• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš, 21. Srbin u Seriji A!

Autor mondo.rs

Pored jednog rukovodioca i jednog trenera, od danas Srbija ima 19 igrača u italijanskoj Seriji A i nema sumnje da su Srbi, pored Argentinaca i Brazilaca, najbrojniji među strancima u kalču.

 Uroš Đurđević, od danas novi član Palerma Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Od danas imamo novog srpskog aktera u Seriji A.

Pored jednog funkcionera, Dejana Stankovića iz Intera, i jednog trenera, Siniše Mihajlovića iz Milana, imamo i 19 fudbalera koji su pod ugovorima sa italijanskim klubovima iz najvišeg ranga takmičenja.

Poslednji u nizu koji je stigao na Apenine je doskorašnji fudbaler Vitesea Uroš Đurđević, od danas novi član Palerma, potvrđeno je na sajtu italijanskog kluba.

Đurđević je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, ali je debi u seniorskoj konkurenciji zabeležio u dresu Rada, pre nego što je prošle godine prešao u Vitese. Mladi fudbaler je za holandski klub odigrao 25 utakmica i postigao jedan pogodak.

Kao član omladinske reprezentacije Srbije osvojio je Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine.

Prema pisanju pojedinih medija za njegove usluge prethodnih dana, bili su zainteresovani beogradski večiti rivali, ali se 21-godišnji fudbaler ipak odlučio da pojača klub sa Sicilije.

On neće biti jedini Srbin na "Rencu Barberi", gde je od ranije Milan Milanović.

Đurđevića će u Italiji sačekati starosedeoci: Dušan Basta i Filip Đorđević iz Lacija, kojima se nedavno pridružio Sergej Milinković-Savić, Adem Ljajić iz Rome, Vlada Avramov iz Torina na privremenom radu u Atalanti, Željko Brkić iz Udinezea na pozajmici u Karpiju, zatim Boško Janković iz Verone, Nikola Maksimović iz Torina, možda budući igrač Napolija, s kojim i dalje igra Alen Stevanović, Ivan Radovanović iz Kjeva, Nenad Tomović iz Fiorentine, Nemanja Vidić iz Intera i Nenad Krstičić iz Sampdorije, koji je proleđen Bolonji, a tu su i novajlije Darko Lazović iz Đenove i Rade Krunić iz Empolija.

Mladi Boris Radunović prešao je ovog leta iz Rada u Atalantu, a takođe mladi Petar Golubović iz Rome i Uroš Radaković iz Bolonje iskustvo će potražiti na pozajmicama u Pistojezeu i Sigmi.

Treba navesti i ime Nemanje Radonjića, koji je i dalje zvanično u Romi, a koji se pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, pod uslovom da raskine ugovor.

Da Zdravko Kuzmanović nije otišao iz Intera u Cirih...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC