• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Borac napokon do gola u Mostaru

Autor mondo.ba

Trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić kad se sve sabere i oduzme bio je zadovoljniji osvojenim bodom u Vrapčićima (1:1) protiv Veleža od svog kolege na klupi "rođenih" Dželaludina Muharemovića.

 Vlado Jagodić zadovoljan bodom u Mostaru Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac je s negativnom tradicijom došao u Mostar koja je govorila da nije postigao gol od 2006. godine, a ostao neporažen od prije četiri sezone.

I uspio je u subotu popodne i jedno i drugo uprkos činjenici da ima najmlađi tim u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i visokoj temperaturi koja je iznosila oko 39 stepeni Celzijusa.

U izjavi nakon susreta za "BHT 1" televiziju, strateg "Velikana iz Platonove" Vlado Jagodić je čestitao objema ekipa na borbenoj utakmici.

"Čestitam mojim momcima, kao i igračima Veleža jer smo odigrali jednu borbenu utakmicu, možda ne baš za umjetnički dojam, ali drago mi je da smo napokon postigli jedan gol, koji nam je donio evo i jedan bod", izjavio je trener Banjalučana, koji je vodio crveno-plave i u posljednjem izvojevanom remiju u Mostaru 2010. godine.

Očekivano, nezadovoljniji je bio domaći trener Dželaludin Muharemović, posebno jer je na sličan način Velež izgubio dva boda u prvom kolu protiv Slavije kad je primio gol u 89. minutu. Danas je koban za "rođene" bio Toni Jović u 86. minutu susreta.

"Utakmica je bila teška zbog vrućine, probali smo igrati kao u prvom poluvremenu, ali ponavlja nam se stara boljka da u završnici primimo pogodak i prospemo sve dobro što smo napravili. Tako nam je bilo na startu protiv Slavije, ali i na nekim pripremnim utakmica. Rezultat je ipak realan i čestitam Borcu, koji ima mlad i perspektivan tim, a nama preostaje da radimo i otklonimo ovo prosipanje bodova", podvukao je šef struke Mostaraca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC