• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" u ritmu svetskih šampiona

Srbija ubedljivom pobedom protiv Litvanije počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. u Poljskoj.

Mlada reprezentacija Srbije ubedljivom igrom i pobedom započela je kvalifikacije za šampionat Evrope.

Srbija - Litvanija 5:0 (3:0)!


Do Poljske i završnog turnira 2017. ima još mnogo, ali ako se po jutru dan poznaje za "orliće" neće biti zime u novom kvalifikacionom ciklusu.

Selekcija sastavljena uglavnom od igrača koji su se u junu okitili omladinskom planetarnom titulom na Novom Zelandu, bila je raspoložena, razigrana i efikasna u Gornjem Milanovcu.

Izabranici Tomislava Sivića su već u prvoj utakmici protiv nejakih Litvanaca pokazali da neće imati milosti. Pobednik je rešen u prvom poluvremenu, kada su Uroš Đurđević (dva puta) i Sergej Milinković-Savić napunili mrežu baltičke reprezentacije. U drugom delu utakmice seriju je nastavio Ognjen Ožegović, a zaključio je drugim gol Milinković-Savić.

Srbija je pored golova imala još pregršt prilika, dok su Litvanci samo jednom ozbiljno pripretili Borisu Radunoviću, tako da će golman "orlića" ipak biti ocenjen zbog sjajne reakcije i sačuvane mreže u 67. minutu.

Nije malo vremena bilo potrebno Srbiji da probije bunker Litvanije. U 29. minutu Đurđević je sa pet-šest metara pokupio odbijenu loptu i rutinski je poslao u mrežu, pošto je prethodno bio izblokiran Ožegović.

Napadač Vojvodine je osam minuta kasnije dobio penal, a precizan sa "kreča" bio je opet Đurđević. Pred kraj prvog poluvremena, u 44. minutu, Marko Grujić je lepim centaršutom sa desne strane tražio Milinkovića-Savića, koji je u padu, glavom, pogodio za ubedljivu prednost Srbije.

Strelac trećeg pogotka bio je asistent Ožegoviću za 4:0 u 49. minutu, da bi u 75. pogodio iz "slobodnjaka" za konačnih 5:0.

Poslednjih 20 minuta za Srbiju je igrao debitant Fejsal Mulić.

TABELA: R. Irska (3) 9, Italija (2) 6, Slovenija (3) 6, Srbija (1) 3, Andora (5) 3, Litvanija (3) 0.

***U zagradi je broj odigranih utakmica.

SRBIJA: Radunović - Gajić, Veljković, Babić, Antonov - Grujić, Maksimović, Zdjelar, Milinković-Savić - Đurđević, Ožegović.

LITVANIJA: Svedkauskas - Trucinskas, Januseviskis, Aleksandravičius, Baravikas - Stankevičius, Dombrauskis - Cerkauskas, Romanovskij, Segzda - Rakauskas.

TOK MEČA

75' - GOOOL! Milinković-Savić, drugi gol, a ovaj još lepši od prvih. Iz "slobodnjaka" je zapeo Sergej i savladao Svedkauskasa.

Sergej
Izvor: YouTube



72' - Dvostruka izmena. Aleksandar Ćavrić umesto Uroša Đurđevića. Fejsal Mulić debituje u dresu Srbije, on je zamenio Ognjena Ožegovića.

68' - Marko Grujić iz velike daljine. Samo korner. Strašan udarac!

67' - U fudbalu ne sme da bude opuštanja. Litvanija je imala veliku priliku posle korenera. Baravikas je glavom pokušao, a Radunović bio na mukama. Odbranio je!

66' - Prva izmena u srpskom timu. Saša Lukić je ušao umesto Nemanje Maksimovića.

- Zadovoljna ubedljivim vođstvom, Srbija je oduzela gas. Do kraja ima oko pola sata.

- Veoma zrela i lepa igra "orlića". Tamo gde su stali na Novom Zelandu, produžili su u starijoj kategoriji...

49' - GOOOL! Upisuje se i Ognjen Ožegović. Simon Stankevičijus je izgubio loptu na oko 30 metara od svog gola, Milinković-Savić znao je šta će sa njom. Nosio ju je do ivice šesnaesterca, a onda je usledio pravovremeni pas u prostor za Ožegovića i sigurna egzekucija napadača Srbije. Bravo!

- Počelo je drugo poluvreme. Italija je u našoj grupi pobedila Sloveniju 1:0, dok je Irska u gostima savladala Andoru 2:0.

Kraj prvog dela!

44' - GOOOL! Milinković-Savić, prelep gol. Grujić je centrirao, a Sergej se bacio i vrlo lepo glavom poslao loptu do cilja. U Gornjem Milanovcu izgleda da je sve rešeno. Litvanija ne prelazi pola, Srbija, uprkos velikom rezultatu, napada i dalje.

- Litvanija je za 40 minuta samo jednom prišla šesnaestercu Srbije. Vrlo tanka ekipa.

37' - GOOOL! Opet Đurđević, sada iz penala! Ožegović je vrteo odbranu Litvanaca, koja je ostala bez rešenja i morala je da obori srpskog napadača.

- Lepo igra Srbija, maštovito. Ali, ni protivnik nije neka sila, naprotiv. Uz Andoru sigurno autsajder u Grupi 2.

29' - GOOOL! Malo sreće, ali potpuno tzasluženo vođstvo Srbije. Strelac je Uroš Đurđević. Maksimović je "spoljnom" centrirao sa desne strane, Ožegović nije uspeo da ćušne loptu u gol, ali jeste Đurđević, prema kome se posle udarca napadač Vojvodine lopta odbila "kao na tacni".

19' - Šou Sergeja, nekoliko driblinga za aplauz na otvorenoj sceni, a onda lopta u prostor za Đurđevića, ali napadač pogađa spoljnji deo mreže. Doduše, otišao je isuviše iskosa.

16' - Milinković-Savić ima priliku, još jednu iz kateforije stopostotnih, ali je u poslednjem trenutu blokiran njegov udarac.

7
' - Stativa!!! Odličan početak utakmice, Litvanija popušta pod naletima "orlića". Pošto nije uhvatio "makazice", Ožegović se ponovo našao u prilici, ali je iskosa sa leve strane, iz kaznenog prostora, pogodio "drugu" stativu. I dalje je 0:0.

1'
- Već u prvom minutu Srbija je imala priliku da povede. Posle kornera skočio je Antonov, odigrao za Đurđevića, ali mladi napadač iz povoljne pozicije ne pogađa okvir gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC