• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzićeva poruka Čoviću i "pučistima"!

Autor mondo.rs

"Gde su svi bili prošlog decembra", pita Zvezdan Terzić i podseća: "Rezultat Čovićevog rada je oduzeta licenca i dug od 52 miliona evra. On priznaje da nikad nije gledao Savićevića, Piskija, Bajern, Milan..."

 "Paranoik" Terzić o Čoviću: Nije gledao Deju, Piksija, Milan i Bajern, a priča o emocijama Izvor: MN PRESS

"Vidim da se sprema velika borba za vlast u Crvenoj zvezdi, interesovanje za funkcije je veliko, javljaju se razni kandidati i masovno učlanjuju novi članovi", kaže generalni direktor FK Crvena zvezda u ostavci, Zvezdan Terzić.

On je u opširnom intervjuu za "Politiku" da je upravo nedostatak kontinuiteta u rukovođenju jedan od najvećih problema posrnulog kluba, koji je "u poslednjih deset godina promenio deset rukovodstava i 20 trenera", kaže.

"Još sam na svojoj funkciji i ostaću ovde dok ne bude izabrano novo rukovodstvo", kaže Terzić, kojem su u prethodnih nekoliko nedelja navijači "posvetili" nekoliko uvredljivih grafita na i oko Stadiona "Rajko Mitić".

"Tim se ne pravi preko noći, to je proces, zato sam tražio i vreme i strpljenje", rekao je.

Da li imate ambicije da se nađete u nekom novom rukovodstvu?

"Podneo sam ostavku i nemam ambiciju da budem deo nekog novog rukovodstva. Imam obavezu da u svom tehničkim mandatu kao ovlašćeno lice pred zakonom odradim profesionalno svoj deo posla. Želim da iskoristim ovaj period da završim započete projekte i na sportskom i na poslovnom planu, a to znači da Crvenu zvezdu ostavim na prvom mestu sa najmlađim i najperspektivnijim timom u ligi i sa dugom manjim nego što sam zatekao".

Otkud to da su vam navijači u decembru dali podršku na Skupštini, a u julu tražili vašu ostavku? Terzić je podsetio na petogodišnji plan predstavljen na decembarskoj Skupštini i na to da je aktuelna uprava na julskoj Skupštini pohvaljena od strane navijača za učinjeno, ali...

"Samo tri nedelje posle toga se desilo mnogo nelogičnih stvari za koje nemam objašnjenja. Nisam pristalica zavere, ali su mnoge stvari za sada nejasne", ostao je nedorečen Terzić.

O dugu...

"Na ovo pitanje ću vam najbolje odgovoriti ako vam kažem da je prošlog decembra na izborima za predsednika izašao samo jedan kandidat i da je izašlo samo 150 glasača. To govori koliko je tada bilo interesovanje za funkcije u Crvenoj zvezdi. Danas vidimo da je interesovanje za funkcije veliko, da se javljaju razni kandidati, da se masovno učlanjuju novi članovi", kaže Terzić i dodaje:

"Vidim da se sprema velika borba za vlast u Crvenoj zvezdi. To mi daje za pravo da kažem da je situacija u klubu mnogo bolja nego što je bila prošlog decembra, znači da smo postavili temelje i vratili veru da Crvena zvezda ima svetlu budućnost. U suprotnom, za šupalj čamac se niko ne bi hvatao".

Izvor: MN PRESS


O izjavi Nebojše Čovića, koji je Terzića nazvao paranoikom...

"Suzdržaću se od bilo kakvih kvalifikacija Čovićeve ličnosti. Ali, ne mogu da ne iznesem činjenice. Prvo, u momentima oduzimanja licence ja nisam bio u Crvenoj zvezdi. U to vreme Dragan Džajić je bio predsednik, ali se bavio isključivo sportskim pitanjima. Osvojena je šampionska titula, a Džajić je morao da ide iz kluba", podseća Terzić.

"Čović je bio u to vreme bio potpredsednik zadužen za poslovni i finansijski deo kluba. Rezultat njegovog rada je bio oduzimanje UEFA licence za međunarodna takmičenja i dug od 52 miliona evra. Drugo, poražavajuće za sve zvezdaše je da za predsednika fudbalskog kluba najavljuje kandidaturu čovek koji za sebe kaže da je prvi put pogledao fudbalsku utakmicu pre dve godine. On sam kaže da nikada nije gledao Savićevića, Piksija, Pančeva, Stankovića, Vidića...", kaže Terzić i zaključuje:

"Nije gledao na našem stadionu ni Real, Milan, Bajern... Toliko o stručnosti i o zvezdaškim emocijama".

Na koga je bivši potpredsednik Slaviša Kokeza mislio kada je rekao da u Zvezdi postoje članovi Upravnog odbora koji su tu samo da bi zarađivali na Zvezdinoj grbači?

"Tačno se zna na kog člana UO je Slaviša Kokeza mislio, ko je hteo da iskoristi nezadovoljstvo navijača i ko je imao ambiciju da preuzme Crvenu zvezdu. Sve je bilo pripremljeno da se tog dana na UO, posle utakmice sa Radničkim, izvrši puč i preuzme klub. Međutim, pučisti nisu očekivali tako čvrst i jasan stav dela rukovodstva da hajdučija ne može da prođe", prepričava Terzić nedavne događaje u Ljutice Bogdana, ali ne imenuje "pučiste" i kreatore neuspele "hajdučije".

Ali, naglašava ko nisu "pučisti".

"Tu pre svega želim da odam priznanje predsedniku Mijailoviću, profesoru Ceroviću, profesoru Škundriću, Slobi Babiću... Žao mi je što je iz kluba na takav način otišao veliki broj časnih i kvalitetnih ljudi. Nije problem da se ode iz kluba, ali neka se to učini na korektan i dostojanstven način, u skladu sa Statutom i interesima Crvene zvezde".

U ostatku intervjua, koji možete pročitati u štampanom izdanju "Politike" za petak, Terzić je istakao da će se rado odazvati pozivu policije u sklopu istrage o utakmici OFK Beograd – Crvena zvezda 2:6, dodaje da mu je žao što neće završiti posao koji je započeo u Ljutice Bogdana, jer je imao jasnu viziju Crvene zvezde kao redovnog učesnika Lige šampiona, što je potkrepio rečima:

"Siguran sam u sebe i svoje sposobnosti da od Crvene zvezde mogu ponovo da napravim evropskog velikana, treblao je samo vremena i strpljenja", poručio je odlazeći rukovodilac i bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC