• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Počelo kao uspavanka, završeno goleadom!

Autor mondo.rs

Na poluvremenu pet utakmica Premijer lige "palo" samo šest golova, a onda su napadači namestili "nišanske sprave" i priuštili goleade...

Počelo je kao uspavanka, ali se završilo izobiljem golova...

Na poluvremenima pet utakmica bilo je „samo“ šest golova, a na dve od pet utakmica nije bilo nijednog gola. A onda, kreće goleada...

Na pet mečeva na kraju je palo 16 golova i tako je nastavljen trend efikasnih utakmica, pa je samo utakmica Mančester junajted – Njukasl završena, koja je odigrana ranije u subotu, završena 0:0.

Bornmut je u subotu bio bolji u Londonu od Vest Hema 4:3, a utakmice  Lester - Totenhem, Norič - Stouk i Sanderlend - Svonsi završene su istim rezultatom - 1:1!

Kristal Palas je pobedio Aston Vilu kasnim golom Bakarija Sakoa u 87. minutu - 2:1.

Debitant u Premijer ligi Bornmut došao je do prvih golova i do prve pobede u elitnom engleskom takmičenju i to u gostima protiv ekipe Vest Hema. Već na poluvremenu je bilo 2:0 za momke mladog menadžera Edija Houa golovima Vilsona, ali se „blickrigom“ u prvih 10 minuta drugog dela igre Vest Hem vratio u igru.

Pogodili su Nobl iz penala u 48. minutu i Kujate tri minuta kasnije, ali je sva tri boda ovoj veliko-maloj ekipi doneo Mark Pju u 66. minutu, a onda i Vilson upisao treći nakon penala koji je napravio Karl Dženkinson u 80. minutu.


"Zahuktali" Svonsi je do vođstva u Sanderlendu došao u nadoknadi prvog dela igre golom, naravno, Bafetimbija Gomisa.
Sjajnom napadaču je to bio osmi gol na poslednjih devet utakmica, pa se može reći da je fantastično zamenio Vilfrida Bonija koji je u januaru otišao u Mančester siti. Međutim, "podelu" bodova režirao je Džermejn Defo koji je postigao gol u 62. minutu.

Stouk je promenio sistem igre i mnogi su ih nazvali “mala Barsa”, ali u prva dva kola su zakazali. Mnogu bolju igru prikazali su u prvom poluvremenu protiv Noriča gde vode 1:0. Slobodan udarac je sjajno izveo novopridošli Đerdan Šaćiri i omogućio Senegalcu Mame Biram Diufu da upiše i drugi gol ove sezone. Utisak je da je golman Džon Rudi morao da izađe na ovu loptu...

Slavlje igrača Stouka nije dugo potrajalo pošto je u 28. minutu Rasel Martin iskoristio pas odlično Natanijela Redmonda i doveo “kanarince” do izjednačenja. Tim rezultatom je utakmica i završena.

Relativno visoka temperatura (30 stepeni) za Ostrvo kao da je uspavala igrače Lestera i Totenhema koji su odigrali prilično loše poluvreme, a sem pokušaja Dembelea iz daljine i Šinđija Okazakija koji je bio pred golom Ljorisa, nije bilo prilika za gol. Na pauzu se otišlo sa nepopularnih 0:0.

U drugom poluvremenu - druga utakmica!

Mladi Ali je u 81. minutu doveo "pevce" u vođstvo, ali je samo dva minuta kasnije Rijad Marez, otkriće dosadašnjeg prvenstva, izjednačio rezultat. Oba tima su do kraja utakmice imala i po više stopostotnih šansi za gol, ali im one nisu bile dovoljne za pobedu u današnjoj utakmici.


Kristal Palas i Aston Vila odigrali su očajnih 70 minuta, a onda su viđena tri gola, a sva tri su postigli igrači Palasa.

Prvo je Skot Dan doveo svoj tim u vođstvo u 71. minutu, njegov saigrač Soare je postigao autogol u 77. minutu, a epitet tragičara sa njegovih pleća skinuo je Bakari Sako. On je u 87. minutu pogodio za 2:1.

U prvoj utakmici kola Mančester junajted i Njukasl odigrali su 0:0 na Old Trafordu. U zanimljivoj utakmici u kojoj je ekipa Van Gala prvi put od starta sezone nadigrala rivala - nije uspela i da pobedi. Tim Krul je “začarao” svoju mrežu, a odličnu i zrelu partiju pružio je Aleksandar Mitrović koji je prvi put počeo meč u Premijer ligi.

Rezultati 3. kola:

Kristal Palas – Aston Vila 2:1 (0:0)
/Dan 71, Sako 87 - Soare ag 77/

Lester – Totenhem 1:1 (0:0)
/Marez 83 - Ali 81/

Norič – Stouk 1:1
/Martin 28 - Diuf 11/

Sanderlend – Svonsi 1:1
/Defo 62 - Gomis 45+2/

Vest Hem – Bornmut 3:4 (0:2)
/Nobl 48, Kujate 53, Maiga 83 - Vilson 11, Vilson 28, Pju 66, Vilson 81/


subota:

Mančester junajted – Njukasl 0:0 (0:0)


nedelja:

14.30 VBA – Čelsi
17.00 Everton – Mančester siti
17.00 Votford - Sautempton

ponedeljak:

21.00 Arsenal - Liverpul

TABELA: Mančester junajted 7, Lester 7, Mančester siti 6 (-1), Kristal Palas 6, Liverpul 6 (-1), Svonsi 5, Everton 4 (-1), Norič 4, Vest Hem 3, Aston Vila 3, Arsenal 3 (-1), Bornmut 3, Votford 2 (-1), Njukasl 2, Stouk 2, Totenhem 2, Čelsi 1 (-1), Sautempton 1 (-1), VBA 1 (-1), Sanderlend 1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC