniji i zahtevniji zadatak. Čitao sam i ja da je Steaua u navodnim problemima finansijske i organizacione prirode. Međutim, to je i dalje veliki klub, za koji ne bih ni rekao da je u krizi, jer je ovog leta doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja, a na sve to godinama igra grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope", rekao je Ilić.

"Pored toga, Partizan ne može niti bi trebalo bilo kome da preti. Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da ćemo se plasirati u Ligu šampiona, ali da ćemo se za nju boriti - to možemo".


Strelac i jedan od najboljih aktera obe utakmice, Darko Brašanac, kaže da je u Gruziji bilo problema samo u uvodnim minutima.

"Mislim da smo posle početnog naleta Dile preuzeli konce igre u svoje ruke i u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu. Dobro smo analizirali rivala, naš skauting tim nam je pripremom meča omogućio da igramo brzo, jednostavno i tečno. Onako kako bi Partizan i trebalo da igra".

ŽIVKOVIĆ: SAČEKAJMO...

Golman Živko Živković kao da jedini nije otpisao ekipu Trenčina iz borbe za treće pretkolo Lige šampiona.

"I drugo 'poluvreme' protiv Dile smo uspešno priveli kraju, a posebno me raduje što za 180 minuta nismo primili gol. Kao tim smo delovali dobro i kompaktno u obe utakmice, nadam se da ćemo tako i nastaviti".

"Okrećemo se domaćem prvenstvu, pa prvoj utakmici protiv Steaue ili Trenčina. Za sada su nam Rumuni verovatni protivnici, imaju prednost, igraju kod kuće, ali hajde da sačekamo", oprezan je Živković.

Brašanac se složio sa Ilićem, da je Steaua veliko fudbalsko ime i rekao da Partizan ima šanse u tom dvomeču.

"Ne zaboravite da je Steaua prošle godine ispala od Ludogoreca u onoj ludoj seriji penala. Generalno, mislim da razlike između ekipa sa Balkana nisu velike i da svakako imamo šansu. Moja jedina želja pre žreba je bila da izbegnemo Bazel, a za duele sa Steauom ćemo gledati da se što bolje spremimo".

Stefan Babović upozorava da je Steaua "za klasu" bolji tim od Gruzijaca.

"Steaua je tim druge, daleko bolje klase od Dile. Reč je o klubu koji je i dalje veliki, bez obzira na to što se pominje nekakva kriza rezultata, rukovođenja i finansija. Uostalom, njen predsednik Điđi Bekali je ranije bio i menadžer, čovek ima njuh za kvalitetne igrače. Ali, protiv Steaue, čini mi se može da se igra", kazao je jedan od najiskusnijih prvotimaca Partizana.

Šampiona Srbije u drugom kolu Superlige očekuje duel sa Jagodinom, na stadionu u Humskoj u subotu od 19 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC