• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srna: Gledamo daleko preko Partizana

Kapiten Šahtjora vjeruje da će njegov tim pobjediti crno-bijele i osvojiti Ligu Evrope kao kompenzaciju za neulazak u Ligu šampiona.

 Srna: Gledamo daleko preko Partizana Izvor: MONDO

Darijo Srna nema dilemu - Šahtjor ne samo da će pobijediti Partizan u četvrtak u drugom kolu Grupe J Lige Evrope već će i osvojiti trofej.

Hrvatski internacionalac i kapiten osvajača posljednjeg izdanja Kupa UEFA je podsjetio da je njegov tim neočekivano eliminisan u kvalifikacijama za Ligu šampiona od Temišvara i siguran je da se takvo iznenađenje više neće dogoditi.

"Šahtjor gleda mnogo dalje od meča sa Partizanom. Za pobjednika prošlog Kupa UEFA neulazak u Ligu šampiona predstavlja veliki neuspjeh i razočaranje, koje želimo da kompenzujemo osvajanjem Lige Evrope", rekao je Srna za "Danas".

"Svoj klub ne vidim samo kao apsolutnog favorita u predstojećih 90 minuta, već u cijelom takmičenju. Imamo tim, iskustvo, trenera i sve potrebne uslove za to. Naravno, to sa papira treba prenijeti na teren",
dodao je Srna.

Hrvat smatra da ishod utakmice na Donbas areni zavisi od Šahtjora.

"Fudbal je nepredvidljiva igra. Ništa nije nemoguće ako mi ne budemo maksimalni, a protivnik odigra iznad svojih mogućnosti. Mada, protiv Briža smo bili ubjedljivi iako smo utrošili svega 50, 60 odsto snage. Respektujem vašeg šampiona, ali vjerujem u našu pobjedu".

Bez kurtoazije, Srna kaže da se o Partizanu malo zna u Ukrajini.

"Za Ukrajince imena Partizana ili, recimo, zagrebačkog Dinama ništa ne znače. Pošto već dugo nemaju zapaženijih rezultata u Evropi registruju ih samo kada Modrić, Ljajić, Da Silva, Ćorluka, Tošić... pređu u velike klubove. Ni saigrači ne znaju više od onoga što im kažemo Duljaj, koji je igrao u Partizanu, i ja, koji dolazim s Balkana i volim da pogledam vaše vječite derbije ili 'A' selekciju. Vidjećemo šta će nam trener tražiti, ali i bez uvida u taktiku očekujem drugačiji, čak lakši duel od većine u Ukrajini. Ovde je Šahtjor taj koji napada svih 90 minuta, jer se drugi zatvaraju protiv nas, dok u Evropi imamo posla s rivalima koji žele da se nadigravaju".

Ipak, nisu baš svi igrači iz tima Gorana Stevanovića nepoznanica za 27-godišnjeg desnog veznog Šahtjora.

"Znam i cijenim Gavrančića i Krstajića. Protiv prvog sam igrao dok je bio u Dinamu iz Kijeva, a s drugim sam se sretao na mečevima sa Šalkeom. Na ono malo Partizanovih utakmica što sam vidio pažnju su mi skrenuli mali Ljajić i tandem stranaca Moreira - Diara. I o treneru mislim sve najbolje. Svako ima svoje adute, ali smatram da su naši jači", zaključio je Darijo Srna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC