• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović na korak od Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Golovi u "minut do 12" na nekoliko stadiona!

Uveo je Votford u Premijer ligu, a samo nekoliko meseci kasnije mogao bi i Makabi u Ligu šampiona!

Slaviša Jokanović i klub iz Tel Aviva imaju odličnih 2:2 uoči revanša na svom terenu protiv Bazela. Čak su i vodili u Švajcarskoj, ali samo osam minuta (od 31. do 39), da bi potom Eran Zehavi u poslednjim trenucima meča, svojim drugim golom, doneo neopisivo slavlje gostiju i remi vredan velikih nadanja.

Slično, ali uz povoljniji rezultat, bilo je u Elbasanu, gde je zagrebački Dinamo u pretposlednjem minutu nadokande stigao do pobede nad Skenderbegom (2:1), kao i u Glazgovu, gde je Malme uspeo da ublaži poraz od Seltika (2:3) i stvori sebi mnogo bolju poziciju za revanš.

U derbiju poslednje runde kvalifikacija Valensija je na Mestalji pobedila Monako 3:1, a odličan rezultat pred revanš ima i Šahtjor, koji je kao gost savladao Rapid iz Beča - 1:0.

REZULTATI:

Skenderbeg - Dinamo Zagreb 1:2 (1:0)
/Škembi 37 - Sudani 65, Pivarić 90+3/

- Utakmica se igra u Elbasanu, na kojem će se 8. oktobra sastati reprezentacije Albanije i Srbije.

- Navodno je tokom dana na granici Crne Gore i Albanije privedeno oko 150-200 navijača Dinama, koji kod sebe nisu imali ulaznice, ali jesu baklje i slične huliganske rekvizite.

- Dinamo ima inicijativu u komšijskom duelu, imali su gosti i dve dobre prilike za gol, ali je rezultat i dalje 0:0.

- Prvak Albanije vodi 1:0 golom Bledija Škembija iz slobodnog udarca sa 17-18 metara! Očajno je bio postavljen golman zagrepčana Eduardo.

gol
Izvor: YouTube

- Pritisak Zagrepčana se isplatio! Sudani u 65. minutu donosi izjednačenje posle sjajne akcije u kojoj je bilo i dodavanja petom. Sve to na ivici ofsajda...

1:1
Izvor: YouTube


- U trećem od četiri minuta nadoknade Dinamo stiže do 2:1, verovatno i plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Sjajno je šutirao Josip Pivarić sa leve strane u dalji ugao...

Seltik- Malme 3:2 (2:0)
/Grifits 3, 62, Biton 10 - Berget 52, 90+5/

- Seltik vodi od 2. minuta preko Leja Grifitsa, na odlično dodavanje Stefana Marijusa Johansena posle akcije kroz sredinu Malmeove odbrane.



- Škoti dupliraju prednost već u 10. minutu! Nir Biton je strelac, a asistent ponovo Johansen. Ovaj put iz kornera...

- Malme postiže važan gol u gostima! Strelac je Jo Inge Berget u 52. minutu, kada je lepo primio loptu na centaršut Mangusa Volfa Ejkrema i potom precizno šutirao u ugao.

- Seltik se približava grupnoj fazi Lige šampiona, pošto je Grifits u 62. minutu vratio "plus dva" u korist domaćeg tima. Ovaj rezultat bio bi sasvim solidna zaliha za revanš. Strelac prvog gola u meču najbolje je reagovao u petercu gostiju i uz pomoć stative po drugi put se upisao u strelce.

- Malme u petom minutu nadoknade stiže do svog drugog gola, ponovo preko Bergeta, i ostaje u igri pred revanš!

Bazel - Makabi Tel Aviv 2:2 (1:1)
/Delgado 39. Embolo 88 - Zehavi 31, 90+6/

- Jokanov Makabi vodi 1:0! Eran Zehavi je pogodio mrežu u 31. minutu na centaršut Avija Rikana iz slobodnog udarca.

- Nije dugo trajala prednost gostiju. Matijas Delgado je izjednačio u 39. minutu iz penala, posle prekršaja Tala Ben Haima, koji je oborio Vilijama Koluma.

- Šteta zbog Slaviše Jokanovića i Nikole Mitrovića, ali Bazel u finišu meča stiže do 2:1. Bril Embolo je u 88. minutu oštrim udarcem iz trka poslao loptu u mrežu.

- Kakva sreća za Slavišu Jokanovića i njegov Makabi! U poslednjim trenucima utakmice Zehavi je sjajno reagovao u kaznenom prostoru Bazela i udarcem glavom doneo izjednačenje svom timu, koji je sada u mnogo boljoj poziciji od rivala uoči revanša.

Rapid Beč - Šahtjor Donjeck 0:1 (0:1)
/Marlos 44/


- U finišu prvog poluvremena i Šahtjor stiže do vođstva. Strelac u 44. minutu bio je Marlos Romero Bonfim lepim udarcem posle dodavanja Jarslava Rakitckog.




Valensija – Monako 3:1
(1:0)
/Rodrigo 4, Pareho 59, 85 - Pašalić 49/


- Valensija je povela već u 4. minutu pogotkom Rodriga, na asistenciju Fegulija i posle loše reakcije defanzivca Monaka Eldersona.

- Gosti su najozbiljnije zapretili u 33. minutu, ali je lopta posle šuta Bernarda Silve pogodila stativu.

- Monako stiže do izjednačenja ubrzo po povratku sa odmora! Strelac je Mario Pašalić u 49. minutu, pošto je natrčao na kratko odbijenu loptu jednog od defanzivaca Valensije posle centaršuta i sjajnog solo-prodora Entonija Maršala po levoj strani.

- Valensija ponovo vodi! Danilo Pareho je uz dosta sreće postigao pogodak, pošto je lopta na putu ka golu Monaka zakačila Valasa i prevarila Subašića.

- Valensija stiže do 3:1! Feguli je sjajnog uhvatio "drop-kik" na oko 15 metara od gola, posle odbijene lopte na centaršut iz kornera. Ako ovako ostane pred revanš, mogao bi ovaj kasni gol da se ispostavi i kao presudan

u utorak:

Astana - APOEL 1:0 (1:0)
BATE Borisov – Partizan1:0 (0:0)
Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)
Mančester junajted – Klub Briž 3:1 (2:1)
Sporting Lisabon - CSKA Moskva 2:1 (1:1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC