• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted nepravedno ostao bez "minimalca"

Autor mondo.rs

Njukasl je uspeo da odoli na Old Trafordu, velikim delom zahvaljujući golmanu Timu Krolu i defanzivcima, ali dobrim delom i odlukom da se poništi pogodak Vejna Runija u 4. minutu.

Ako se "po jutru dan poznaje", čeka nas izuzetno uzbudljivo 3. kolo Premijer lige!

U uvodnom meču ove runde Mančester junajted i Njukasl odigrali su 0:0 na Old Trafordu, međutim, utakmica je obilovala uzbuđenjima u prvom poluvremenu i potom u finišu.

Rezultat je mogao da bude i drugačiji, da arbitri, predvođeni Kregom Pusonom, u 4. minutu nisu poništili pogodak Vejna Runija zbog ofsajd pozicije. Veliko je pitanje da li se kapiten "crvenih đavola" zaista nalazio iza leđa Njukaslove odbrane.


Imao je Mančester inicijativu u prvom poluvremenu i šest šuteva ka protivničkom golu, ali je najbliži pogotku u prvih 45 minuta bio Aleksandar Mitrović. Reprezentativac Srbije debitovao je u startnoj postavi Njukasla i u 24. minutu umalo se upisao u strelce. Sjano je šutirao glavom, ali je prečka bila saveznik domaćeg tima.


U drugom poluvremenu Mitrović se nije mnogo primećivao, mada i nije dobijao lopte od saigrača, jer je ekipa Njukasla bila primorana da se brani. Junajted je lagano stezao obruč, a onda u poslednjih desetak minuta zaređao sa prilikama, ali su golman Tim Krul i kapiten Fabio Koloćini uspeli da sačuvaju "svrake" poraza.

Pomogla im je u tome i stativa, kada je Smoling šutirao glavom na centaršut iz kornera u nadoknadi meča.

Ekipa Luja van Gala imala je čak 19 šuteva (osam u okvir gola) u ovom meču, ali nije uspela da i šesti put u poslednjih sedam međusobnih duela pobedi Njukasl. Nije im pomogao ni ulazak povratnika iz Real Madrida, Ćićarita Ernandeza, koji je upisao prvi premijerligaški nastup još od prvog kola prošle sezone. Zamenio je u 67. minutu neprimetnog Januzaja.

Mančester je propustio da upiše treću pobedu na startu sezone (posle 1:0 protiv Totenhema i Aston Vile), dok je Njukasl osvojio drugi bod (posle remija sa Sautemptonom i poraza od Svonsija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC