• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Jovetić se igrao protiv Liverpula!

Fiorentina - Liverpul 2:0, pogocima Jovetića. Rendžers opet nadrljao od Španaca, kao i Olimpijakos na Ostrvu. Gol Stankovića i Pjanića.

 LŠ: Jovetić se igrao protiv Liverpula! Izvor: MONDO

Kao momak od 19 godina, Stevan Jovetić mogao je ili da zablista ili da potpuno podbaci u utorak uveče, poslije svih veličanja u italijanskim medijima prethodne nedelje.

Zablistao je!

Nekadašnji kapiten Partizana sa dva gola srušio je dva niza na "Artemio Frankiju", jedan negativan Fiorentine i jedan pozitivan Liverpula - 2:0 (2:0). Poslije ova dva gola, njegova cijena na tržištu biće bar dva puta veća.


Jovetić je Pepea Rejnu prvi put savladao u 28. minutu, kada je Adrijan Mutu ljenčario u ofsajdu i uspavao Liverpulovu odbranu. Niko nije računao na to da je mladi as u "on" poziciji, a Jovetić je rutinski realizovao pas Kristijana Zanetija za - 1:0.

Devet minuta kasnije Joveta je još drastičnije na velikoj sceni demostrirao golgeterski instikt i postigao drugi gol na meču, a osmi ove sezone u svim takmičenjima za Fiorentinu i Crnu Goru. Centaršut sa desnog boka poluvolejom je zahvatio Huan Manuel Vargas, ali ta bomba ne bi ni išla u okvir gola, da je Jovetić na petercu nije ćušnuo u "prvi" Rejnin ugao - 2:0!

Bio je to nagovještaj prvog poraza Liverpula poslije šest trijumfa u svim takmičenjima i još značajnije, prvog poraza slavnog engleskog kluba poslije četiri gostovanja u Italiji na kojima su "crveni" zabilježili dvije pobjede i dva remija, bez primljenog gola...

No, to je Liverpul, tim koji je stizao i veće prednosti protivnika, ali do kraja meča ekipa Ćezare Prandelija nije dozvolila slavnom gostu da preuzme inicijativu, a šanse u kojima su se nalazili Fernando Tores i Stiven Džerard nisu bile one iz kojih se postižu golovi. Fiorentina je poslije pet mečeva, konačno pobijedila nekoga kod kuće u Ligi šampiona...

A, da pobijedi španski tim u Glazgovu, timu Rendžersa nije uspjelo ni poslije 25 godina!

Sevilja se prošetala Ajbroks Parkom - 1:4 (0:0).

Ni stanovnici Debrecina neće po lijepom pamtiti prvi meč Lige šampiona u njihovom gradu, jer je Lion bio surov gost - 0:4 (0:3) - drugi gol postigao je Miralem Pjanić, ali zato razloga za zadovoljstvo stanovnici Urzicenija, na jugo-istoku Rumunije, jer je Unirea odoljela Štutgartu u prvom domaćinstvu u LŠ - 1:1 (0:1).

Do 78. minuta na Emiratima u Londonu činilo se da će Olimpijakos iz devetog pokušaja konačno otići u Atinu neporažen sa Ostrva. Ipak, nije...

Golovima Robina Van Persija i Andreja Aršavina u posljednjih 15 minuta susreta, Arsenal je zabilježio drugu pobjedu u dva kola Lige šampiona i nanio crveno-bijelima iz Pireja deveti poraz na isto toliko gotovanja engleskim timovima, a gol razlika sada iznosi 1:29!



AZ Alkmar od debija na evro-sceni, 1977. godine, samo je jednom poražen na domaćem terenu u 33 nastupa. Ni u 34. nije poražen, ali kao da jeste, jer je belgijski Standard izjednačio golom Traorea u 90. minutu - 1:1.

Od reprezentativaca Srbije, u utorak uveče 90 minuta igrali su Dejan Stanković (Inter) i Milan Jovanović (Standard), Miloš Ninković (Dinamo Kijev) ušao je u 86. minutu protiv Barselone na Kamp Nou, dok je Ivica Dragutinović (Sevilja) bio na klupi.

Inter umalo skuvan u Kazan(j)u

Tri hiljade kilometara prevalili su fudbaleri Intera u namjeri da prekinu niz od šest uzastopnih mečeva u Ligi šampiona bez pobjede.

Na kraju, morali sa da čuvaju "živu glavu" kako bi izborili remi u duelu sa šampionom Rusije, Rubinom iz Kazanja, najviše zahvaljujući neobuzdanom temperamentu mlade zvijezde Intera, Marija Balotelija.

Sa desetoricom od 60. minuta, ekipa Žoze Murinja uspjela je da odbrani gol i upiše četvrti remi, uz tri poraza, na posljednjih sedam nastupa u LŠ - 1:1 (1:1).

Golove iz Firence i Kazanja pogledajte na našem portalu www.mtsmondo.com.

U meču, koji je zbog značajne razlike u vremenu u odnosnu na srednjeevropsko, počeo prije ostalih, domaći su došli u vođstvo u 11. minutu maestralnim potezima i golom Argentinca Alehandra Damiana Domingeza, ali je prije odlaska na odmor izjednačio kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković.

Poslije stidljivog početka pred 30.000 oduševljenih navijača na Centralnom stadionu u Kazanju, prestonici Tatarstana, koja je prvi put u istoriji organizovala meč Lige šampiona, Domingez je uzeo loptu skoro na polovini terena i počeo da niže nerazure, uključujući i dvojicu štopera Lusija i Valtera Samjuela.

Kada je prošao Brazilca i Argentinca, našao se oči u oči sa još jednim Brazilcem, Žuliom Sezarom na golu i lako ga savladao - 1:0 i mnogo muka za Murinjov tim, u kojem nije bilo Materacija, Mote, Snajdera, Milita, Muntarija...

Od tog trenutka, šampion Italije morao je da napadne, a ono što nije uspjelo trojici napadača u startnoj postavi: Etou, Baloteliju i Mansiniju, uspjelo je Stankoviću, koji je u padu uhvatio divan centaršut Daglasa Maikona i poravnao rezultat - 1:1.

Svašta se izdešavalo od izjednačenja, do 60. minuta kada je Inter ostao sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Balotelija, koji je isključen zbog potpuno nepotrebnog oštrog starta nad Noboom.

Taj potez osokolio je šampiona Rusije, u čijim je redovima u pohodu na prvu titulu od osnivanja kluba učestvovao kasnije penzionisani Savo Milošević. Rubin je napadao u serijama, a šanse su propuštali Asnaldi, Buharov dva puta, Karadeniz, Noboa, Domingez, Semak...

Sve do 87. minuta, kada je na drugoj strani Valter Samjuel mogao ili morao da postigne gol i donese pobjedu svom timu, koju je izričito tražio predsjednik kluba Masimo Morati.


Nije pogodio i Kazan je postao vlasnik prvog boda u Ligi šampiona...

REZULTATI 2. KOLA:


GRUPA E

Fiorentina - Liverpul 2:0 (2:0)
/Jovetić 28, 37/

Debrecin - Lion 0:4 (0:3)
/Kalstrom 3, Pjanić 13, Govu 24, Gomis 51/

TABELA: Lion 6, Fiorentina 3, Liverpul 3, Debrecin 0.

GRUPA F

Rubin - Inter 1:1 (1:1)
/Domingez 11 - Stanković 27/

Barselona - Dinamo Kijev 2:0 (1:0)
/Mesi 26, Rodrigez 76/

TABELA: Barselona 4, Dinamo 3, Inter 2, Rubin 1.

GRUPA G

Unirea - Štutgart 1:1 (0:1)
/Varga 48 - Taški 5/

Rendžers - Sevilja 1:4 (0:0)
/Novo 88 - Konko 50, Adrijano 64, Fabijano 72, Kanute 74/

TABELA: Sevilja 6, Štutgart 2, Rendžers 1, Unirea 1.

GRUPA H

Arsenal - Olimpijakos 2:0 (0:0)
/Van Persi 78, Aršavin 86/

AZ Alkmar - Standard 1:1 (0:0)
/El Hamdui 48 - Traore 90/

TABELA: Arsenal 6, Olimpijakos 3, Standard 1, AZ Alkmar 1.

U srijedu (20.45):

GRUPA A

Bajern - Juventus
Bordo - Makabi Haifa

TABELA: Bajern 3, Bordo 1, Juventus 1, Makabi 0.

GRUPA B

CSKA Moskva - Bešiktaš
Mančester junajted - Volfsburg

TABELA: Volfsburg 3, Mančester junajted 3, Bešiktaš 0, CSKA Moskva 0.

GRUPA C

Milan - Cirih
Real Madrid - Marsej

TABELA: Real Madrid 3, Milan 3, Marsej 0, Cirih 0.

GRUPA D

Apoel - Čelsi
Porto - Atletiko Madrid

TABELA: Čelsi 3, Atletiko 1, Apoel 1, Porto 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC