• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stokić za MONDO: Trebali smo "napuniti" Vitez

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Napadač Željezničara Joco Stokić naglasio da su plavi više nego zasluženo stigli do kompletnog plijena u Vitezu (0:1) , iako je gol odluke postignut u sudijskoj nadoknadi vremena.

 Joco Stokić naglasio da su plavi više nego zasluženo stigli do kompletnog plijena u Vitezu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Doskorašnji centarfor Borca prešao je na „Grbavicu“ na kojoj se u početku sezone nije previše naigrao jer je njegovu poziciju kod trenera Milomira Odovića neprikosnoveno čuvao prošlosezonski prvi strijelac Premijer lige BiH Riad Bajić.

Njegovim odlaskom u turski Konjaspor s kojim je potpisao trogodišnji ugovor otvorio se prostor i za Stokića, koji je dosad kao starter u plavima odigrao dva meča.

Prvi u Banjaluci protiv svog Borca, koji je okončan minimalnim porazom, te nedjeljnim u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Vitezu, gdje je Željo slavio takođe minimalnim rezultatom.

Iako nije postigao gol, dao je svoj doprinos prvom trijumfu Želje ove sezone.

„Odlaskom Bajića meni se otvorilo mjesto, šef mi je dao šansu, odigrao sam koliko sam mogao. Imao sam dvije-tri dobre šanse, jedan ’zicer’ mi je skinuo danas fantastični golman Viteza Aleksandar Živković. Nisam dao gol, ali sam zadovoljan svojim nastupom obzirom da sam kasno došao u klub i da nisam s plavima prošao pripreme. Vjerujem da ću taj nedostatak brzo otkloniti“ , rekao je Stokić u izjavi za MONDO.

Prema njegovim riječima, kad se pogleda rezultat iz današnjeg susreta može da se stekne pogrešan utisak da je Željo teškom mukom slavio u Vitezu, jer je gol postigao u sudijskoj nadoknadi preko rezerviste Enisa Sadikovića.

„Bili smo mnogo bolji, trebali smo u prvom poluvremenu voditi sa 3:0, ali eto malo zbog lošeg stanja terena, malo zbog stvarno teških uslova i velike vrućine, nismo bili prisebni u tim presudnim trenucima. Možda smo u nekoliko navrata mogli i da dobijemo jedanaesterac, ali na sreću se sve dobro završilo. Dali smo gol u 90. minutu i osvojili tri boda, po prvi put ove sezone i to je najvažnije. Uvjeren sam više nego zasluženo“.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Otkako se preselio sa banjalučkog Gradskog stadiona u Sarajevo, ulazio je s klupe i u kvalifikacijama za Ligu Evrope - najprije protiv Ferencvaroša i potom u revanšu sa belgijskim Standardom.

„Uz malo više sreće mogli smo i da prođemo Standard, ali presudilo nam je loše prvo poluvrijeme u Liježu. Dok smo se snašli u Belgiji već smo gubili sa 2:0. U drugom dijelu smo bili odlični, Ognjen Đelmić je smanjio, imali smo potom stativu i stopostotnu šansu i da je završilo neriješeno, ko zna kako bi bilo u revanšu na ’Koševu’. Taj meč smo stvarno bili dobri, takođe imali pogođenu stativu, igrali smo čvrsto i disciplinovano do primljenog gola... Čini mi se da je Standard zasluženo prošao, više su pokazali, ali ne bi bilo nezasluženo i da smo mi otišli u baraž“, podvukao je Stokić.

Naredni rival plavih u šampionatu BiH biće Široki Brijeg, koji je danas izgubio od Sarajeva nakon preokreta sa 2:1.

„Široki Brijeg je uvijek kandidat za najviši vrh, kao i mi, pa će sigurno biti dobra utakmica. Očekujem pravi derbi u kojem sve može da se dogodi, sva tri znaka su igri, ali Željo uvijek ide na pobjedu gdje god da igra. Tako će biti i na ’Pecari’“, zaključio je novi špic Željezničara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC