• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se to radi: Čelsijevci proterani sa stadiona!

Autor mondo.rs

Četvorici navijača Čelsija određena petogodišnja zabrana prilaska stadionima zbog rasističkog vređanja tamnopute osobe u metro u Parizu!

 Navijači Čelsija protjerani sa stadiona zbog rasizma Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić



Huligani stop!

Englezi su odavno dali primer kako se treba (i može) boriti protiv raznih oblika nasilja u sportu, a evo novog primera kako se može kad se hoće.

Sećate se rasističkog ispada grupe navijača Čelsija koji su došli na utakmicu svog kluba protiv Pari Sen-Žermena u Parizu u Ligi šampiona i njihovog iživljavanja nad tamnoputom osobom u metrou, februara ove godine?

Četvorica su dobila PETOGODIŠNJU ZABRANU prilaska stadionima kako u Engleskoj, tako i u inostranstvu! Peti navijač Čelsija je kažnjem trogodišnjom zabranom.

Sud u Londonu je odredio te kazne Ričardu Barkliju iz Severne Irske, Džošui Parsonsu iz Sareja, Vilijamu Simsonu, takođe iz Sareja, i Dinu Kalisu iz Ajlingtona (on je kažnjen i zbog nekih ranijih prestupa), a peti, Džordan Mandej je dobio tri godine zabrane ulaska na stadione.

Verovali ili ne, ali jedan od kažnjenih, a reč je o 50-godišnjem Ričardu Barkliju, bivši je POLICAJAC, a trenutno je i AKTIVISTA ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA!!!

On se na sudu branio rečima da je Francuz Sulejman Sila bio "agresivan" kada je pokušavao da uđe u vagon i da ga je to iznerviralo, pa ga je odgurnuo.

"Mi smo rasisti i volimo što smo takvi", uzvikivali su navijači Čelsija u pariskom metrou nakon što su se iživljavali nad momkom.

Podsetite se

navijači Čelsija rasisti
Izvor: YouTube





Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC