• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda protutnjala južnom prugom!

Autor mondo.rs

Crveno-beli sigurni na "Malom Vembliju" - 2:0. Katai i Stojanović pogodili za još jedan trijumf tima Miodraga Božovića, koji je dočekan zvižducima.

Radnik je uložio veliki trud, zadovoljio navijače borbenošću, čak i zapretio favoritu, ali su bodovi otišli u Beograd.

Golovima Aleksandra Kataija i Saše Stojanovića, tim Miodraga Božovića pogađao je kada je bilo najpotrebnije i osvojio tri boda. Surduličani su doživeli prvi poraz na svom terenu od 5. aprila 2014.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

Čekali su crveno-beli grešku protivnika u utakmici bez mnogo šansi i dočekali je. Nedugo posle Vijeirinog promašaja koji remeti samopouzdanje, u 64. minutu, Katai se sjurio polovinom domaćina, sačuvao loptu uz pomoć kapitena Radnika Krstića i Ljube Baranina, pa ispisao na semaforu 0:1.

Domaćin je napao od tog trenutka još konkretnije, ali i dalje sa upadljivim problemom da stvori dobru poziciju za šut. Rezervistu Zakariju je korak u 71. minutu delio od izjednačenja, ali je - utisak je - više čekao kontakt  sa Rajkovićem nego momenat da uputi loptu u nebranjenu mrežu.

Nedugo potom, postavljen je konačan rezultat. U 80. minutu, Stojanović je prihvatio loptu posle ispucavanja Zvezdinog golmana i dodavanja glavom Kataija, zatim ušao u kazneni prostor i pogodio mrežu uz pomoć desne stative.

U tom momentu, pobednik je bio odlučen, a Radnik je do kraja probao da ublaži poraz još jednom, odličnim udarcem visokog Milana Ćuluma, koji je naterao Rajkovića da se baci pod prečku da bi izbio loptu u korner.


Posle nekoliko trenutaka, Milorad Mažić odsvirao je kraj, uz neostvarene zahteve igrača Radnika da dosudi penal u njihovu korist jer je lopta posle prekida pogodila u ruku Zvezdinog debitanta Donalda, okrenutog leđima.

Trijumfom na "Malom Vembliju", Zvezda je ostala jedini neporažen tim u novoj sezoni, zadržavši korak sa liderom Javorom, koji joj "beži" bod. U sledećem kolu, upravo će Ivanjičani gostovati na "Marakani" 22. avgusta, u utakmici koju će crveno-beli odigrati i bez alternativnog levog beka Dušana Anđelkovića, koji je u Surdulici isključen zbog dva oštra starta. 

RADNIK: Grujičić, Putinčanin, Krstić, Baranin, Pavlović, Ovusu, Milovanović, Stanković, Arsić (od 69' Zakarija), Pejčić, Stojanović (od 35' Jovanović)

ZVEZDA: Rajković - Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Vered (od 46' Jović), Katai, Plavšić (od 68' Stojanović), Vijeira (od 89' Cvetković).

Pročitajte sve rezultate 6. kola Superlige.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE!


Na Gradskom stadionu, pred krcatim tribinama, domaći Radnik prvi put je domaćin Crvenoj zvezdi u ligaškoj utakmici.

92' Odličan šut Milana Ćuluma, koji se oslobodio Cvetkovića, pa pokušao iz okreta i primorao Rajkovića da izbije loptu u korner. Tražili su domaći penal posle prekida, jer je lopta pogodila Donalda sa leđa u leđa ili ruku, ali Mažić nije pokazao na belu tačku.

89' Izmena u Zvezdi. Izlazi Vijeira, ulazi defanzivac Cvetković. On će igrati levog beka do kraja utakmice.

86' Radnik sada koristi isključenje Anđelkovića i kombinuje po desnoj strani. Putinčanin je pokrenuo akciju završenu još jedniim ubacivanjem pred gol Rajkovića.

83' Zvezda će završiti utakmicu sa igračem manje. Isključen je Anđelković zbog oštrog starta, a već je imao žuti. Božović ostaje bez još jednog levog beka za sledeću utakmicu.

- U ovim trenucima na semaforu piše "0:3", pa navijači Zvezde skandiraju "Hoćemo četvrti".

81' Još jedna izmena u Radniku. Sa klupe je ustao visoki vezista Ćulum, koji će pokušati da do kraja prosleđuje Baraninove izbačaje ka golu.

0:2! STOJANOVIĆ!

Rezervista Zvezde prihvatio je loptu koju je Rajković izbacio, na dodavanje Kataija u skoku. Utrčao je u kazneni prostor po levoj strani i pogodio o desnu stativu.


...
Izvor: YouTube



79' Baranin ponovo baca loptu pred Rajkovića, gde golman Zvezde pada u duelu sa Jovanovićem.

78' Putinčanin izvodi sedmi korner za Radnik, a Petković odnosi loptu posle dugog duela sa Jovanovićem. Borili su se sve do aut linije.

76' Pokušava i Stojanović, levom nogom. Šuta sa oko 20 metara i šalje loptu u gol-aut. Nije bilo potrebe da se golman Radnika baci u levu stranu.

- Pogledajte neverovatan promašaj Vijeire.

75' Mažić pušta čvrste duele na obe strane. Žale se domaći dok padaju - žale se gosti dok padaju. Kriterijum je isti.'

- Vreme se pogoršava u Surdulici. Jako je oblačno, uz sve jači vetar.

73' Sada velika šansa i za Zvezdu! Katai je protrčao po desnoj strani i stvorio Stojanoviću "penal" situaciju u blizini bele tačke. Vezista Beograđana čekao je i čekao, pa odlučio da doda Vijeri i šansa je ostala neiskorišćena.

72' Sada Radnik sve konkretniji. Rezervista Jovanović otrčao je pred mrtav ugao i pokušao da asistira, ali nije bio uspešan.

71' Umalo ogromna prilika za Radnik! Zakarija je praktično obišao Rajkovića i izašao sa loptom u gol-aut. Utisak je kao da je čekao kontakt da padne, više nešto što je mislio da šutne ka golu.

67' Izmena u Radniku: Ulazi napadač Zakarija Suraka, izlazi Arsić. Izmena i u Zvezdi: Izlazi Srđan Plavšić, ulazi Saša Stojanović.

64' 0:1! ALEKSANDAR KATAI!

Vezista Zvezde iskoristio je poklon Ljube Baranina i kapitena Radnika Krstića, koji su ga samo na trenutak zaustavili u prodoru. Posle karambola, prihvatio je loptu, utrčao u kazneni prostor i pogodio donji levi ugao.

...
Izvor: YouTube



61' Pogrešno dosuđen ofsajd Jovića i neverovatan promašaj Vijeire, iako gol ne bi bio priznat.

"Devetka" Zvezde prihvatila je loptu uz podignutu zastavicu, iako nije bila najbliža golu Radnika u trenutku dodavanja. Nastavio je Jović akciju, proigrao Donalda, koji je sa oko šest metara promašio nebranjenu mrežu, u trenutku u kojem je igra uveliko bila prekinuta.

60' Donald pokušava da proigra Jovića sa polovine - štoperi Radnika reaguju. Nekadašnjem igraču Ajaksa biće očigledno potrebno još vremena za adaptaciju.

58' "Slobodnjak" za Zvezdu na oko 20 metara od gola. Jedan od defanzivaca Radnika uklizao je pod Vijeiru u trenutku prijema i Mažić nije imao dilemu da li da dosudi prekršaj... Vijeira je izveo prekid i pogodio živi zid.

57' I dalje se igra na polovini Zvezde. Radnik izvodi prekide, "vezuje" nekoliko dodavanja, a potom Zvezda ni toliko.

53' Ponovo Baranin iz blizine klupe, ali ovog puta prebacuje ceo kazneni prostor. U nastavku akcije, Anđelković ruši Jovanovića i faulira ga. "Skraćeni" korner izveo je Arsić i prinudio Grujića da izbije loptu. Inicijativa Radnika u ovim momentima.

51' Opet aut sa iste pozicije (oko 30 metara od gola, sa leve strane) i opet Baraniin baca loptu u kazneni prostor, odakle je Arsić glavom šalje u gol-aut.

50' Baranin iz auta za Jovanovića - lopta odlazi preko gola Zvezde. Napadač Radnika pokušao je glavom. Prekidi Ljube Baranina opasniji su od kornera.

48' Vijeira propušta ogromnu priliku posle nedosuđenog ofsajda Kataija.

"Desetka" Zvezde ubacila je loptu pred gol Radnika sa desne strane, a Portugalac promašio sve. Propust arbitara u ovom slučaju, jer se "desetka" Zvezde aktivirala iz ofsajda.

47' Prvi prete Surduličani. Pejčić je protrčao po desnoj strani, centrirao u peterac, gde je Jovanović uklizao u Rajkovića i napravio faul u napadu.

46' Počelo je i drugo poluvreme, u 18.10 časova.


- U ovim momentima je u gust dim nad delom terena, nastao kao posledica velikog broja baklji koje su aktivirali navijači Zvezde. Manji požar izbio je iza gola Beograđana.

Zanimljivo je da Radnik ima kraj terena spremne dečake koji dodaju loptu, ali i peškire za ruke, u slučaju da se Ljubo Baranin sprema da izvede aut.

- Na startu nastavka - prva izmena i u Crvenoj zvezdi. Idan Vered izlazi, Luka Jović ulazi.

- Početak drugog dela će kasniti. Navijači Zvezde opet su pobacali papiriće pred gol ispod severne tribine. U ovom poluvremenu, pred njima će stajati Predrag Rajković.

49' POLUVREME. Nekoliko sekundi pre odlaska na odmor, Plavšić je pokušao da "izbaci" Vijeiru pred gol protivnika. Čim je Portugalac ostao "kratak", Mažić je dunuo u pištaljku i poslao igrače na odmor. Na putu ka svlačionici, domaća publika dobacivala je Božoviću, koji je to slušao uz osmeh i pogled ka zemlji.

45' Odbrane su za sad prilično pribrane. Posle Jovanovića na polovini Zvezde, sada je i Vijeira prihvatio loptu u "debelom" ofsajdu, koji je i dosuđen. Prvi deo meča produžen je zbog prekida za četiri minuta.

44' Baranin faulira Grujića sa leđa, na oko 22-23 metra od gola i dobija žuti karton. Loptu je namestio Vijeira i poslao je daleko od gola.

42' Nepovezana igra Zvezde u ovim momentima. Dogodi se da lopta završi u kaznenom prostoru Radnika (koji je i dalje posut trakama), ali Surduličani zasad nemaju razlog za brigu. Čvrsta odbrana u plavom sprečava šuteve ka Grujičiću.

38' Ponovo preti Radnik. Crveno-beli gube loptu na polovini terena, posle čega Stanković sa desne strane "cilja" Arsića dalekim dodavanjem, koje seče Rajković.

35' Zvezda napada, njeni navijači bacaju trake pred gol Radnika. Za to vreme, u toku je prva izmena u Radniku. Slaviša Stojanović ne može da nastavi. Umesto njega, na terenu je Jovan Jovanović. Značajan udarac za domaće, jer je Stojanović postigao dva gola ove sezone.

31' Jovanović spasava gol Zvezde!

Rajković je bio "kratak" pri intervenciji posle kornera, a Stojanović je sa "druge" stative poslao loptu ka mreži. Na sreću crveno-belih, taj šut je predvideo Vukašin Jovanović i sprečio vođstvo Radnika.

30' Arbitar Mažić dao je kratak predah svim igračima zbog velike vrućine. Okupili su se kraj klupa za rezerve i kratko osvežili pre još jednog Baraninovog auta.

29' Reporter TV Arena sport kraj terena javlja da je trener Zvezde Božović opomenut posle Anđelkovićevog simuliranja u kaznenom prostoru da će biti isključen ako ponovo bude glasno protestovao.

Takođe, javlja i da je Božović pitao Plavšića zašto u 13. minutu nije šutirao desnom nogom, već levom preko nje?

27' Sada Radnik ozbiljnije preti!

Vladan Pavlović snažno je šutirao sa više od 25 metara, a golman Zvezde je atraktivnom paradom izbio u korner. Utisak je - da je nije dirao, dobro bi zatresla prečku.

Pavlović je takođe prekaljeni defanzivac, rođen 1984. i školovan u Obiliću. Do povratka u rodnu Surdulicu 2015. igrao je za Rad, Bežaniju, Vojvodinu, Javor i Radnički Niš.

25' Hrabar pokušaj Arsića da savlada Rajkovića sa velike udaljenosti. Udarac nije bio dovoljno snažan da bude realna pretnja.

- U ovim trenucima trubački orkestar glasniji je od navijača.

23' Lopta je najčešće na delu terena kraj zapadne tribine. Crveno-beli imaju apsolutni posed lopte (68-32) i baziraju napade tražeći Plavšića i Anđelkovića na levoj strani.

17' Grujić šutira sa 18 metara, gađa donji desni ugao gola Radnika i promašuje.

Inicijativa Zvezde u ovim trenucima. Anđelković je prethodno centrirao iz kornera i pogodio Petkovića u butinu. Lopta se potom opet odbila do nogu crveno-belih.

15' Preti i Radnik, iako bez šuta.

Pejčić je dobacio korisnu loptu Arsiću, a napadač Surduličana čekao ju je padne i propustio trenutak da snažno šutne. Kada je to uradio, defanzivci Zvezde već su ga stigli.

13' Velika šansa za Zvezdu! Lopta odlazi u gol-aut posle šuta Plavšića!

Vijeira je bacio perfektnu loptu u kazneni prostor Radnika, njegov saigrač sa leve strane izbegao ofsajd, utrčao u pravo vreme pred gol, pa pokušao levom preko desne noge promašio.

10' Anđelković je pokušao da iznudi penal za Zvezdu, a arbitar Mažić pokazao mu je žuti karton. Najbolji srpski sudija jasno je video da je bek crveno-belih pao dok je defanzivac Radnika izvlačio nogu i izbegavao kontakt.

Kada je vratio karton u džep, Mažić je prišao klupi crveno-belih, koja je tražila penal.

5' Defanzivac domaćina Ljubo Baranin prvi put je na utakmici demonstrirao svoj snažan izbačaj. Praktično je iz auta sa polovine terena ubacio loptu u peterac! Buka se povećavala dok je letela ka golu, mada nije bilo nove prilike. 

Veliko oružje svake ekipe u kojoj igra snažni Beograđanin, ponikao u Železniku, Dorćolu, Beogradu sa Karaburme...

3' Prva šansa! Za Radnik!

Slaviša Stojanović, nekadašnji igrač Borca i Jagodine, šutiurao je sa oko 11 metara iz prve, a njegov šut blokirao je Savo Pavićević. Korner za Surduličane, posle kojeg je kapiten Radnika Krstić probao glavom i prebacio prečku.

2' Gosti prvi put ulaze u kazneni prostor. Vered centrira sa leve strane, šalje loptu ka Plavšiću, koji je nije stigao. Lep ambijent u Surdulici...

1' Utakmica je počela!

- "Da ste živi i zdravi, a danas neka pobedi ko bude bolji", poželeo je Tončev prvotimcima Zvezde.

- Igrači izlaze uz zvižduke i aplauze. Sa razglasa ide pesma "Marš na Drinu". Novica Tončev uručio je poklone arbitru Mažiću kao najboljem srpskom sudiji i zlatnim "orlićima" među crveno-belima - Predragu Rajkoviću, Marku Grujiću i Vukašinu Jovanoviću.

Poznati su i sastavi:

RADNIK: Grujičić, Milovanović, Baranin, Krstić, Stanković, Arsić, Stojanović, Pejčić, Ovusu, Putinčanin, Pavlović

ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Katai, Plavšić, Vered, Vieira.

Apsolutno je jasno ko je favorit, kao što je i poznato da Surdulica ne pada često. Prošli put, Radnik je izgubio pred svojim navijačima još u takmičarskoj 2013/14!

Od tada je današnji domaćin odigrao 21 utakmicu u Surdulici i upisao 15 pobeda, uz šest remija. Postigao je u tim mečevima 38 golova, a primio samo sedam.

Posao će Crvenoj zvezdi otežati izostanak Luisa Ibanjeza, najboljeg igrača ekipe ove sezone, koji je u prošlom kolu praktično sam srušio Čukarički, postigavši dva pogotka i asistirajući za treći. Iskusnog defanzivca čekaju najmanje tri nedelje pauze zbog povrede.

Pogledom na startne postave, upada u oči i činjenica da je trener Zvezde Miodrag Božović uvrstio u startnu postavu i novog defanzivnog vezistu Donalda. U najavi meča, šef struke crveno-belih neukusno je govorio da Holanđaninu neće biti problem da igra u Surdulici, jer je i u domovini video krave pored puta.

Dan posle, iz Radnika mu je odgovoreno u desetercu.

Utakmicu će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić iz Vrbasa. Pomagaće mu Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Jovica Milin, Robert Čepegi Kiš i Novak Simović. Posmatrač suđenja biće Zoran Đurović.



Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC