• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Football Friends 2015": Ex-Yu velikani u Foči

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Na turniru će ove godine učestvovati osam klubova iz pet bivših jugoslavenskih republika: Željezničar, Sarajevo, Sutjeska Foča (BiH), Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Budućnost (Crna Gora) i Olimpija (Slovenija).

Foča će narednog vikenda biti domaćin tradicionalnog međunarodnog turnira za igrače do 17 godina (kadete) - "Football Friends", koji jedanaestu godinu za redom organizuju opština Foča i asocijacija "Football Friends" iz Beograda.

Na turniru će ove godine učestvovati osam klubova iz pet bivših jugoslavenskih republika, danas nezavisnih država, a to su: Željezničar, Sarajevo, Sutjeska Foča (Bosna i Hercegovina), Crvena zvezda, Vojvodina (Srbija), Rijeka (Hrvatska), Budućnost (Crna Gora) i Olimpija (Slovenija).

Žrijebanje će biti obavljeno u petak, 31. jula u podne, a već od 16 sati na programu su i prve utakmice. Svečana ceremonija otvaranja turnira zakazana je istog dana za 19 sati na Gradskom stadionu u Foči.

Za subotu je planiran okrugli sto o aktuelnim temama iz svijeta fudbala. Planirano je da se tom prilikom usvoji Deklaracija o univerzalnom poštovanju fudbalskog prijateljstva "Jedna lopta - jedno igralište". Potpisivanjem deklaracije, svi učesnici turnira će se u ime svojih zemalja, klubova i igrača "založiti za neprikosnoveno pravo na igru svakog pojedinca, bez obzira na pol, rasnu, nacionalnu i vjersku pripadnost, boju kože, jezik, društveno porijeklo i imovinsko stanje”.

Finalni meč zakazan je za nedjelju od 19:30 sati, nakon čega će turnir biti svečano zatvoren.

Titulu će braniti podgorička Budućnost, koja je prošle godine u finalu bila bolja od Rijeke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC