• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FF: "Zmajčeki" s kreča do trofeja u Foči

Autori mondo.ba Autori SRNA

Kadeti Fudbalskog kluba Olimpija iz LJubljane pobjednici su 11. međunarodnog omladinskog turnira "Fudbal frends", koji je održan u Foči.

U finalnoj utakmici "zmajčeki" su na penale, rezultatom 4:3, savladali sarajevski Željezničar i tako se prvi put okitili "titulom prijateljstva".



Za najboljeg igrača turnira proglašen je čuvar mreže Llubljančana Aljon Kerec, koji je ujedno dobio nagradu i za najboljeg golmana.

Titula za najboljeg strijelca pripala je Domagoju Prpiću, fudbaleru Rijeke, koji je dao tri gola.

Trener "Olimpije" Vanja Starčević kaže da mu je posebno drago što su trijumfovali baš na ovogodišnjem turniru, na kojem je usvojena deklaracija o univerzalnom poštivanju fudbalskog prijateljstva "Jedna lopta-jedno igralište" jer je šarolik nacionalni sastav ovog tima potvrda sadržaja deklaracije.

Trijumfom na 11. "Fudbal frendsu", Ljubljančani su se pridružili Crvenoj zvezdi, Njukaslu iz Engleske i Budućnosti iz Podgorice, koji imaju po dvije titule, te Vardaru iz Skoplja, Groclinu iz Poljske, Dinamu iz Zagreba i Svonsiju iz Velsa, koji su po jednom osvajali prestižni turnir u Foči.

Treće mjesto na turniru osvojila je Rijeka pobjedom protiv domaće Sutjeske 1:0.

U meču za peto mjesto, Vojvodina je savladala Budućnost sa 3:0, dok je u borbi za sedmu poziciju trijumfovalo Sarajevo 2:0 protiv Crvene zvezde, koja je takmičenje završila na posljednjem osmom mjestu.

Turnir je počeo u petak, 31. jula, a nastupilo je osam ekipa iz pet zemalja.

"Fudbal frends" zatvorio je načelnik opštine Foča Radisav Mašić, koji je za 12. turnir najavio aktivnosti na poboljšanju infrastrukture.

"Prije svega mislimo na obezbjeđenje pomoćnog terena sa vještačkom travom i to bi nam bila velika nagrada za trud koji je Foča uložila u proteklih 11 godina", kaže Mašić.

Za ovu namjeru opština i Asocijacija "Fudbal frends" dobili su podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najavilo je da će ovaj turnir uvrstiti u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku, što podrazumijeva i veću finansijsku podršku.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC