• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOSTI: Igračima OFK prećeno u svlačionici!

Autor mondo.rs

Beogradski list otkriva detalje iz Tužilaštva i svlačionice "romantičara". Kapiten "romantičara" hteo da završi karijeru!

 NOVOSTI: Igračima OFK prećeno u svlačionici! Izvor: MN PRESS

Više javno tužilaštvo dobilo je otkucanu dokumentaciju o utakmici OFK Beograd - Crvena zvezda, završenoj rezultatom 2:6 (2:0) i uskoro će biti doneta odluka o pokretanju predistražnog postupka u vezi sa tim mečom!

Prema informacijama "Večernjih novosti", podnesak sa informacijama je zvanično prosleđen nadležnom zameniku tužioca, koji će proučiti papire, posle čega će biti doneta odluka da li će biti i navedenog postupka.

"Ko je dostavio podnesak, u Tužilaštvu nisu želeli da otkriju", piše taj list.

Od odluke o pokretanju postupka zavisiće i da li će od policije biti zatraženo da prikuplja potrebna obaveštenja, odnosno sve informacije koje su od značaja. Ako nadležni zamenik tužioca pokrene postupak, po dobijanju traženih podaka doneće odluku ima li osnova za pokretanje istrage, protiv kojih osoba i za koje krivično delo.


Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, član 208b odnosi se na krivično delo dogovoranje ishoda takmičenja, koje je, u principu, u nadležnosti osnovnih tužilaštava i sudova. U zavisnosti od pribavljene imovinske koristi, raspon kazne je od šest meseci do deset godina zatvora i novčana kazna, pišu Večernje novosti.

Šta u praksi znači podnošenje podneska?

"Kako nam je objašnjeno, podnošenjem podneska ne inicira se pokretanje krivičnog postupka, već samo provera određenih činjenica. Njega mogu podneti i fizička i pravna lica", objašnjeno je u tekstu.

I prethodnih godina, mnoge utakmice na kojima su viđani slični "prelazi" i više od sedam golova zapadale su za oko mnogima, ali nikakvih konkretnih akcija u vezi sa dokazivanjem (ne)regularnosti nije bilo, jer je to nemoguće bez konkretnih dokaza, kojih nije bilo.

"I ako se preduzme neka konkretna akcija, pitanje je šta može da se sazna kada je u pitanju duel OFK Beograd - Crvena zvezda. Nije sporno da su se čak i navijači Zvezde smejali gledajući 'vatromet' na početku drugog poluvremena i veliki preokret koji su "romantičari" uglavnom samo gledali", pišu Novosti.

Prema saznanjima istog lista, Zvezdan Terzić je tokom odmora u poluvremenu ulazio u svlačionicu domaćina. Po drugoj verziji, generalni direktor crveno-belih to nije učinio, ali za obe priče je zajednički činilac to da je fudbalerima OFK Beograda održao predavanje jedan od najbližih Terzićevih saradnika!

"Prema nezvaničnim informacijama, od lica koja su bila u samoj svlačionici, 'domaćini' su na 'ribanju' bili jer su vodili sa 2:0!? Uz pitanje 'Šta ste se rastrčali?!' navodno im je i prećeno, a rezultati su bili vidljivi od prvog trenutka nastavka. Postojao je samo jedan tim - Zvezda", piše list.

OFK Beograd - Crvena zvezda 2:6
Izvor: YouTube


Uz to, otkriven je i detalj u vezi sa kapitenom OFK Beograda Bogdanom Planićem, koji je skrivio penal na početku drugog poluvremena i zaradio crveni karton.

"Bogdan Planić, koji je na početku prethodne sezone bio u Zvezdi, žestoko se pobunio. Prema informacijama koje imaju 'Novosti', štoper je pitao Terzićevog saradnika: 'Na šta ovo liči?'. Kasnije je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Navodno je stadion na Vračaru napustio odmah, ne čekajući ni ekipu, ni kraj duela. A bio je toliko ljut i besan da je, kako saznajemo čak pomišljao i da završi karijeru...", pišu Novosti.

Nema sumnje, odluka o konkretnim potezima državnih organa biće doneta jako brzo. Duel OFK Beograd - Crvena zvezda bio je jedan od derbija prvog kola Superlige Srbije 2015/16.

Više o toj utakmici:

Preokret Zvezde kakav se retko viđa!

"Grof" i Pižon zaobišli novinare

Šapić o Zvezda - OFK: Velika sramota!

"UEFA je pratila utakmicu OFK - Zvezda"

"Kriminal na Vračaru, to Partizan nije radio"

Vukan posle Vračara: 2:0 je najopasniji rezultat!

Terzić: Poznata kuhinja i retorika KK Partizan!

Mirkov: Sve je izvučeno iz konteksta!

Vučelić: Terzić pigmej, Pižon častan sportista

Superligi OFK - Zvezda nije sumnjivo, a UEFA češlja

I Poledica malo o OFK Beogradu, malo o Zvezdi

Karadžić: Primitivni vapaj gubitnika Terzića

Kokezina poruka ljudima iz Zvezde, Partizana i FSS

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Pojeo vuk magarca.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC