• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspoloženi Siti ponizio Čelsi!

Autor mondo.rs

Mančester siti lako pobedio Čelsi na svom "Etihadu"... Da li su oni favoriti za titulu?

Prvi pravi derbi meč Premijer lige već u 2. kolu!

Šampion iz 2015. godine, Čelsi, gostovao je šampionu iz 2014. godine Mančester sitiju.

Posle 90 minuta na "Etihadu", rezultat je bio 3:0 za Siti. Strelci su bili Kun Aguero u 31. minutu, Vensan Kompani u 79. minutu i Fernandinjo u 85. 

Sva tri srpska reprezentativca koja igraju u ova dva velikama su počela meč, pa tako Branislav Ivanović i Nemanja Matić igraju za Čelsi, a Aleksandar Kolarov za Mančester siti.

Branislav Ivanović je u drugom poluvremenu bio i kapiten Čelsija, pošto je Džon Teri napustio igru zbog vrlo loše partije!

Čelsi je zbog suspenzije Tiboa Kurtoe napravio promenu na golu, pa je Asmir Begović "u rukavicama" umesto njega. Što se tiče ekipe iz Mančestera, oni igraju u najjačem sastavu, i u odnosu na prvo kolo samo je Kun Aguero zamenio Vilfrida Bonija.

U uvertiri meča pričalo se o doktorki Čelsija Evi Karneiro, da li će biti rukovanja Pelegrinija i Murinja, a ove dve ekipe su nam fantastičnim fudbalom skrenuli pažnju sa tih nefudbalskih stvari.

Čelsijeva odbrana pokazala je slabost već u prvom napadu Mančester sitija kada je Kun Aguero dobio loptu između sporog Kejhila i Terija, ali se Asmir Begović odlčno postavio i zaustavio šut omalenog napadača. Novi duel između Bosanca i Argentinca viđen je već u 15. i 16. minutu, ali je Begović kao od šale odbranio njegove pokušaje po zemlji, za koje se Aguero sam izborio!


Posle toga viđena je i "retka" scena na fudbalskim terenima, pošto je Aguero "bacio kosku" Begoviću zbog načinjene bravure na golu.

I taman kada se Čelsi konačno oslobodio pritiska i prišao golu Džoa Harta, sevnula je kontra Sitija. Aguero je dobio loptu u šesnaestercu, dugo se nameštao i konačno pogodio gol Asmira Begovića. Ovoga puta Bosanac je bio taj koji bi čestitatao da Aguero nije otišao da proslavi sa navijačima.


Čudne scene viđene su na kraju poluvremena pošto je medicinsko osoblje moralo da ukazuje pomoć i Dijegu Kostu i Gariju Kejhilu, ali zbog izostanka Eve Karneiro sa klupe, Čelsi nije imao dovoljan broj lekara.

Čelsi je poslednji put premijerligašku utakmicu u avgustu izgubio još 2006. godine, a 1998. godine se poslednji put desilo da Čelsi nema bar pobedu posle prva dva kola.

Čelsi je na samom početku drugog poluvremena postigao gol preko Ramiresa, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao da se Brazilac nalazio u ofsajdu. Najbolju šansu Čelsi je imao posle kontre Koste i Azara koju je Belgijanac pokušao da "završi", ali je šutirao pravo u Harta.

Pobedu za Siti izvesnom je učinio Vensan Kompani u 79. minutu kada je posle kornera Davida Silve nadskočio Branislava Ivanovića. Tačku na kraj stavio je Fernandinjo u 85. minutu preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Murinjo je do kraja meča probao da osveži sastav uvođenjem dvojice Kolumbijaca Kvadrada i Falkaoa, ali ni oni nisu bili naročito inspirisani.
Prvi nedeljni susret između Kristala Palasa i Arsenala završen je pobedom gostujuće ekipe 2:1.

U subotu je u pet utakmica 2. kola koje su se igrale u onom standardnom terminu od 16.00 postignuto čak 13 golova. Svonsi je bio bolji od Njukasla, Everton od Sautemptona, Totenhem je osvojio samo bod protiv Stouka, a Lester je neočekivano slavio u Londonu protiv Vest Hema.

Svonsi je odličnu igru pokazao prethodne nedelje protiv Čelsija, a podjednako dobar fudbal su igrali i protiv Njukasla, čiji je Aleksandar Mitrović ponovo počeo meč sa klupe i ponovo dobio žuti karton po ulasku!

Ranije u subotu Everton je u gostima lako savladao ekipu Sautemptona 3:0 pogocima Romelua Lukakua, koji je postigao dva gola, i Rosa Barklija u finišu meča. U prvom meču 2. kola, u petak je Mančester junajted predstavio još jednu bledu partiju, ali je ponovo pobedio. Golom Adnana Januzaja pala je Aston Vila.

PAROVI 2. KOLA:


Aston Vila - Mančester junajted 0:1 (0:1)
/Januzaj 29/

subota:

Sautempton - Everton 0:3 (0:2)
/Lukaku 25, 45, Barkli 84/

Vest Hem - Lester 1:2 (0:2)
/Paje 55 - Okazaki 29, Marez 37/

Svonsi - Njukasl 2:0 (1:0)
/Gomis 9, Aju 52/

Sanderlend - Norič 1:3 (0:2)
/Vatmor 88 - Martin 29, Vitaker 39, Redmond 57/

Totenhem - Stouk 2:2 (2:0)
/Dajer 19, Čadli 45+2 – Arnautović 78, Dijuf 83/

Votford - VBA 0:0 (0:0)

nedelja:

Kristal Palas - Arsenal 1:2 (1:1)
/Vord 28 - Žiru 16, Dilejni ag 55/

Mančester siti - Čelsi 3:0 (1:0)
/Aguero 31, Kompani 79, Fernandinjo 85/

ponedeljak:

Liverpul - Bornmut 21.00

TABELA: Mančester siti 6, Lester 6, Mančester junajted 6, Everton 4, Svonsi 4, Kristal Palas 3, Vest Hem 3, Norič 3, Aston Vila 3, Arsenal 3 Liverpul 3 (-1), Votford 2, Čelsi 1, Njukasl 1, Sautempton 1, Stouk 1, Totenhem 1, VBA 1, Bornmut 0 (-1), Sanderlend 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC