• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-beli u Belorusiji: Naš je cilj Liga šampiona!

Autor mondo.rs

Trener Zoran Milinković ističe da će njegov tim morati da odigra dva "jako, jako dobra meča." Nikola Trujić ponovio: Nismo ovde došli da se predamo.



Posle nepotrebno komplikovanog puta do hotela u Minsku i skandaloznog čekanja na aerodromu, fudbaleri i stručni štab Partizana ponovo razmišljaju samo o fudbalu.

U ponedeljak od 18.30 časova po srednjoevropskom vremenu, a od 19.30 po lokalnom, šampion Srbije odradiće prvi trening u Belorusiji, gde će u utorak uveče zaigrati prvu utakmicu dvomeča baraža za Ligu šampiona protiv BATE Borisova.

To će biti Partizanov 100. meč u najjačem takmičenju.

"Sutrašnjom utakmicom obeležavamo našu veliku tradiciju i pokušaćemo da odigramo u što boljem ritmu. Naša je želja da napravimo što bolji meč sutra. Nasuprot sebe imamo tim koji veoma respektujemo i sam o sebi dovoljno govori podatak da BATE Borisov od poslednje četiri godine ima tri nastupa u grupnoj fazi Lige šampiona", rekao je trener crno-belih Zoran Milinković.

Koji rezultat bi bio po volji crno-belih?

"Sa mog aspekta, to je vrlo teško pitanje. Nikad ne dajem prognoze, ali sigurno je u ovakvim mečevima uvek dobro da se postigne gol na strani", rekao je Milinković.

Sa kvalitetima narednog rivala odlično je upoznat.

"Poseduju određeno iskustvo i kažemo da su već navikli na velike utakmice. Ono što smo mogli da vidimo je da je to veoma kompaktan tim i jedna vrlo kvalitetna ekipa, koja ne gubi lako mečeve. Po meni, to im je generalna karakteristika i mi smo svesni da ćemo zaista morati da jako, jako dobro i kvalitetno odigramo dva meča da bismo napravili prolaz dalje".

Da li je crno-belima u pripremi za utakmicu pomogao i Vuk Rašović, nekadašnji igrač i trener Partizana, a sadašnji šef struke Dinamo Minska, rivala ekipe iz Borisova.

"Da vam kažem, Vuk je naš prijatelj, ali on ima svoju preokupaciju, svoj klub i posao. Sa svojim timom smo radili analitiku igre BATE Borisova. Recimo da smo dobili par korisnih saveta i sugestija", objasnio je Milinković.

Lomić u revanšu? Možda...

"Marko Lomić nije još rešio svoj ugovor sa bivšim klubom, sa Mordovijom. Postoji mogućnost da igra drugu utakmicu", objasnio je trener Partizana.

Beloruski novinari pitali su šefa struke Partizana za navode srpskih medija da je njegov tim počeo sezonu najlošije u 25 godina novije istorije kluba iz Humske.

"Nema nikakvog pritiska i ne obraćamo pažnju na to što pišu srpski mediji. U Srbiji je preostalo da se odigra još 32 kola. To je jako puno, tako da nas to nije poremetilo", objasnio je Milinković.

Trener crno-belih upitan je i da li se slaže sa ocenama bukmejkera, prema kojima je BATE favorit u utorak, a Partizan u dvomeču.

"Samo ću reći da, kada samo eliminisali i prvaka Gruzije Dilu Gori i potom prvaka Rumunije Steauu, uvek smo ulazili u te mečeve sa jednom željom - da iz dva meča budemo bolji".

Uz trenera Partizana, konferenciji je prisustvovao i Nikola Trujić. Imao je kratku i konkretnu poruku za domaćina.

"Pred nama je jako teška utakmica, dobar protivnik... Kao što je šef i rekao, godinama unazad su konstantni učesnici Lige šampiona i mislim da ćemo sa suprotne strane imati kvalitetnu ekipu. Mogu slobodno da kažem da su pred ovu utakmicu samo na papiru blagi favorit, ali mi nismo došli ovde da se predamo. Imamo svoj cilj, to svako zna i taj cilj je da se plasiramo u Ligu šampiona i da iz ove utakmice izađemo sa boljim rezultatom nego BATE Borisov", rekao je Trujić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC