• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina nula u Milanovcu

Autor mondo.rs

Crveno-beli tek u finišu meča zapretili Metalcu, što je bilo premalo da bi došli do tri boda. A mogli su i da izgube ovaj jedan...


Izgleda da su se fudbaleri Crvene zvezde ispucali protiv OFK Beograda...

Posle "šestice" na Vračaru usledila je "nula" u Gornjem Milanovcu:

Metalac - Crvena zvezda 0:0.

Mogao je rezultat da bude i drugačiji, odnosno i jedni i drugi su mogli do pobede, ali je okvir gola dva puta sprečio domaćina da postigne gol, a jednom goste.

Upozoravao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović da će Metalac biti opasniji protiv njegovog tima nego nedelju dana ranije protiv Partizana, kada je poražen 0:4, ali nije uspeo da pronađe rešenje da njegova ekipa opravda ulogu favorita.

Crveno-beli su veći deo utakmice 2. kola Superlige Srbije delovali bezidejno i bezopasno po gol protivnika.

Sve do 81. minuta kada je Luka Jović šutirao glavom, a Nemanja Belića sjajnom "paradom" sačuvao svoju mrežu. Bila je to prva od ukupno dve prilike za goste u ovoj utakmici.

Druga je viđena u 90. minutu kada je, više iznenada nego što je bilo uigrano, Mamadu Mbođ došao u priliku da ugrozi Belića. Uspeo je da se izbori za loptu na centaršut Ibanjeza iz prekida i šutira, ali je prečka sačuvala mrežu domaćih.

Do tih prilika, gosti su pretili jedino udarcima sa distance ili pokušajima glavom iz teških pozicija.

Samo nekoliko trenutaka posle Mbođove stative, na suprotnoj strani je Nemanja Mladenović po drugi put u meču pogodio okvir gola. Posle prečke iz sjajnog udarca sa 30 metara u 10. minutu, uzdrmao je i stativu u kontranapadu svog tima.

Bile su to dve najbolje šanse Metalca, a još dva puta su ozbiljno zabrinuli gostujuće navijače, ali se Ivanović i Đenić nisu dobro snašli.

Gosti iz Beograda doputovali su u Gornji Milanovac sa kadrovskim problemima zbog povreda igrača što, ipak, ne bi smelo da bude opravdanje za još jednu bledu partiju ekipe Miodraga Božovića ove sezone jer, kao što je rekao trener golmana crveno-belih Srđan Maksimović uoči utakmice:

"Zvezda raspolaže sa fondom igrača koji može da zadovolji takmičenje u našoj ligi".

Van stroja bili su Ugo Vijeira, Zoran Rendulić, Petar Orlandić, Savo Pavićević i Bruno Matos, a stručni štab glavobolju je imao i sa pozicijom golmana, pošto je Predrag Rajković bio u Rusiji na žrebu kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo, dok je njegova prva zamena Damir Kahriman veče pre utakmice stigao iz Francuske, sa probe u Bastiji.

Mesto na golu, ipak je zauzeo Kahriman, koji je bio i kapiten gostiju. Na poziciji štopera ponovo je zaigrao Vukašin Jovanović, a u veznom redu Mihailo Ristić. Možda i najveće iznenađenje predstavljalo je ime Džošue Parkera u napadu od prvog minuta.

Reprezentativac Antigve i Barbude imao je tek jedan pokušaj za ceo meč, i to u 3. minutu kada je iz teške pozicije šutirao glavom...

Ovako "promešan" tim, nije uspeo da nametne svoju igru protiv borbenog Metalca, a videćemo za koje igrače će se Božović odlučiti narednog petka, protiv Radničkog iz Niša u Beogradu.

METALAC: Belić - Rnić, Sedlar, Otašević, Nikodijević - Ivanović (64. Luković), Bukorac - Merdović (62. Milovanović), Mladenović, Dimitrijević - Đenić (84. Brkić).

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković (46. Petković), Jovanović, Mbođ, Ibanjez - Kovačević, Ristić (62. Jović) - Savićević, Gavrić (46. Vered), Katai - Parker.

Biće ovo prvi put da je Metalac domaćin Crvenoj zvezdi u svom gradu, pošto je klub iz Gornjeg Milanovca ranije kao domaćin u Superligi igrao u Kragujevcu, Lučanima i Čačku.

TOK UTAKMICE (Metalac - Zvezda 0:0):

Kraj!

- Stativa za Metalac u prvom od četiri minuta nadoknade! Šutirao je Nemanja Mladenović posle kontre, ali nije imao sreće...

- Prečka za Crvenu zvezdu u 90. minutu! Mbođ je uspeo da se izbori za loptu posle centaršuta Ibanjeza iz prekida i šutira iz teške pozicije, ali je pogodio okvir gola. U nastavku akcije Luka Jović je uspeo "makazicama" da stvori novu šansu, ali je Katai bio "kratak" da glavom zahvati loptu kao što je nameravao.

- Još pet minuta do kraja... I dalje nema golova.

- Sve je veća nervoza među igračima dva tima. Domaći fudbaleri pokušavaju da "ukradu" koji minut, što se gostima uopšte ne dopada.

- Umalo gol Crvene zvezde u 81. minutu! Luka Jović je šutirao glavom, ali je Nemanja Belić maestralno "paradirao" i sačuvao mrežu.

- Još 10 minuta plus nadoknada. Zvezda želi pobedu, ali i Metalac izgleda, koji je sve opasniji iz kontri...

- Sjajna šansa za Metalac! Umalo da domaćin povede 1:0 iz kontranapada u 68. minutu, ali je Aleksandar Ivanović loše šutirao posle odličnog prodora Saše Nikodijevića po desnoj strani.

- U drugom poluvremenu Zvezda je potpuno preuzela inicijativu, igra se uglavnom na polovini Metalca, koji šansu vreba iz kontre...

- Dobar pokušaj Ibanjeza u 65. minutu iz slobodnog udarca sa desne strane, ali nedovoljno precizan.

- Prva izmena i u domaćem timu Goran Luković je zamenio Aleksandra Ivanovića u 64. minutu.

- I treća izmena u Crvenoj zvezdi. Od 62. minuta umesto Mihaila Ristića igraće Luka Jović. Domaći tim još bez izmene.

- Sve više jača pritisak gostiju, ali i dalje bez izgrađene šanse za gol. U toku je 60. minut.

- Sjajan šut Ibanjeza iz "slobodnjaka" sa 30 metara, ali bio za malo neprecizan.

- Sudeći po prvih pet minuta, Crvena zvezda je mnogo agilnije ušla u drugi deo utakmice.

- Drugi deo utakmice malo je kasnio zbog bakljade na istočnoj tribini, gde su smeštene najvatrenije pristalice Crvene zvezde.

- Na početku drugog poluvremena dvostruka izmena u timu Crvene zvezde. Umesto Miloša Cvetkovića igraće Marko Petković, a umesto Nenada Gavrića na terenu je oporavljeni Idan Vered.

Poluvreme. Bez mnogo uzbuđenja, a ona koja su viđena, bila su pred golom Crvene zvezde. Metalac je delovao nešto ozbiljnije, posebno u prvom delu utakmice, dok su crveno-beli bezidejni i bezopasni u napadu... Najbolja šansa bio je šut Mladenovića koji je uzdrmao prečku Kahrimanovog gola.

- Poruka Delija u Gornjem Milanovcu:



Najvatreniji navijači Crvene zvezde prethodno su istakli poruku po stihovima jedne od svojih pesama: "Mladići borovi, devojke jele, neka bore se pošteno za crveno-bele".

- Još jedna dobra šansa za Metalac. Stefan Bukorac je ostao potpuno sam posle centaršuta iz kornera u 43. minutu, ali je loše zahvatio loptu glavom.

- Dobar prodor Gavrića po desnoj strani u 41. minutu i centaršut u peterac, ali je Parkerov šut glavom poslao loptu pored gola...

- Još desetak minuta do odmora. Crveno-beli su preuzeli inicijativu, ali prete jedino šutevima sa distance. Uglavnom nepreciznim ili nedovoljno jakim.

- Ubrzo posle Ristića pokušao je i Savićević, takođe udarcem sa distance, ali je bio prilično neprecizan.

- Konačno šansa Crvene zvezde, tek druga u meču! Mihailo Ristić je u 29. minutu dobro šutirao sa oko 20 metara u bliži donji ugao, ali je Belić uspeo da skrene loptu u korner.


- Odličan prodor Saše Nikodijevića po desnoj strani, ali je šutirao pravo u Kahrimana, tako da je propala još jedna dobra prilika za domaćina.

- Dobra prilika za Metalac u 20. minutu, ali su arbitri procenili da je Merdović bio u ofsajd poziciji, iako je delovalo da nije...

- U prvih 15 minuta Metalac je dosta opasniji i ofanzivniji.

- Umalo da Metalac povede u 10. minutu, ali je prečka bila saveznik gostiju! Sjajno je šutirao Nemanja Mladenović sa skoro 30 metara, a u nastavku akcije i Dejan Đenić imao dobru priliku, međutim, promašio je loptu na desetak metara od Kahrimanovog gola.

sut
Izvor: YouTube



- Prvu šansu imao je Parker u 3. minutu, kada je šutirao glavom na centaršut iz prekida, ali pravo u Nemanju Belića.

- Nenad Vanić trener Metalca za TV Arena Sport uoči utakmice: "Draž fudbala je da se igraju ovakve utakmice, pred punim tribinama. Da je više ovakvih utakmica i fudbal bi nam bio kvalitetniji. Jer ovih 4-5.000 ljudi izvlači maksimum iz svakoga od nas koji smo akteri utakmice".

"Sigurno je da priželjkujemo povoljan rezultat, ali neka sve bude korektno i neka pobedi bolji. Ja bih iskreno voleo da to bude Metalac. Spremni smo i pružićemo maksimum, a videćemo da li će to biti dovoljno".

- Glavni trener Crvene zvezde Miodrag Božović nije se pojavio pred kamerom TV Arena Sport, već je to učinio trener golmana Srđan Maksimović: "Imamo problem sa povređenim igračima, međutim, Zvezda raspolaže sa fondom igrača koji može da zadovolji takmičenje u našoj ligi".

- Glavni sudija je Vlado Glođović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC