• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otišao i Terzić!

Autor mondo.rs

Osipanje Zvezdinog rukovodstva se nastavlja. Posle generalnog direktora otišla još dva člana UO...

 Otišao i Terzić! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Jedan za drugim odlazili su čelnici Crvene zvezde u prethodna 24 sata, a konferencijom za medije u četvrtak tačno u podne poslednje reči u ulozi generalnog direktora crveno-belih izgovarao je Zvezdan Terzić.

"U prepodnevnim časovima podneo sam ostavku. Odlazim jer su to od mene tražili navijači", saopštio je Terzić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

"Odlazim tužan i ponosan. Tužan jer idem iz kluba koji volim, a ponosan jer sam dao svoj pun doprinos finansijskoj stabilizaciji kluba. Da je moglo bolje, verovatno jeste, ali ne mogu da ne podsetim javnost na neke činjenice. Kada sam došao klub je bio 50 miliona evra u dugu, račun je bio u blokadi, nismo imali licencu i Crvena zvezda je bila klinički mrtva, pretio joj je bankrot. Tada sam rekao da nisam mađioničar i tražio sam vreme da bi se stvari promenile. Titulu niko nije pominjao", istakao je Terzić.

Zvezdan Terzić je rekao da će uprkos ostavci koju je podneo, još neko vreme ostati u klubu kao zakonski zastupnik Zvezde, odnosno dok Skupština ne izabere ovlašćeno lice za zastupanje, da se ne bi blokirao rad kluba.

"Danas, godinu dana kasnije dug je smanjen na 40 miliona evra, dobijena je evro licenca i igrači više ne tuže Crvenu zvezdu... Stvorena je dobra osnova za bolju budućnost kluba. Sve ovo sam govorio i na Skupštini, kada je predstavnik navijača rekao da je ovo najbolja Uprava u poslednjih nekoliko godina. Nije mi jasno šta se dogodilo u međuvremenu, kao što mi nije jasno zašto je legenda kluba Dragan Džajić morao da ode zbog nedobijanja licence, a ostao je potpredsednik zadužen za taj deo posla (Nebojša Čović prim. aut) i još ga sada mediji pominju kao budućeg predsednika Zvezde. Još jedna nelogičnost...", rekao je odlazeći generalni direktor.

Došao red na Antića i Bajatovića


U međuvremenu, ostavku ne mesto u Upravnom odboru crveno-belih podneo je i Aleksandar Antić.

"Deo zvezdaške javnosti počeo je konstantno da vrši pritiske ne sagledavajući celokupnu sliku i svodeći probleme samo na personalne. U takvim uslovima postalo je nemoguće raditi i zato sam odlučio da podnesem neopozivu ostavku na mesto člana Uprave kluba", poručio je Antić u saopštenju, a nedugo posle njega ostavku je podneo i Dušan Bajatović.

Terzić je rekao i da su obavljeni razgovori sa trenerom Miodragom Božovićem i da je on zamoljen da nastavi sa radom, bez obzira na novonastalu situaciju u klubu.

Božović je nedavno izjavio da će u slučaju da Terzić napusti Crvenu zvezdu i on  učiniti isto.

Bura koja se već danima ne stišava krenula je zbog loših rezultata ekipe, a kulminirala je raspisivanjem vanrednih izbora i ostavkama potrpredsednika Slaviše Kokeze i Ivice Tončeva, kao i članova Upravnog odbora kluba - Predraga Ćulibrka, Branka Radujka, Branislava Đurđevića.

Zvezdan Terzić je krajem juna prošle godine imenovan za generalnog sekretara Crvene zvezde, nakon što su klub napustili dotadašnji predsednik Dragan Džajić i Miodrag Zečević, koga je Terzić i nasledio.

Šest meseci kasnije na Skupštini kluba Terzić je preuzeo novoustanovljenu funkciju - generalnog direktora Crvene zvezde, nakon što je Svetozar Mijailović i zvanično imenovan za predsednika.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC