• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Mančester i Arsenal kreću od nule

Nakon utakmica 30. kola Mančester Junajted i Arsenal u trku za šampionsku titulu ponovo kreću od nule.

 PREMIJER: Mančester i Arsenal kreću od nule Izvor: MONDO

Mančester Junajted je iskoristio kiks Arsenala koji je na svom stadionu remizirao sa Midlsbrom i izjednačio se na tabeli sa "tobdžijama" .

U utakmici na Emirejts stadionu poveli su gosti u 24. minutu pogotkom bivšeg igrača "tobžija" Žeremija Aladijera. Švarcer je odigrao dugu loptu koju prima Tunčaj i upošljava Aladijera koji postiže pogodak za iznenađujućih 0-1.

Fudbaleri Arsenala bezuspešno su napadali gol gostiju sve do samog kraja utakmice kada ipak uspevaju da dođu do jednog boda i to greškom golmana Midlsbroa Marka Švarcera.

Fabregas je u 86. minutu izveo korner, a Švarcer je vrlo nespretno pokušao da odbije loptu ali ona se odbija od njegovog ramena i na radost domaćih navijača završava u mreži.

Na samom početku utakmice desila se jedna sporna situacija kada je poništen gol koji je postigao Adebajor zbog navodnog ofsadja. Sudija Halsi svirao je nedozvoljenu poziciju iako je napadač Arsenala došao do lopte nakon nespretne reakcije protivničkog igrača Boatenga, a ne dodavanja Hleba, kako su to videle sudije.

Mančester se na gostovanju Derbiju mučio do 76. minute kada je gol postigao njihov najbolji strelac Kristijano Ronaldo.

Minimalnu pobedu ostvario je i Čelzi na gostovanju Sanderlendu koji je nakon ovog poraza sve bliži zoni ispadanja.

Tri boda timu Avrama Granta doneo je kapiten Džon Teri. Lampard je u 10. minutu izveo korner, a Teri je najviši u skoku za 1:0 i pobedu "plavaca".

Ipak najzanimljiviji duel 30. kola Premijer lige viđen je na Enfild Roudu gdje je Liverpul u duelu sa Redingom preokrenuo rezultat i ostvario petu uzastopnu pobedu u Premijer ligi i osmu u svim takmičenjima.

Nije sve najbolje počelo za ekipu Rafe Beniteza, pošto je Marek Matejovski pogotkom u petom minutu utišao "kop". Čeh koji je stigao ove zime iz ekipe Mlada Boleslav nakon slobodnog udarca sa leve strane naletio je na loptu i raspalio sa dvadesetak metara za vodjstvo gostiju.

Nakon toga Liverpul se budi, a sjajnu priliku u 13. minutu propustio je Fernando Tores koji nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa golmanom Hanemanom.

Liverpul u 19. minutu ipak dolazi do izjednačenja. Maskerano prima loptu na 30. metara, dribla Hanta i preciznim udarcem sa dvadesetak metara donosi radost domaćim navijačima.

Samo tri minuta drugog poluvremena bila su dovoljna za potpuni preokret Liverpula. Nakon centaršuta sa leve strane Fernando Tores postiže gol glavom i donosi Liverpulu tri boda kojim se učvrstio na četvrtom mestu Premijer lige.

Špancu je ovo bio 20. gol u Premijer ligi, a postao je tek drugi igrač u istoriji Liverpula kome je uspelo da postigne 20 ili više golova, nakon Robija Faulera koji je to učinio u sezoni 1994/1995. (25 golova) i sezonu kasnije (28).

Vest Hem je u ovom kolu uspeo da prekine seriju od tri uzastopna poraza u kome su primili 12 golova ne postigavši nijedan. Iako je Santa Kruz doveo Blekburn u vodstvo u 19. minutu, "čekićari" su uspeli da preokrenu golovima Eštona u 40. i Sirsa u 81. minutu.

Portsmut je na svom terenu pobedio Aston Vilu 2:0 i tako pruzeo od nje šesto mesto na tabeli. Prvi gol delo je Defoa u 12. minuti, a drugi pogodak postignut je na prilično bizaran način.

Muntari je pokušao da uposli Defoa, golman Aston Vile Karson istrčava na dvadesetak metara ali nespretnim udarcem pogađa saigrača Rio-Kokera od koga se lopta odbija u praznu mrežu.

Rezultati 30. kola
Liverpul - Reding 2:1
/Maskerano 19’, Tores 48’ - Matejovski 5’/

Derbi - Mančester J. 0:1
/K. Ronaldo 76’/

Vest Hem - Blekburn 2:1
/Ešton 40’, Sirs 81 - Santa Kruz 19’/

Portsmut - Aston Vila 2:0
/Defo 12’, Rio Koker 40’ autogol/

Sanderlend - Čelsi 0:1
/Teri 10’/

Arsenal - Midlsbro 1:1

/Švarcer 86' autogol - Aladijer 24'/

Nedelja
Fulam - Everton
Vigan - Bolton
Mančester S. - Totenhem

Ponedeljak
Birmingem - Njukasl

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC