• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ono kad ti je Kompani najjeftiniji štoper...

Autor mondo.rs

Siti doveo pojačanje iz Španije za 45 miliona evra...

Iako je Mančester siti sjajno počeo sezonu, dve pobede bez primljenog gola, doveo je pojačanje na poziciji štopera koje bi trebalo da pojača ionako jaku konkurenciju.

Manuel Pelegrini je često bio kritikovan prethodne sezone zbog forsiranja Martina Demikelisa, ali nije imao kuda jer je novopridošli Elijakvim Mangala igrao dosta loše, nenaviknut na novu ligu.

"Građani" ništa neće prepustiti slučaju ove sezone jer će svim silama napasti titulu šampiona Premijer lige, pošto je Čelsi prilično uzdrman. Zbog toga je u Mančester stiglo pojačanje iz Valensije vredno 32 miliona funti, odnosno oko 45 miliona evra je plaćen štoper Nikolas Otamendi.

Pelegrini nije krio zadovoljstvo zbog angažmana Otamendija...

"On je bio najbolji defanzivac Primere prošle sezone i naravno da sam oduševljem što smo dobili igrača njegovog kvaliteta. Ima sve kvalitete da uspe u Premijer ligi – jak je, dobar je u defanzivnim zadacima, ali je i odličan tehničar“, rekao je Pelegrini i naveo da će se sigurno lako uklopiti u tim jer su tu već drugi Argentinci, ali i igrači sa kojima je Otamendi igrao u Portu - Mangala i Fernando.

Otamendi je dugo bio na meti Junajteda, ali su i u ovoj trci za "potpis" fudbalera izgubili, pošto im je Čelsi juče bukvalno oteo i Barseloninog Pedra.

Zanimljivo, kapiten Sitija i verovatno najbolji defanzivac Premijer lige Vensan Kompani, najjeftiniji je član defanzivne četvorke Mančester sitija. I ne samo to.

On je plaćen manje i od Zabalete, Klišija i Kolarova, ali i od "suparnika" za mesto štopera - Mangale i Otamendija. Skoro šest puta manje!

Kompani je plaćen samo 6 miliona funti, pa su u Siti za manji novac došli samo Martin Demikelis (4.2 miliona funti) i Bakari Sanja koji je došao kao slobodan igrač.

Nikolas Otamendi ima 27 godina i pre Valensije nastupao je za Porto i argentinski Velez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC