• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve već potrošio 114 miliona, a gde je Draksler?

Autor mondo.rs

Finalista Lige šampiona doveo je 26 miliona evra vredno pojačanje iz Porta, dok se sprema da Šalkeu plati 30 za vezistu.

Za sada, Juventus je u prvom prelaznom roku posle odbrane titule u Seriji A i plasmana u Ligi šampiona potrošio – 114 miliona evra.

A, "Stara dama" je u jeku pregovora sa Šalkeom oko prelaska veziste Julijana Drakslera, za kog je navodno neophodno platiti 20 miliona evra i ponuditi još 10 kasnije, u zavisnosti od učinka mladog asa.

Porto je danas potvrdio da je Aleks Sandro, 24-godišnji levi bek "zmajeva", postao novi fudbaler Juventusa i drugi najskuplje plaćeni igrač tog kluba u ovom prelaznom roku, posle Paula Dibale na kojem je Palermo zaradio 32 miliona evra.

Da ne zanemarimo fabriku Porto, koja je ovog leta ostala bez oba beka, i desnog (Danila) i levog (Aleksa Sandra). Danilo je otišao u Real za 31,5, a Sandro u Juve za 26 miliona evra. Ukupno - 57,5 miliona evra. Za bekove.

Juve je, podsećamo, doveo i Marija Mandžukića iz Atletiko Madrida za 19, Simonea Zazu iz Sasuola za 19 i otkupio ugovor Roberta Pereire iz Udinezea za 14 miliona, uz još nekoliko "sitnih" transakcija vezanih za mlade igrače i deljenje njihovih ugovora na "50-50" za drugim klubovima.

Ukupno – 114 miliona evra.

Međutim, zahvaljujući pre svega transferu Artura Vidala u Bajern, vrednog 37 miliona evra (a u budućnosti možda i celih 40), Juventus je za sada u minusu "samo" 45,6 miliona evra. Anđelo Ogbona prodat je Vest Hemu za 11, Domeniko Berardi Sasuolu za 10, Karlos Tevez Boki Juniors za 6,5, Frederik Sorensen završio je u Kelnu za dva, koliko je i Palermo platio Edoarda Goldanigu.

Andrea Pirlo, uz još nekolicinu manje poznatih igrača, otišao je iz kluba bez obeštećenja.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC