• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERLIGA: Javor niže pobede, problemi u Čuki

Autor mondo.rs

U nekompletnom 6. kolu Superlige postignuto je deset golova. Najviše u Ivanjici, gde je slavio lider. Kriza na Brdu.


U odsustvu Vojvodine i Partizana, koji su odmarali za Evropu, kao i njihovih rivala (Rad i Jagodina), minulog vikenda odigrano je nekompletno šesto kolo najjačeg domaćeg ranga.

Za razliku od prethodne runde, u kojoj su viđena 23 pogotka, prethodna dva dana strelci nisu bili baš raspoloženi. Prosek je bio manji od dva gola po utakmici.

Najveća pažnja bila je usmerena ka Surdulici, gde je Crvena zvezda nanela Radniku prvi poraz na Gradskom stadionu od aprila 2014. godine. Tim Miodraga "Grofa" Božovića tako je ostao jedini neporaženi superligaš ove sezone, pa će dočekati sledeće kolo na drugom mestu tabele.

Lider je Javor, koji ima bod više od crveno-belih.

Ivanjičani su nastavili da igraju odlično, pa su ostvarili još jednu pobedu. Na svom terenu, savladali su OFK Beograd, golovima odličnog Husnidina Gafurova i već dokazanog Marka Docića. Tim Aleksandra Janjića ostvario je pet pobeda u uvodnih šest kola.

U sledećem kolu nas očekuje derbi u Ljutice Bogdana, gde će prvoplasirani igrati protiv drugoplasiranog.

Borac iz Čačka je takođe bio hit prvenstva, ali značajno kraće od Ivanjičana. "Zebre" su minulog vikenda remizirale u Lučanima, u lokalnom derbiju protiv Mladosti i tako prekinule mini seriju od dva poraza.

Sa druge strane, tim Nenada Milovanovića prošao je i treći komplikovani test pred svojim navijačima i drugi put ostao neporažen (Novi Pazar 1:1, Vojvodina 1:2, Borac 1:1). U sledećem kolu gostovaće OFK Beogradu, pa će u Lučanima dočekati Zvezdu.

Veliku pažnju izazvao je i poslednji meč kola, odigran na Banovom Brdu, gde je Radnički iz Niša naneo Čukaričkom još jedan poraz u protekloj sedmici i uključio alarm u redovima osvajača Kupa. Trener Vladan Milojević ostao je nedavno pre jako važnih igrača - Rajka Brežančića (AZ Alkmar) i Nikole Stojiljkovića (Braga), ali nije u tome tražio alibi za loše igre ekipe, već je rekao da je njegova ostavka dostupna rukovodstvu.

U poslednja tri kola, "brđani" su doživeli tri poraza (Borac 0:1, Crvena zvezda 1:3, Radnički Niš).

- penali -

Dosuđena su dva penala.

Na belu tačku je pokazano u Lučanima, za domaćina u duelu sa Borcem. Najstrožu kaznu realizovao je Vladimir Golemić. Takođe, penal je dosuđen i u Ivanjici za Javor, protiv OFK Beograda. Iskoristio ga je Docić.

- crveni kartoni -

U nekompletnom 6. kolu isključen je samo levi bek Crvene zvezde Dušan Anđelković. Arbitar Milorad Mažić pokazao mu je dva žuta kartona zbog dva gruba faula protiv Radnka iz Surdulice.

Pogledajte sve golove.

Metalac - Voždovac 1:1

...
Izvor: YouTube

 Javor - OFK Beograd 2:1

...
Izvor: YouTube

 Mladost Lučani - Borac Čačak 1:1

...
Izvor: YouTube

Radnik Surdulica - Crvena zvezda 0:2

...
Izvor: YouTube

Čukarički - Radnički Niš 0:1

...
Izvor: YouTube

Utakmice Partizan - Rad i Jagodina - Vojvodina biće odigrane 9. septembra.

TABELA: Javor 15, Crvena zvezda 14, Radnički 11, Borac 10, Vojvodina (-1) 10, Partizan (-1) 9, Novi Pazar 9, Čukarički 7, Rad (-1) 7, OFK Beograd 6, Metalac 6, Spartak 6, Radnik 5, Voždovac 5, Mladost 5, Jagodina (-1) 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC